Zápisník

pana Cuketky

Herbivore

Herbivore jsme objevil přes Michala Hromase, který se jim tu aktuálně stará o nabídku jídel (mrkněte na Nomadis, můžete znát např. i ze Street Food Festivalu). Vaří se vegansky, ale zároveň děsně zajímavě.

Jestli chcete vidět jak může vypadat pestrá rostlinná strava, tak teď u nás možná nenajdete lepší příklad. Plus je to taky naprosto ukázkový prkýnkoidní matroš. Aneb co všechno se dá zvládnout se zeleninou, luštěninami a obilninami, když se to umí.

Herbivore je hlavně prodejna a míst k sezení je tu jen pár. Jídlo dostanete v samoobslužném bufetu a v průběhu celého dne. V sobotu těsně před zavíračkou (ve 14 h) už byli docela vyjedení, ale i tak jsme stihli hummus, tabouleh, plněný vinný list a parádní zeleninový salát s čočkou (všechno 55 Kč za 100 g).

Zvlášť bych Herbivore doporučil fanouškům salátů a hotových zeleninových jídel z M&S nebo čtenářům Ottolenghiho. Tady máte něco podobného, ale čerstvého a za skvělou cenu přímo pod nosem.

Jestli máte tip na místo, kde se snaží o něco podobného, dejte mi vědět – rád vyzkouším!

7. listopad 2015 16:11:15 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Dárkový průvodce pana Cuketky

Už dlouho tady nebyl gift guide! Společně s Kulina.cz jsem pro vás letos nachystal velkého dárkového průvodce, který obsahuje přes 50 tipů na dárky do kuchyně. Všechno, co každý blázen do vaření nutně potřebuje!

19. listopad 2020 09:11:18 - Komerční sdělení - Sdílet na Facebooku

Moje videorecepty na Seznam TV

Odteď mě najdete i v Televizi Seznam, kde si můžete vybrat z několika mých pořadů. Přihlašte si u nich odběr, ať vám žádný recept neuteče!

Skromná kuchyně
🎬Videorecepty
🍰Cuketka peče
🌿Cuketka zdravě
🍜Polévkárna

14. červenec 2022 21:07:27 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Pečené vepřové koleno

Tady se nespletete. Přináším jednoduchý postup na to nejfajnovější vepřové koleno. pečte velmi pomalu a při nízké teplotě. Na videu ukazuji postup v parní troubě. Pokud parní troubu nemáte, pečte koleno v první fázi zakryté a délku pečení prodlužte na 4 hodiny.

11. únor 2021 18:02:33 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Bujabéza – Tradiční francouzská Bouillabaisse

Tahle polévka, přesněji řečeno projekt na víkend, vám udělá radost. Je to v podstatě jen bohatá rybí polévka. Nebojte se jí vůbec a pusťte se do toho. Je strašně moc dobrá!

19. listopad 2020 09:11:07 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Chléb bez droždí – irský soda bread

Uvízli jste doma bez droždí? Tady jedna nouzovka pro každý případ – irský soda bread kypřený jedlou sodou. Chuťově žádný zázrak, ale bez problémů funguje.

17. březen 2020 09:03:55 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Vánoční recepty pana Cuketky

Hledáte některý z mých vánočních receptů? Tak tady je najdete všechny pohromadě!

17. prosinec 2019 11:12:59 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku
Načíst další