Zápisník

pana Cuketky

Velké kavárny bez rezervace?

Doubleshot včera ohlásil, že ve svých kavárnách Místo a Můj šálek kávy ruší rezervace na víkend. Část hostů je (alespoň podle komentářů) nadšená a část se naopak tomuto kroku diví.

Má to samozřejmě svoje pro a proti. Bez rezervací je v obsazenosti kavárny méně hluchých míst, kdy na své hosty čekají prázdné stoly s rezervační cedulkou (plus případy opožděných/zrušených rezervací). Pro náhodné příchozí, kteří se chtějí zastavit jen "na jedno", taky vrůstá šance, že se na krátkou návštěvu vmáčknou.

U živých a rušných podniků, kde je vysoká obrátka hostů, mi tohle dává smysl a podle mě to i atmosféře podniků prospěje.

Problém je jen s návštěvami, kdy se na volné místo v podniku potřebujete spolehnout (ochodní schůzka, větší návštěva např. na snídani s rodinou). Tam už ten komfort bez rezervace bude chybět. A problémy můžou nastat i hosty, kteří se budou v podniku při čekání na místo nevhodně hromadit, nebo se budou o volné stoly hlásit nějak nevybíravě. Tohle ale vnímám jen jako drobné problémy, které dokáže obsluha snadno zkorigovat, a na které si hosté snadno zvyknou.

Jsem docela zvědavý, jak to bude v obou podnicích fungovat a jestli se to nějak na zážitku v podniku projeví.

Typický český host je totiž hodně konzervativní a moc se mu bojovat o místo nechce. Natož třeba čekat ve frontě, jak je to zvykem ve spoustě jiných zemí (český podnik s pravidelnou frontou si snad ani nevybavím).

Jak to máte vy? Raději si počkáte a zabojujete? Nebo chcete raději pokaždé jistotu a rezervaci?

3. březen 2016 12:03:21 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Hledám posilu!

Baví tě jídlo, fotíš, píšeš? Více přímo v inzerátu.

16. únor 2017 17:02:48 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

On Eating Insects – nová hmyzí kuchařka

Výzkumná skupina při restauraci Noma – The Nordic Food Lab v květnu vydá novou kuchařku, která se věnuje výhradně hmyzu. Více v článku.

19. leden 2017 18:01:30 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept - Lohikeitto

Zalezte domů, nasaďte papuče a zapněte sporák. Mám tu ten nejlepší rozmrazovací recept na světě – lohikeitto! :)

16. leden 2017 19:01:52 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept – Pečené kuře

Pečené kuřátko! Nové video pro můj nejoblíbenější recept na kuře. Nebojte se kuře pořádně nasolit předem, dělá to obrovský rozdíl. A pak taky samozřejmě rozehřát pec na plný knedl!

11. leden 2017 20:01:14 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Všežravci, vegetariáni a vegani – kdo využije půdu nejlépe?

Skvělé téma i nový typ článku v plném formátu. Vegani vs masožrouti si to tentorkát rozdají v efektivitě využívání zemědělské půdy! :)

11. leden 2017 20:01:43 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku
Načíst další