Recepty, pro které byste zabíjeli RSS

Štítky: , , ,

26 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Taky už jste někde ochutnali něco, čemu se přes veškerou snahu a zkoušení všemožných receptů a fíglů nedokážete ve vlastní kuchyni ani vzdáleně přiblížit? U mě je to čokoládový muffin z Costa Coffee… Jak to máte vy, a co byste za to dali?:)

  2. Když jsem u muffinů, tak pro mě nepřekonatelné dělali v pobočce Bohemia Bagels na I.P. Pavlova.

  3. Krémšnity mojí babičky a klobásy, guláš a karbanátky mého dědečka (i když vše dělám podle stejných receptů). Bohužel už mi ani jeden z nich neporadí.

  4. Manželka našeho vedoucího peče úúúúžasné laskonky, říkáme jim nebe v hubě! Protože ani nemusíte kousat, v puse se vám začne rozplývat něco, vlastně takové delikátní nic, jak je to jemňoučké a k tomu se začne rozpouštět v puse andělsky jemný krém. Celé je to tak akorát sladké, sněhové a prostě mám na ně zase chuť!!!

  5. aida: V téhle trochu smutné kategorii se toho najde hodně… alespoň vzpomínky zůstávají autentické :)

  6. 5: Trochu smutnou kategorii bych ještě o trochu odsmutnil: Je přirozené, že moje babi už není mezi námi, ani moje matka; té by bylo přes 90 let.
    Co je důležité, že předaly určitý přístup k jídlům, k vaření, k neplýtvání, k svépomoci. Jsem jim vděčný a někdy nad prkénkem, mezi krájením, vzhlédnu nahoru a řeknu jim: „To čumíš, co?“

  7. Astrachánský beránek … :p

  8. 7.: nemyslel jste spíš Amirstanského beránka?

  9. Obyčejné šunkofleky jaké dělávala babička. Takové prostě neudělám a neudělám! :-(

  10. Myslím, že jsou dvě kategorie: za á úžasné jídlo, na které nemáte recept a snažíte se ho nějak napodobit. Za bé jídlo, na které recept máte, ale furt to není vončo. Já mám z kategorie á pomazánku z lahůdkového droždí. Asi se má cibulka zasmažit na hodně másla a pak se tam to droždí nějak přisype, ale tím to končí. Zkoušela jsem už nezahřívat, ještě chvilku smažit, solit/nesolit, jest se to dalo, ale mám pocit, že pořád něco dělám špatně… Kdybyste to náhodou někdo dělali, napovězte:-)

  11. PHÓ z holešovického stánku

  12. Taky si přihodím jeden rodinný – maminčina koprovka. Nejlépe druhý den po uvaření, a klidně i studená :) Zkouším ji trefit pravidelně snad jednou do měsíce a prostě ji nedám. Tak si chodím s kastrůlkem pro originál.

  13. Úžasná sojová majonéza z Country Life. Doma jsem se pokoušela vyrobit ji, nebylo to špatné, ale k originálu daleko.

  14. olu: my ji děláme z obyčejného droždí v kostkách, máslo, cibule, vajíčka.. Myslíte, že to je to, co hledáte?:-)

  15. asi spíš ne, nějak jsem si neuvědomila ten rozdíl v droždí. ale i tak je moc dobrá. já bych ráda uměla mandlový dort z ikey a pracuju na vypilování rodinné kapustnice:-)

  16. Připojuji se k mandlovému dortu/koláči z Ikey, je vynikající a naprosto nedkážu odhadnout, co v něm všechno je. Kdyby měl někdo tip, tak sem s ním…

  17. 10: Náš recept na drožďovku je na polovině másla pomalu osmahnout jemně nakrájenou celou cibuli, přidat 6 rozdrobených kostiček běžného droždí, za stálého míchání nechat rozpustit, pak míchat do doby, než se začně na okrajích lehce přichytávat. V ten moment přidat tři rozšlehaná vejce, sůl a pepř podle chuti a míchat do polotuha. Maminka v tuto chvíli z úsporných důvodů přidává tak 2 lžíce strouhanky a 5 lžic mléka, většinou nedělám, na chuti se tím nic nezmění. Pak nechat hmotu vystydnout do pokojové teploty. Když už je pomazánka vychladlá, zamíchám do ní druhou polovinu másla ( musí být měkké) a uložím do lkedničky, kde teoreticky vydrží i 3 dny. Pakticky maximálně do večera.
    Co se týče tématu, napadají mně hned dva recepty, po kterých toužím. Každý úplně z jiného soudku:
    Pekingská pikantní polévka známá z vietnamských bister- nejlepší lék na kocovinu, už jsem několikrát zkoušela podle chuti, ale prostě to není ono.
    A uzená čokoládová pěna z Kampa Parku. Asi bych i věděla, jak na ní, jen jsem zvědavá, jak jí dělali oni.

  18. Droždí se musí trochu opražit. Pak se lehounce přileje mléko aby se ztekutilo, a až se zase začne přichytávat, přidá se vajíčka. Na kvalitě droždí záleží, levné je hnusné.

  19. 17, 18: Ale Olu hledá pomazánku z lahůdkového droždí, ne z klasického. Jsou to takové žluté vločky, dřív se to prodávalo pod názvem Tebi. Viz např. zde: http://www.aso-online.cz/…-koreni-tebi a zde: http://www.bio-country.cz/…cky-standard
    Taky by mě ten recept zajímal, našla jsem jen tohle: http://www.labuznik.com/recipe.php?… – ale to asi Olu nemyslela.

  20. 13: Sojanéza z CL je vážně špičková. Doma jsem se o ni ani nepokoušela…

  21. 14,17,18: Drožďová z kostek droždí je dle mého nejlepší takto: tence na kolečka nakrájený pórek (bílá část) podusit na másle. Nadrobit kostky droždí (dávám 3), míchat, až droždí ztratí odér a zhoustne, osolit, vmíchat rozšlehané vejce (dávám 1). Mám raději drožďovější, dvě vejce už posunují pomazánku k vaječné. Ještě TEPLÉ mazat na čerstvý kmínový chleba, zapíjet Frankovkou, Merlotem atp.

  22. 21: Váš recept zní naprosto bezvadně.
    Půl krajíce s takovouto teplou pomazánkou by se mi náramně hodilo k Sassaiolo Monte Schiavo, se kterým se tu právě u druhé či třetí sklénky seznamuji. Jen jestli by zůstalo pouze u té půlky krajíce. :-)

  23. 22: S manželem jsme v této disciplíně zatím neuspěli a pár let už to trénujeme:-).

  24. Tak to je hustý, že se najde tolik lidí, co mají rádi kvasnice:-)) tu pomazánku z obyčejných s vajcem jsem též zkoušela, chutnalo mi to – ale inu jako vajco s kvasnicama. Ta z lahůdkového droždí je ÚPLNĚ jiná, mému milému jsem dokonce tvrdila, že je to škvarková:-)) (to byla ta neúplně povedená verze). Ale slyšela jsem, že to (tím myslím lahůdkové droždí) dá přidávat i do těsta na bagetky, ale nezkoušela jsem. Z podobné smradlavé kategorie je drožďová polévka, holky z bývalého privátu mě vždycky proklínaly, když jsem ji vařila. Mně to ale voní a chutná. (Mj. taky zbožňuju syrové sladké kynuté těsto).

  25. Sušené „vločkové“ droždí přidává má francouzská známá do zálivky na listový salát. Klasika – olej, ocet, sůl a tohle droždí. Je to skvělé.

  26. Pomazánku z droždí a nebo námi nazvaná „smradlavá vejce“ milujeme. Občas si tuhle pochoutku dopřejeme o víkendu k pozdní snídani.A ta vůně zarestovaného droždí, která se rozlyne po celém bytě…prostě paráda…k tomu čerstvý chléb s kvalitním máslem a není co řešit…Do teď jsme pomazánku dělali z klasického droždí, ale už je na cestě zde zmiňované lahůdkové. Takže příští víkend bude pozdní snídaně :))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.