Mořská vločková sůl RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Lidi kde kupujete vločkovou sůl a jakou značku ? našel jsem sůl Maldon, ale ještě než objednám tak bych uvítal další názory a informace. Budu muset kupovat na e-shopech, protože tady u nás jí v kamenkách bohužel neseženu a nebo jsem byl slepý :)

  2. Už je tu někde o soli vlákno – „Máma solí maso…“

    Pěkný výběr solí má Makro – Maldon, Halen Mon, Fleur de sel…

  3. ok, díky mrknu se na vlákno…

  4. btw… Každá sůl je mořská, i ta nejlevnělší z Lidlu. Ta je jen o pár mld. let starší. A každá jedlá sůl musí ze zákona obsahovat cca 98% NaCl – Maldon neMaldon.
    Proto má smysl používat tu ‚vločkovou‘ pouze tam, kde se vám nerozpustí. Tu ‚chuť‘ zajistí struktura krystalů a ne složení soli samo o sobě. Ostatně, ten rozdíl v chuti podle jejího složení nepoznáte. Jde zhruba o 1,5% obsahu.
    Také je zbytečné sypat do mlýnku ‚pravou mořskou sůl‘ za několik desítek či stovek korun a dosolovat s ní třeba brambory.

    Nedoporučuji barevné soli z Makra – červenou a černou za cca 150KČ malá krabička(pravda, nejsou vločkové). Jsou pouze obarvené. Velkolepá past na peníze.

  5. Já chci vločkovou sůl jako estetický doplněk pro lepší příležitost..ne­hodlám si s ní solit chleba s máslem…

  6. 5: No…i když právě ten chleba s máslem mi chutná nejvíc s pěkně křupavou vločkovou solí, nejlépe Maldon. Rozumějte DOBRÝ CHLÉB S DOBRÝM MÁSLEM, ne každodenní snídaně, pěkně s ředkvičkami například. ;-)

  7. Paní J kupuje pro domácnost jen Maldon. Někdy mě je to až líto s tím solit vodu na brambory a nebo na těstoviny. Ale nechce se mi chodit do brrrr studené spíže a pod balíky papírových utěrek a jiného harampádí hledat pytlíky laciné soli.
    Ty v létě používám k prosolení zeleniny na kimči, na gravlax a podobné účely, kde je třeba solit jako mourovatý.

  8. Také používám Maldon, dále fleur de sel od Bali (mám kilové balení). Na běžné vaření pak italskou hrubou sůl ze Sparu, kilo za pár kaček. Když potřebuji jemnou sůl, namelu dle potřeby.

  9. 4. Pod tento názor se podepíšu – popouzí mě reklamy na bujóny Vitana s mořskou solí apod., kde se snaží vsugerovat lidem, že je snad tím pádem zdravější. Mořská sůl je dnes pěkný kšeft.

    Já kupuju na normální solení běžnou sůl a Maldon pro to, když si chci „křupnout“. Taky mám ráda uzenou sůl od Marks and Spencer. Měla jsem i Fleur de Sel, ale myslím, že Maldon mi postačí, má taky pěkné vločky.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.