Biscuits RSS

Štítky: , ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V US podávali jako přílohu k předkrmu nebo i jen tak slané pečivo, "biscuits“. Někde servírovali bez příchutě, někde česnekové, s bylinkami atd. Má někdo zkušenost jak biscuits připravit doma ?

  2. jhadh: Nikdy jsem je nedělala, ale recept na ně mám, je z kuchařky Jiřího M. Žaluda „Bůvolí křídla a jiné recepty a příběhy“ (přepisuju doslova):
    „Ve velké míse smíchejte 1 hrnek + 1–2 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky jedlé sody, 1 lžičku prášku do pečiva a špetku soli. Přidejte 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku a pomocí vidličky vše spojte dohromady, až má směs charakter malých hrudek. Přilejte 1/2 hrnku podmáslí a rychle spojte na těsto – nepřemíchejte, vše by mělo trvat jen pár vteřin.
    Dejte těsto na pomoučený vál (či stůl) a dvakrát či třikrát prohněťte: ne více! Rukou těsto zploštěte na placku o výšce asi 1,5 cm a sklenicí o průměru zhruba 6 cm (či specielním nástrojem na vykrajování těsta) vykrajujte biskvity. Z toho množství byste jich měli stvořit asi 6.
    Vezměte velkou železnou či litinovou (ta je nejlepší) pánev či plech. Žádný jiný materiál zde nebude fungovat – zapomeňte na teflon či smalt. Dejte na ni 1 lžíci tuku (stejného, jako jste použili do těsta), dejte rozpálit do trouby rozehřáté na vysokou teplotu (250 st. C), až tuk skoro kouří. Vytáhněte pánev z trouby, položte na ni biskvity (musí mít dostatek místa), obraťte je, takže pomaštěný spodek bude nyní vršek, dejte do trouby a pečte při nezměněné vysoké teplotě asi 10 minut.
    Podávejte s vejci, kloubásou, šunkou – či ke snídani s máslem a marmeládou.“

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.