Kde v zimě na rajčata? RSS

Štítky: ,

27 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Aneb lze teď sehnat v ČR rajčata, která aspoň trochu chutnají jako rajčata? Nebo se jich v zimě prostě vzdáte? Nekupuju žádné podvraťáky v akci, ale i ta nejlepší mají s letními rajčaty společný jen tvar a jméno…

  2. V zimě rajčata nekupuju, fakt se to nedá; na vaření používám loupaná z konzervy.

  3. Mimo sezónu jen kvalitní rajčata z plechovky, utržená v Itálii v sezóně :)

  4. Ranavalo:

    pokud chcete být koleno lámající tvrďák a jít navzdory větru dešti, pak máte nejlepší šanci asi tady http://www.scuk.cz/…cka-stodola/ občas i tady http://www.scuk.cz/…food-market/ ;) jinak jak píší předřečníci – hurá do rezerv konzerv!

  5. 1. Ranavalo – v létě zavařuju a mrazím, abych v zimě měla, případně kupuju konzervy. Nebo se teď občas dají najít jedlá ve Wine Food Market na Smíchově, ale většinou mají zeleninu olezlou, páč drahou a málo kupovanou.

  6. Děkuji za reakce, toho jsem se bála. :-)

  7. 6: Ony jahody se v zimě taky dřív nedaly koupit, že (viz klasika – Maruška a těch 12 dědků). Teď už ano, ale na úkor chuti. Osobně jím potraviny v jejich sezóně, jinak radši ne.

  8. Zkuste to tady, jejich dodavatel je má téměř stále skladem.
    http://www.labottega.cz/…ducts_id/474

  9. Ranavalo: Čerstvá rajčata, když je venku –10, jsou prostě nesmysl. Ano v obchodě je dnes k sehnání téměř vše celoročně. Ale za cenu toho, že k Vám artikl putuje přes půl světa, nebo z hal s umělým osvětlením, kde často zaměstnanci nepracují zrovna podle férových pravidel. Tu a tam taky nevydržim a koupim třeba papriku, ale mám pak výčitky..

  10. Občas koupím marocká nebo španělská…cherry. Mívají aspoň trochu chuť rajčat, ale nedělám to často. Jen když už ten absťák nemůžu vydržet. :-)

  11. ad 7,9: vím vím vím, všechno vím, za normálního stavu věcí je taky touhle dobou nekupuju. Ale můj stav je momentálně jiný a absťák, o kterém píše Pivli, je k nevydržení téměř neustále. :-)
    Jinak všem děkuji za reakce a za tipy, zkusím.

  12. Docela zajímavý postup s čerstvými rajčaty je ten, že se sklidí poslední zelená rajčata i s celou rostilinou, včetně kořene, oklepe se kořínek a rostlina se zavěsí vzhůru nohama v chodbě. Letos jsme nezvládli skoro nic, ale vloni jsme měli čerstvá rajčata ještě na vánoce. Pokud v chodbě nemrzne, tak dochází postupně jedno po druhém do červena. Rostlina na sobě nesmí mít plíseň. To je parádní zelenina na zimu.

  13. 12, Klara.h: To zní dobře. Teď ještě, ve vlhké Anglii, mít na podzim rostliny rajčat bez plísně (blight)…

  14. 12,13: ony i ty zelený otrhaný při podzimní likvidaci rostlin ještě docela dlouho dozrávaj v bedně uložené na chladném místě. Letním utrženým v ideální zralosti se samozřejmě nevyrovnaj, ale oproti klasickému hydroponicky pěstovanému růžovému polystyrenu je to stále zázrak. A samozřejmě pokud člověk chce, aby dozrávaly v bedně rychleji, stačí k nim přidat pár zralých jablek.



  15. A kde teď koupit v Praze pěkné a dobré jahody, nebo maliny? Potřebuji na domácí ovocný dort na 1. narozeniny…

  16. No, pěkné jahody jsem viděla u vietnamských ovozelů, jestli jsou dobré nevím.
    Jinak asi u dvanácti měsíčků ;-)

  17. mpik: zkuste Kunratickou stodolu. http://www.scuk.cz/…cka-stodola/

  18. Zcela vážně za kupovaná rajčata s chutí a zápachem považuji v zimním období keříčková a všemi gastronauty nenáviděná cherry.
    Bez karty do makra sprostý člověk v zimě jen tak jedlá „velká“ račata nekoupí, a to ani ve Sparu ani v ovozelu. Tedy tady na jihu rozhodně ne.

  19. Před časem byla pěkná reportáž o zimních rajčatech v MF Dnes.Tady je nějaký výcuc: http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…

  20. vcera jsem byl v kunraticke stodole a svete div se měli rajčátka co chutnali jak rajče. Příjemná vzpomínka na léto :-)

  21. V Italske ulici, par metru od krizovatky s Vinohradskou – smerem na Mirak, je malinka zelenina provozovana milym manzelskym parem, ktere zelenina evidentne bavi a tam jsem nedavno videl prodavat 4 druhy rajcat a pani mi rekla, ze jedny z nich maji chut – nelhala. Jinak tam mivaji i cerstve cekankove puky, cervenou cekanku a krasne certve portobello.

  22. ↪ 23 Jezicek: Nemyslíte tenhle podnik?
    http://www.scuk.cz/…ce-zelenina/
    Tam je to fajn, taky doporučuju :)

  23. Michala: samozrejme mate pravdu, presne tohle myslim. Podle me nejlepsi kamenny ovozel v Praze + dobra nabidka orechu a slaneho junkfoodu typu tycinky od malych vyrobcu.

  24. Přes zimu mi všechna rajčata prostě chutnají jako něco unifikovaného bez chuti a zápachu. Vše se sem vozí ještě téměř zelené a tady to pak za nějakých chemických reakcí pomocí nějakých plynů dozrává… Určitě už v Praze bude obchod, kde budou mít čerstvá letecky dovezená, ale na to zase nemám…

  25. Wine food na Smíchově…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.