Ambiente Čestr RSS

Štítky: , , , , ,

26 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Na Scuku se už objevilo první preview nového Čestru:

    http://www.scuk.cz/d/cestr/

    Prvním podnik u nás, který je založený výhradně na českém vyzrálém hovězí. Pokračovatel vyhaslé „Mánesovky“ ;)

    Chystáte se? Byli jste už? Do neděle mají zkušební provoz s 50% slevou. Podnik je přesně na místě Zahrady v Opeře, ale s úplně novým interiérem s prvky od studia Najbrt.

  2. Chystám(e) se… vlastní kousek ambi-stránky ještě nemají, že? kontakt jsem našla na fb, nemuseli by mít úplně plno..

  3. Chtěla jsem si rezervovat 2 místa na nedělní oběd. Prý mají omezenou kapacitu, což nechápu, co znamená a plno. Komunikace se slečnou nic moc, dost mě to otrávilo :-(

  4. ↪ 3 kacka_zvykacka: ja chtela nedeli pro 2 kdykoli a ani jsem se nedovolala, proste smula, tak nekdy jindz mozna…

  5. ↪ 3 kacka_zvykacka: byli jsme dnes a omezena kapacita znamena, ze je otevrena jen pulka restaurace… Jinak kolem ctvrte odpoledne bylo tak 50% volno, ale pres obedy asi plno…

  6. ↪ 4 farfalla: ↪ 5 Myval: dtto ;) zítra by mělo být zase zavřeno… byli jsme dnes večer a na provozu je ještě spooousta práce, ale ten koncept je nabouchaný po střechu. s recenzemi na Scuk bych asi ještě počkal na 2. a 3. návštěvy… zatím je to příliš brzké :)

  7. ↪ 6 pan Cuketka: to už ale nestihneme 50% slevu;) mně bylo nakonec dneska ve městě strašně blbě a nějak jsem na nic neměla chuť a radši jela domů, takže by to bylo stejně k ničemu, si kyselohroznově ří­kám.

    ↪ 5 Myval: stejně závidím… a brzy taky vyrazím.

  8. ↪ 7 farfalla: a sleva nakonec ani nebyla ;) já myslím, že Čestr nikam neuteče a spíš naopak, čím později tam čovek bude, tím víc to bude vychytané. na můj vkus zatím příliš raná fáze ;)

  9. ↪ 8 pan Cuketka: Souhlas, dám tomu čas, tady bych si ráda ušetřila nějaké zklamání.

  10. ↪ 7 farfalla: nemusi ti to byt lito, sleva nebyla + mi lehce vadila vune (smrad) z nove nalakovaneho dreva – ale to mam za to, ze jsem nedockava :-)

    Co se tyka jidla – naprosto bez chyby, jen mi priapadaji cenove natazene nektere predkrmy… Napojovy listek asi zatim nemaji, je napsany na stene a neni uplne prijemne si vykroutit hlavu pri vybirani, kdyz je to napsane primo za vasimi zady. Servis je OK, jen nase servirka mi prisla tak nejak chladna a nikdo se nas neptal na to, jak chceme propect maso… Nicmeme vzhledem k tomu, ze je to testovaci provoz, tak recenzi psat zatim nebudu (alespon mam zaminku, proc se tam musim vratit :-))

  11. ↪ 10 Myval: tak díky, o tu slevu mi až tak nešlo, měla jsem hlavně hlad na ty krávy a vůbec Čestr (takové to nevím co to je, ale chci to).. a celý den byl nakonec trochu smolný a hovězí nikde:)

  12. my jsme byli v pátek a strašně jsme se přežrali, některý druhy masa už si teda nedám – třeba to z krku, mezižebří atd, ani mi moc nejely ty pečený žebra. Ale jako na sharování s kamarády je to super, vynikající pivko, super slivovice a luxusní čoko dort s ar. zrmzlinou. O tom, že mají super přístup k dětem ani nemluvím. Teším se na veverku a na letní zahrádku

  13. btw – při dnešní návštěve jsem zase na lístku našel dole napsanou 25% slevu, podle obsluhy prý „do konce března“ degu menu a výněr chefa stále nenabízejí

  14. Byli jsme s kamarádem včera. Prostor opravu připomíná jídelnu víc, než cokoli jiného. Rezervace na poslední chvíli, prý jsme stihli poslední stůl – naproti kuchyni. Po příchodu v sedm hodin se mi to nezdálo, restaurace byla poloprázdná, ale po chvíli se zaplnila snad do posledního místečka. Veškerý personál, který se kolem nás za večer motal byl velice příjemný, komunikativní a přátelský. Nutno dodat, že jsme absolutně nenároční hosté, takže jsme neměli žádné dotazy a speciální přání. Vzhledem k tomu, že jsem četla pár recenzí, kde si lidé stěžovali, že je jídlo na stůl přinášeno nekoordinovavě, tak jsem se pro sebe usmívala, když nám servírka osvětlovala tuto praxi v jejich podniku, že tedy budou jídla nosit postupně, aby mohl každý ochutnávat. No a když nám na stole přistály oba předkrmy naráz, tak jsem se musela smát.
    K jídlu – jehněčí tatarák a hovězí sashimi vynikající, brambůrky podávané k tataráku mě pobavily. Vysoký roštěnec na můj vkus trochu moc prorostlý a svíčková naprosto vynikající. Obě masa připraveny na rare, ovšem ta svíčková byla pomalu blue rare, ale bylo to vynikající. Jenom ty rybičky by si měli nechat nabrousit. Dušená mrkev je potvora klouzavá, měli jsme její kolečka všude :o)
    Našlo se místo i na dezert, jak jsem viděla buchtičky s krémem, byla jsem jasná. Byly vynikající, ale bylo jich málo :o)
    Celkově to byla velice příjemná návštěva, byli jsme nakonec rádi za trochu zastrčený stůl, protože tam alespoň nebylo tak hlučno. Myslím, že celkový design prostoru Čestru trochu škodí, protože máte pocit, že jíte v drahé jídelně, což při těch cenách není úplně ono.

  15. Tak už mám návštěvu Čestru také za sebou.
    Diskutabilní interiér se mi líbí. Otevřený, vzdušný, i když trochu rušný. Na romantické večeře to není. Oceňuji látkové ubrousky a ručníky na toaletách. BTW,u vitríny s masem bych klidně stála hodinu, kdybych mohla koukat panu řezníkovi pod ruce. Fascinující!
    Příjemně nás překvapil amuse bouche a aperitiv (chléb s tvarohovou pomazánkou, tmavé a světlé pivo ve vrstvách, pěna posypaná sladovou sušenkou) .
    Se servisem jsem byla spokojená, obsluhující servírka byla milá, stejně jako trošičku rozpačitý kuchař, který zanášel jednotlivé chody.
    Jako předkrm jsme si dali sashimi a carpaccio. Carpaccio bylo velmi jemné, oproti zvyklostem podlité smetanou, která jen doplňovala jemnost masa a pěkně kontrastovala s křupavými opečenými strouhánky parmezánu a štiplavou rukolou. Sashimi bylo nezapomenutelné. Plátky svíčkové (která se v ústech doslova rozplývala) lehce marinované v saké a mirinu, doplněné řeřichou a jablečnou marmeládou. Jako druhý chod jsme zvolili žebro pečené na červeném víně, veverku, perigorskou omáčku, hranolky a špenát. V souboji mas výrazná veverka s přehledem porazila po víně nasládlejší žebro, které i po prý šestnácti hodinách pečení mělo tučnější kousky tužší. Chuť omáčky z Perigordu v sobě nesla bohatost demi-glace, lanýžů a nepatrný náznak foie-gras, ale to jsem musela opravdu jazykem zapátrat. Nicméně jsem z talíře i poslední slzy vytírala kouskem domácího chleba. Z příloh nám více chutnal špenát, jen spařený a prohozený na másle.
    Po krátké pauze jsme si dali kávu (nehodnotím, nejsem znalec) a deserty. Tvarohový dort překvapil banánovo-pivní pěnou a svěží chutí tvarohové směsi. Čokoládový dort byl hutný, deklarované chili jsem nezaznamenala, domácí arašídová zmrzlina mně dostala do kolen.
    Celkově hodnotím návštěvu velmi kladně. Tak někde v půlce jídla jsme si uvědomili, že nemluvíme, usmíváme se a opravdu si vychutnáváme jídlo. Jsme ukecaný ženský a jídlu v Čestru se podařilo nás umlčet. A to je co říct.

  16. Po středeční první návštěvě hlásím mírné zklamání. Předkrmový jehněčí tatarák absolutně nedochucený, bylo z něj cítit jen maso a cibule. Sashimi asi také v marinádě neleželo dlouho, protože řeřicha dost přebíjela chuť ostatního. Z hlavních jídel byl skvělý karabáček v husím sádle, ale velký ořech na rožni a kolínko na černém pivě byly na hranici rozkousatelnosti. Také ceny předkrmů, které se blíží cenám hlavních jídel mě úplně nepotěšily. Díky chybě v závěrečném účtu jsme dostali kupón na tatarák a pivo zdarma platný do konce května, takže znovu prověříme a možná i zrecenzujeme.

  17. ↪ 16 kacka_zvykacka: Z jehněčího tataráku jsem měla úplně stejný pocit už když jsem ho tam měla před měsícem. Takže to dochucení je zřejmě záměr…

  18. ↪ 17 Michala: Tak v tom případě, už si ho asi nedám, přišlo mi, že koriandr přišel úplně vniveč, avizovanou citronovu kůru jsem tam necítila vůbec… doufejme, že tuhé maso u kolínka a ořechu záměr nebyl :)

  19. ↪ 18 kacka_zvykacka: Nevím, jak tatarák, ale to sashimi je podle mně málo ochucené schválně, aby vynikla chuť masa. Koření je pěkně v pozadí. Stejně tomu bylo u našeho carpacia…jemňounké masíčko. Mně to tedy vyhovuje víc, než tatarák ochucený na hranici, kdy už pomalu nelze rozeznat z čeho je.

  20. ↪ 19 L.A.: Potíž je v tom, že jak jsou kousky sashimi srovnané v řadě, tak ty uprostřed dochucené byly, ty na obou krajích ne, takže si myslím, že v pořádku to nebylo, zvlášť když v chuti nakonec dominovala řeřicha. A z toho tataráku byla cítit hlavně cibule. Jinak jsem syrové jehněčí nikdy nejedla, takže mě překvapilo, že vlastně žádnou specifickou jehněčí chuť nemělo, takže syrové maso s cibulí a občas koriandrem…

  21. ↪ 20 kacka_zvykacka: U každého masa je nositelem chuti tuk a pokud se dělá tatarák, tak se většinou všechen tuk odstraňuje.

  22. ↪ 19 L.A.: Souhlasim z Kackou (vsechny chody jsme si delili), tatarak byl nedochuceny a navic krome jemneho masa obsahoval i dost obtizne pokousatelne podily. U sashimi bych vyraznejsi ochuceni bez reci ozelel, kdyby maso bylo na vybornou. Jeho chut ani konzistence me ale z gumaku nevystrelily. Jedine chody, ke kterym nemam pripominek, byly karabacek a skvele hranolky.

  23. Hlásím, že Čestr si u mě včera dost napravil reputaci. Mnohem lepší servis než minule, tatarák Čestr se smaženými kapary se opravdu povedl, karabáček zase zabodoval a ke květové špičce mám vlastně jen tu výhradu, že vývar je šíleně mastný a nedá se tudíž samostatně jíst jako třeba v Plachuttě. Celkově u mě ale Čestr nevzbudil očekávané nadšení a touhu tam každou chvíli vysedávat, kvalita 3+, když to zprůměruju.

  24. ↪ 23 kacka_zvykacka: jj souhlas. a nezaslouzila by ta okata, blondata servirka nahodou ctyrku za servis :-))

  25. ↪ 24 gerbill: No tady se nám právě krásně ukazuje, kdo ze scukařů hodnotí objektivně a kdo se nechá ovlivnit blonďatou okatou… náhodou brýlatá trošku ošklivka na začátku se mi líbila víc :)

  26. Tak jsem v pátek navštívila ten slavný Čestr. Pocity mám velmi rozporuplné a znovu ho už nejspíš nenavštívím. Dali jsme si doporučené tříchodové menu (tj. předkrm/něco z pečeně/steak). Vybrala jsem si tatarák, rožněné kuře s lanýžovou nádivkou a protože má oblíbená veverka nebyla, byla mi doporučena oponka. Tatarák mi přišel nedochucený a byť už byl umíchaný – pak nechápu, proč mi nahoru plivnou křepelčí vejce. Ke všemu se navíc servírují (asi na ozdobu) brambůry – chipsy. Kuře byl prů*er absolutní. Naprosto vysušené, že ani nešlo od kosti a nespravila to ani šťáva v miniomáčníku. Vrátila jsem, mohla jsem si vybrat dezert zdarma. Oponka nebyla špatná, nicméně lišková omáčka mě nenadchla. Přítel si dal hlemýždě, duhového pstruha s citrusovou omáčkou (proč k tomu sypou opečený hrášek?!) a pupek. K dezertu (meruňkový sorbet se šampaňským) servírovaným v malé whiskovce mi dali světe div se polévkou lžíci a normální vidličku. Nechápu. Nechápu ani proč na začátek dostanete suchý chléb a kousek pečiva. To je problém našlehat trochu másla s čerstvými bylinkami? Přílohy byly buď nové brambory s tvarohem nebo hranolky. To je dost malý výběr. Hranolek bylo hodně, byly hodně mastné, ale dobré. Číšník byl milý, nicméně čekat na účet přes 15 minut mě nebaví (stůl vedle si nechal sáhodlouze vyprávět o mase a měl evidetně na starost celou pravou část). Čestr má obrovský potenciál, ale nevyužitý. K židli se člověk nepříjemně lepil, navíc mi přijde, že se k interiéru „Koncept moderní české jídelny“ nehodí, k tomu se nehodí ovšem víc věcí – docela mě pobavila obsluha, která normálně asi bývá v Brasileiru. Smysl obsluhy je vůbec zvláštní – jedna na pivo, druhá na kafe, třetí objednávková, čtvrtá vařící/servírující. Za mě teda ne. Měla jsem jenom smůlu nebo to tak prostě je?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.