2x kávová zastávka v Praze RSS

Štítky: , , , , , , , , , ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. recentně jsem se na kávu zatoulal do

    1) Dům kávy – http://dumkavy.cz/

    o tom, že se může návštěva kavárny proměnit v cvičení asertivity, jsme se nedávno s chillijule.cz přesvědčili v provozovně na letné :) po proběhlém flame o mlíku jsme prostě chtěli ochutnat…

    přítomný barista předvedl modelovou ukázku toho „jak neprezentovat své produkty“. dotazy k sortimentu odpaloval verbálními protiúroky, na zvědavost reagoval podráždeně a posměšně. na závěr jsme ještě byli poučeni, že rozhodně nejsme v kavárně ale, pozor!, v „prodejně s možností ochutnávky“. výtečné, už si to budu pro příště pamatovat, že tam rozhodně nemám chodit! :)))

    k hodnocení kávy se nebudu vyjadřovat. řekněte sami. máte vůbec chuť na šálek espressa, který si musíte doslova vybojovat v slovní přestřelce s obsluhou?

    (zkusím to ale ještě jednou, pro příště se pokusím obstát jako zákazník pod velením jiného baristy)

    2) Coffee Source – http://www.coffeesource.eu/www/homee.html

    druhé zastavení je záplata na to předchozí a dobrý tip pro vás. v showroomu kávových specialistů CS sjem se zastavil po cestě s Oterie Da Clara. řekněte sami – kdo by odolal vůni a čmoudu z čerstvě pražené kávy, která se valí ven komínem přímo z dveří prodejny?? :)

    krom prodejny zaměřené na převážně italskou kávu a související technologie, máte možnost ochutnat čerstvou kávu z nabídky. nami odzkoušené tělnaté a superagresivní „espresso ze Sicílie“ bylo připraveno profesionálně a přímo před námi za pouhých 25 kaček.

    jestli sháníte vybavení ke kávovaru nebo kávovar samotný, zajděte se mkrnout. nabídka není od věci! :) k vidění jsou krásné pákové stroje od LA PAVONI!!!! :)

  2. To tedy koukám, pane Cuketko a moc mě to netěší. Předpokládám, že jste nenarazili ani na Iskarala Pusta, ani na pana majitele, ale na baristu, který z těch tří má nejzvrhlejší smysl pro humor.

    Netuším, jak přesně to vaše setkání probíhalo, ale je to škoda. To hodnocení kávy by mě nicméně stejně zajímalo.

  3. já se určitě pokusím :)

    dostat „zprda“ už při vstupu do podniku, to jsem ale neviděl už leta. naposledy snad na gymplu, od šatnářky, když jsem si do třídy vykračoval bez „přezůfků“ ;))

  4. Fakt nevím, co se vám tam stalo. I když byhc to měl chápat, já jsme na obsluhu jako pes, když někam jdu, ale tady jsem prostě „domácí“ a mám kompatibilní smysl pro humor, takže se mě nějaký to rejpnutí nedotkne.

    Na druhou stranu kvůli mě tma dneska prohledávali všechny prostory (akorát se v té samé ulici přestěhovali o dva vchody dál, původně byli tam, co je teď prodejna bio a tak), aby našli tu konvičku a bohužel nenašli porcelánové nálevky na smetanu, co jsme do nich chtěl presovat shoty espressa.

    A vlastně ještě technická – ona to fakt neni klasická kavárna, ale řeknu vám, bez jejich kafe by česká žurnalistika byla o mnoho chudší.

  5. To je škoda, že máte takovou špatnou zkušenost s Domem kávy. My jsme tam párkrát byli a vždycky jsme si bezvadně popovídali s panem majitelem. Asi jsme měli štěstí :-)

  6. To je pěkné. Takoví to byl příjemný podnik. V tom novém jsem ještě nebyl. Hold asi pan kavárník neměl svůj den. Jinak ale musím za sebe konstatovat, že jsem byl vždy spokojen. Pravda je, že humor pana kavárníka je občas asi mimo chápání příchozích. Pan majitel asi bude muset proškolit své ovečky, jak se chovat k nově příchozím tudíž věci neznalým zákazníkům. Budu tam muset opět vyrazit a zjistit stav věci.
    Jinak jsem to říkal již dávno, že je tento podnik třeba obohatit o nějakou sličnou kolegyni. Tak se snad bude umět chovat?!
    Přeji všem dobrou zkušenost v tomto podniku. A doufám, že to byl opravdu jen den Bl…
    Váš MrKávička

  7. vážený pane cuketko, omlouvám se Vám za způsobené příkoří, ale tak hrozné to zase nebylo. naše diskuse se pohybovala, uznávám v poněkud napjatém duchu, ale paralela s přezůfkami? no to snad ne. ve dveřích vás nikdo, ani já nesprdl a kavárna opravdu nejsme. coby odborný čičmunda a normální člověk nemám vždy svůj den a je pravda, že jako profesionál bych se měl chovat tak, aby to zákazník nepoznal, ale bohužel pro vás se tak nestalo. a to,že jsme krámek s kávou s možností ochutnávky není z mé hlavy. ale je to občas dobrá obrana a tak se někdy stane , že se některý velký foodkritik chytí a taky třeba nemá svůj den a pak vláčí chudáka čičmundu po netu. třeba to příště vyjde lépe a ta arabika fakt nebyla z nejlepších a nevím proč to nechce téct.

  8. Víte, my jsme byli s panem Cuketkou opravdu zvědaví. Já osobně po debatách zde ve fóru (téma teploty při našlehávání mléka) a na Espressomanii (téma příprava kávy v kavárně Globe). Vzbudilo to ve mně (navíc po pozvánce Iskarala Pusta) dojem, že se máme v Domě kávy na co těšit.
    Tak jsme přišli do zcela normálního provozu jako běžní hosté a zažili to, co se může stát každému zdejšímu čtenáři. Prostě káva teď a tady, kterou i přes špatný den baristy host zaplatí.
    Nechce se mi zacházet do detailů. Vypadli jsme za pár minut a šli si spravit chuť prostě jinam. Pro mě osobně to byl poučný zážitek! Přečetla jsem si výše zmíněné názory na různých fórech znovu a nyní už je to tak trochu úsměvné čtení!
    Stále nerozumím argumentu, že Dům kávy je „obchod s možností ochutnávky“. Souvisí to s kvalitou podávané kávy? Je tím pádem nižší? Nebo je v obchodě jiný přístup k hostům než v běžné kavárně?

  9. a dostáváme se k tomu co asi zajímá nejen mě, ale i jiné čtenáře. byla kvalita kávy tam strašná, že jste si museli jít spravit chuť jinam? proč ani jeden z Vás neprotestoval proti kvalitě kávy? sám pan cuketka, jestli se nemýlím prosazuje zásadu vrátit, neplatit. to ani jeden z Vás neudělal ! v Domě kávy je asi jiný přístup k zákazníkům než je v běžných kavárnách, neříkám, že je vždy perfektní, jsou na mě stížnosti, ale znovu opravdu ta káva nebyla k pití ??? to je to, co mě zajímá jakožto zainteresovaného a odpovědi jsem se nedočkal. kapučíno bylo myslím standardní a za arabiku jsem se omluvil, i když si nikdo nestěžoval. rád bych se poučil a usmál s Vámi, ale nevím ? tak jaká byla káva???

  10. ten hroznej:

    jestli se vám tento přístup u zákazníků osvědčuje, držte se ho – je svérázný! :) i tady v diskuzi se ovzali vaši spokojení štamgasti… je to příspěvek do fóra, ne vláčení po netu.

    konkrétní odnocení kávy jsem vynechal právě z toho důvodu, že se podle mého nejednalo o standardní průběh návštěvy a do zážitku z kávy až příliš zasáhly osobní dojmy. právě proto píšu, že bych moc rád dorazil podruhé, potřetí… samozřejmě dokud si nevystřílím anonynymitu (což už se možná stalo).

  11. pan Cuketka: s anonymitou si hlavu dělat nemusíte. minimálně ode mne dostanete úplně stejné kafe jako kdokoliv jiný. ;o)

  12. můžete být naprosto v klidu, u nás ani šéf a majitel nedostává lepší kávu než zákazníci spíš dostane to, co by zákazník nedostal, protože minimálně nevypadá a přitom jí nic není, v tomto u nás funguje demokracie „všem stejně“ a těším se na návštěvu, jelikož jsem už starší člověk a nic si nepamatuju, tak se o anonymitu bát nemusíte. PS. a nejsem mstivý

  13. No né. Ten hroznej se dal na pokání. Budu se muset tam jít podívat, zda to na něm nezanechalo nějaké vážné následky.
    Hlavně jsem také zvědav na nové prostory. Doufám, že tam je více místa k sezení.
    MrKávička
    PS: již jsem zvědav na výsledek další návštěvy p. Cuketky

  14. Iskaral Pust + ten hroznej:

    je mi to jasné a tak to má být. co už tak ale nějakou dobu chodím, mám s tím nějaké zkušenosti :)

    prezentace čehokoliv (produkt, služba, ochutnávka) se skoro vždy liší když je prezentovaná mně jako obyč. zákazníkovi a potom jako p. cuketkovi/„no­vináři“. mám to vodzkoušený :) proto si dávám bacha! :)

  15. Nedá mi to alespoň po měsící se ozvat.
    (Konečně jsem totiž oprášil přihlašovací heslo.)
    Jsem totiž ten, komu tam neudělají lepší kafe než ostatním zákazníkům (pro méně chápavé, já ten Dům kávy vymyslel)
    Mám-li si vybrat jestli chci usměvavou, nalíčenou a asertivní blondýnu nebo svérázného chlapa v letech, který je schopen se vztekat a dupat, když kafe neteče jak má a klidně desetkrát za den přeštelovat mlýnek, tak chci toho chlapa. A tak se nezlobte, ale ta kvalita kafe je hodnota, kvůli které za námi lidi chodí i do boční ulice.
    Není to omluva chování „toho hrozného“, je to jenom vysvětlení majitele krámu, proč tam „toho hrozného“ má. On zas nebývá tak hroznej a často je to milý a zábavný člověk.
    Tomáš

  16. maniac:

    co máte proti usměvavým, nalíčeným a asertivnním blondýnám? trošku sexismus ;)))

    jestli se vám tenhle koncept osvědčil, tak proč se ho nedržet. určitý typ zákazníků přiláká, jiné odradí. v praze jsou stovky kaváren, každá si najde své hosty :)

  17. No teda! Řekla bych, že ta pěkná asertivní blondýna tam opravdu chybí!!!!!Nechápu, jak může majitel zaměstnat někoho-komu se „veřejně střídají nálady a vylívá si je na zákaznících“ !!!! A ještě si za něj stoupnout!!!! Vždy jsem si u podobných případů říkala-co by na to asi řekl majitel-„chudák“! A teď vydím že trápení hosta se v tomto případě nazývá „osobitostí " a host má dokonce přijít znovu!!!:O) až bude mít barista "dobrou náladu“ :O)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.