Burčák 2008 RSS

Štítky: , , , ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Už je k mání ? Kde na Moravě, a u kterého prodejce v Praze ? A jak vám chutná ?

  2. jsem puvodem ze znojma a k smrti se tesim na tamejsi vinobrani za ctrnact dni. a o dva tydny pozdeji je jeste burcakfest. ve znojme kolem cesty na prahu se ho uz prodavaji hektolitry. v praze jsem jeste zadny nechutnal, ale treba v distribucnich centrech znovinu byva a byva moc dobry…

  3. Aha, tak jakmile nekdo pojede na Moravu od nas, hnedka musi dovezt vzorky. Ja jsem minuly rok koupila cerveny burcak v te vinotece Monarch Na Perstyne, byl teda dost predrazenej, ale byl moc dobrej.

  4. v Praze by měl burčák být od čtvrtka (4.9.) ve Sklípku Vaše Víno. Každý den čerstvý dovoz tuším že z Rakvic. Kontakt a adresa na http://www.vasevino.cz

  5. 4. dobry tip. vyzkousim. jinak ted uz je burcak k dostani ve vrboveckem senku na vaclavaku, ale po lonske zkusenosti, kdy mi nechteli dat ochutnat, tak jsem si koupil dvoudecku a u te taky zustalo se tam nejak nemuzu dokopat…

  6. v pátek už v Mikulově a cestou tam stánky s burčákem byly, v ochutnání mi zabránilo akutní řízení auta.

  7. Burčák už alespoň týden prodávají v Nádražní ulici mezi Andělem a Smích. nádražím v trafice. Nechutnala jsem, jen vždy vidím z tramvaje ceduli. Kdybyste někdo ochutnal, dejte echo, jaký je;-)

  8. Nevím, jaký je aktuákní stav, ale tak pět let zpátky mívali úžasnej burčák v Praze v jedný vinotéce u Zvonařky. Vozili si hroznovej mošt z Moravy a nechávali ho burčat až tady, takže už rozkvašenej burčák cestou nepotloukli.

  9. Letňany Znovínská vinotéka. Ale nevím jaký… Já si počkám až na ten opravdový, ne jabčák… A raději přímo na Moravě. Nic proti Praze, ale nikdy jsem tu nepila fakt dobrej burčák… To co zde nazývají burčákem se s tím „pravým“ endá ani srovnat… Ten svoje nejlepší zažil možná na dálnici směr Brno-Praha … :-)

  10. Blanule 9: právě proto ta Zvonařka, ale už pár let jsem tam nebyla (stěhovala jsem se já i firma a najednou jsem to měla úplně mimo trasy)

  11. V Hustopecich na nas koukali jako na magory, pry az za 14 dni. Hmmm, takze to co prodavaji tak ruzne bude asi z jablek – koupila jsem totiz v Treboni na namesti na nejakych rybarskych slavnostech minuly vikend pry burcak z Hustopece. Bylo mi divne, ze je to trochu kyselejsi. No nic… Me chutna primo ze sklipku na Morave, ale i ve vinotekach, chce to ochutnat.

  12. tak ve Slípku Vaše Víno bude burčák prý až od 20. zatím hrozny zatím ještě nemají dostatečnou cukernatost

  13. Ad 9. Vinoteka v letnanech je pod hlavickou Pavlovinu, ne Znovinu :o)
    Burcak jsem tento tyden ochutnal, byl z odrudy Irsai Oliver, ohromna vonavka. Alespon je to urcita garance, ze je burcak delany z tehle ranni odrudy a ne z jablicek :o)) Ale po utiseni prvotni zizne si na dalsi burcak pockam jeste tyden nebo dva, az budou mit jinou odrudu, nebo si zajedu do Chramcu. Snad uz brzy..

    F.

  14. Aha…tak to se omlouvám obojím za záměnu ;o)

  15. já budu letos opět hledat kouzlo u sv. kláry :) minule i předminule se mi to mooooc líbilo :) přiďte taky!

    http://www.botanicka.cz/…ate_page.php?…

  16. cituji z pozvánky:

    burčákulákaveé občerstvení ;)))

  17. ad 15. Já tedy nevím…loni jsem se také zkusmo zúčastnila, jelikož jsme zrovna prohlíželi podzimní botanickou, ale z pohledu svého doporučit nemůžu… To opravdu burčák nebyl… Jen takové jablečné slazené lákadlo pro výletníky za hříšné peníze.

  18. Blanule:

    možná by bylo dobré ujasnit si pojem burčák a sním spojená očekávání. takhle venku ho totiž v podstatě ani nemůžete dostat :)

  19. Bručák :) definuje zcela určitě nějaká zákon/vyhláška a SZPI ho taky kontroluje. Výsledky jsou zpravidla tristní – jabčák, přidaná voda, přidanej cukr atd. Prostě – je celkem vysoká šance, že vás prodejce napálí. Proto bručák kupuju jen tehdy, když se dostanu ke spolehlivému zdroji, což znamená, že prakticky nikdy v praze a málokdy jinde. Zas takovej zázrak to není, abych přispíval zlodějům.

  20. Ale ta akce v Tróji vůbec není špatná. Burčák nepiju, ale v zahradě Trójského zámečku mělo loni svůj stánek určitě aspoň 10 vinařství (Znovín, Baloun, Střední vinařská škola, Zaječí, …), kde mohl člověk ochutnat lahvová vína. Byla to taková velmi zmenšená podoba Dobřichovických vinařských slavností a vůbec to nebylo špatné… Jen ta teplota vín byla někdy dost tragická…

  21. já od sobotu konzumuji burčák přivezený ze Znoma a zatím u mě dobrý… byly dva Iršay a Mopr a Mopr osobně hodnotím jako lepší i kdy dnes už se láme, ale pořád k pití

  22. A aby to nebylo Plzeňákům líto, tak burčák se bude příští víkend tj. 13.-14.9. pít i na nebílovském zámku, v místních renesančních sálech se pak budou ochutnávat další vína. Akci pořádá Dům vína Plzeň a mám pocit, že jsem na plakátech zahlídla, že z Plzně bude jezdit kyvadlová doprava:-) Více na http://www.zamek-nebilovy.cz/…rni-prehled/?….

  23. do sklípku http://www.VaseVino.cz dovezou v pondělí čerstvě vylisované mošty od Krista z Milotic. Má toho být něco přes 90 litrů. Bude to ale ve vysokých stupních cukernatosti, takže „burčák“ z toho bude až tak počítám ve středu, či ve čtvrtek.

    Jentaková zajímavost: v některých místech na Moravě se „burčák“ říká kvašené jablečné šťávě. Kvašené vinné šťávě se říká „kobylí mléko“. A už vůbec i to že dělat „burčák“ z jablek je nákladnější, než ho dělat z vinného moštu, je zajímavé :o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.