Restaurace Amboseli RSS

Štítky: , , , , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. http://www.hotelalwyn.cz/…ce-a-bar.php

    byli jste někdo? tento podnik připravuji do příštího vydání…

  2. nee, a jsem fakt zvedava, na vysledek cuketovske inspekce, protoze menu je na mne moooc dlouhe a ja bych si nevybrala… nebo jo a stejne blbe :(

  3. ten lístek je sice dlouhej, ale jídlo nezní úplně špatně, potěší trocha smyslu úpro humor, ale jak může sommelier doporučovat k polífce pozdní sběry? Sakra, takový vína člověk vychutná spíš s malíma chuťovkama, když už nebo jako desert sám o sobě, ale připíjet to k polífce? A´t se na mě nikdo nezlobí, ale to je kravina. Nemluvě o tom, že normální člověk vypije pozdních sběrů nebo výběrů z hroznů tka sklenku, dvě, těžko to může pít v průběhu celý dvouhodinový večeře, i když snobové to možná vidí jinak.

  4. jeee, tak to jsem prehlidla ;) sladaka k polifce si moc predstavit nedokazu a uz vubec ne to pit cely vecer, navic si myslim, ze pekne oslazenej jazyk si uz na nicem moc nepochutna, ale to jen plkam, berte to s VELKOU rezervou...... jinak my mame takovej asi blbej zvyk, ale vetsinou se snazime pit vino, ktere je mistni produkce, v Praze by to asi bylo neco z Moravy ci Cech, a nebo co tak nejak pasuje k puvodu testovin, nejak by mi vic sedela nejaka italie k testovinam nez afrika, ale jak rikam, jenom plkam…

  5. po cuketovske ispekci se mi tam teda nechce, tak nejak vsechno zni jako jidlo plasticke......

  6. Chtěl jsem nechat dopadnout své kritické oko na jejich anglické menu, ale šibalsky se tomu vyhýbají – linka je na menu v češtině! (Menu samo mi připadá OK, nestudoval jsem to ale detailně).
    Jejich angličtina všeobecně: četl jsem horší. Je ale zřejmé, že to překládal, s dávkou prkennosti, nějaký Čech a nebo Češka. Říkalo se tomu Čedok English. Rodilý mluvčí by nikdy nestvořil (například) tento jejich úvod:

    Welcome to the website of Hotel Alwyn****. We take pleasure in your interest for our goal is to make your stay agreeable and comfortable.

  7. V Amboseli som bola asi v juni a mala som z nej pocit ako mavam obvykle z americkych filmov – kym ste v sale, celkom dobre sa bavite, ale len co vyjdete von, vsetok zazitok vyprcha. A ked sa vas niekto opyta, o com to bolo, zistite ze az na par scen vam v pamati neostalo nic… ziaden emocionalny dojem.

    Tych par scen, co mi z Amboseli utkveli v pamati:

    • v sobotny vecer sme boli jedini dvaja hostia za cely vecer
    • pekny zladeny interier, tusim tam boli posobive foto africkej prirody
    • na druhej strane len tazko sa viete zbavit dojmu, ze nech je akokolvek, stale je to hotelova restauracia (a ak na to na chvilu uspesne zabudnete, cesta na toalety (cez recepciu) vam to opat nelutostne pripomenie)
    • to, co sa v menu hrdo nazyvalo „Cerstva prazma…“ nam casnicka oznacila za mrazene a ked sme ziadali vysvetlenie, len sa usmiala s tym, ze predsa tam nemohli napisat mrazene, ako by to vyzeralo???
    • mali denny listok s ponukou cerstvych ryb, z ktorych ale uz polovicu nemali… vzhladom na frekvenciu hosti to posobilo dost divne
    • aby som im nekrivdila…pamatam si, ze som mala cerstvu rybu z dennej ponuky, ktora bola fakt vyborna a ako predjedlo krevety, tusim, ze aj tie mi chutili…ale presne si uz na ne nespominam
    • ak by som byvala /pracovala na Karline, kludne by som tam rada zasla opat, ale z inej casti mesta sa tam prilis hnat nebudem…
  8. Prave som si pozrela ich listok na internete a spomenula som si, co mi nesedelo… ten mix roznych kuchyn (bresaola, ratattouille, spaghetti alla chittara, enchilladas, kulajda, ap…), ktory len umocnuje dojem nevyprofilovanej identity. Holt hotelova restauracia… (Hoci uprimne povedane, pomaly nadobudam pocit, ze toto je predstava mnohych ceskych restauracii o „fusion“…)
    Mne osobne este tiez nesedi prilisna prespekulovanost jednotlivych jedal, a vyslovene mi to vadi u tych „talianskych“.

    Ale opat otazka vkusu… v Londyne ma mnohi presviedcali, ze talianska jednoduchost kombinacii je ok, ale to prave potesenie je az „explozia chuti“ (dnes uz popravde necakam, ze niekto, kto vyrastol na Chicken Tikka Massala, sa bude kochat v genialite tagliatelli „maslo a salvia“…) Proste, proti gustu ziaden disputat…iste aj menu v Amboseli sa niekomu paci, obzvlast medzi zahranicnymi hostami (hotela:)

  9. chm… moje zjištění je nebrat, nezkoušet, jít jinam ;) něudělal se mi z návštěvy dvakrát dobře :/

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.