Domácí spotřebiče RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chystáme se komplet zařizovat kuchyň a protože jsem se dosud pohybovala hlavně po podnájmech, nemám s výběrem velkých domácích spotřebičů žádné zkušenosti. Co vy a trouba, sporák, myčka, digestoř, lednice? Sporák chci plynový, digestoř nad něj s odtahem ven, lednici s mrazákem dole, s myčkou nemám vůbec žádné zkušenosti. Poraďte, značky, typy a tipy- používáte např.všechny funkce apod?

  2. ↪ 1 panDon: Vzhledem k našim schopnostem zařídit, a pak se odstěhovat, už máme 3. kuchyň :-).
    Spokojenost s troubou asi záleží na zkušenostech s předchozí. Myčky jsou dobré AEG a BOSCH a jejich sourozenci s jinou nálepkou (siemens, gorenje). Špatnou zkušenost mám s whirlpool, která, ač stála 20 tis., myje mizerně.
    U digestoře je nutno si ohlídat odtah, protože 80 % má naprosto směšné parametry. Použitelný odtah začíná někde na 650 m3/h, přičemž hluk by neměl překročit 55 db, jinak je to startující boeing. Odtah samozřejmě ven, filtrovaná cirkulace je opravdu nouzovka.

  3. Myčka Bosch nám drží už dvacet let, takže určitě doporučuju, k těm drobnějším spotřebičům ala roboty http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…, nádobí tu už něco je http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…, pak docela možná podobné téma „nová kuchyň“ a v něm spor indukce-sklokeramika-plyn a spousta dalšího http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?… , případně bych se zkusila zeptat tam, ať to máte přehledně pohromadě:)
    takže snad výše uvedené odkazy pomůžou, co si tak pamatuju, je toho v nch spousta. a za mě plyn a trouba elektrická (horkovzduch, gril a tak)

  4. K těm spotřebičům se podívejte také třeba do D-testu, třeba z posledního testu myček bohužel vyplývá, že značka není paušální zárukou kvality – tj. že třeba ne všechny Boschky/ AEG jsou dobré-i když zároveň jedna konkrétní AEG ten test myslím vyhrála. Dokonce ani Miele není vždy nejlepší volba – prostě vždycky záleží na konkrétním typu.

  5. ↪ 4 yannka: takže nejlépe hodnocené byly AEG-Electrolux Favorit 60760 a Electrolux ESF 66840 (jsou to ale volně stojící)

  6. Po mých zkušenostech bych se pokusila kontaktovat servis té značky, kterou jste si vybrali a poradila se s nimi. (Zrovna jsme po cca 18 letech zařizovali novou kuchyň, tak vím, o čem mluvím.)

  7. Lednice: Siemens, Miele, Bosch jsou údajně Liebherr výrobky. Co je na tom pravdy nevím. Liebherr doporučuji, mám variantu s přihrádkou na zeleninu a přihrádkou na maso a mléčné výrobky – pokud berete bedýnky nebo se zásobujete u pěstitele/na trhu/… jednou dvakrát týdně, je to praktické, obojí vydrží déle čerstvé.
    Myčka: vybírala jsem dlouho, nakonec jsem se rozhodla pro LG D1421WF – je tichá a vnitřní prostor velký a variabilní, myje dobře. Má3. přihrádku na příbory, myje i poloviční náplň. Asi bych si na ni netroufla, pokud bych už neměla zkušenost s LG pračkou, kterou jsem musela koupit z prostorové znouzectnosti.
    Digestoř: naše Faber má tah 800 m3 a hlukově taky dobrá. Navíc mají v nabídce velký výběr jiných tvarů než hranaté, hlavu otloukací komíny.
    Sporák: mám 5-ti hořákový. pokud na něj máte místo, doporučuju. Alespoň u nás, když už člověk stoupne ke sporáku, vaří se většinou deset věcí najednou. Navíc 5. plotýnka uprostřed má silný výkon a to taky není k zahození.

  8. ↪ 7 Maroni: 3. přihrádka na příbory u myčky je výborná věc. Člověk to do ní nemusí pracně skládat, nehledě na to, že nože standardních příborů se mezi oka klasického mycího koše na příbory často nevejdou, ze sad masivnějších příborů se tam nevejdou ani lžíce a vidličky.

  9. Diky diky vsem! Ja jsem si nevsimla, ze uz tu neco takoveho je, bych s tim tady jinak neotravovala – o to vice dekuji za trpelivost :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.