Cuketkovy oblíbené kavárny v Praze RSS

Štítky: , , , , ,

20 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Je jich málo, ale jsou :)

    1) Globe Café

    http://www.globebookstore.cz/

    V současné době mé asi jediné místo na espresso v Praze bez kompromisů. Je sice nechutně předražen, ale stojí za to. Cappuccino prozatím bohužel neumí připravit, ale vůbec to nevadí. Na tu kávu je možná mléka škoda! ;)

    Většinou si dávám organické a skoro vždy splní moji hlavní definici espressa: po jeho vypití, máte chuť na další. Takže odcházím většinou se dvěmi čárkami ;))) Připočtěte haluzáckou atmosféru s výhradně non-czech-speaking hosty zalezlými u notebooků a knížek!

    2) Starbucks Malostranská

    http://starbuckscoffee.cz/

    Ano! Ten strašný SBUX! :) Já má prostě rád určitou konzistenci a tu SB přináší. Taky mám rád, když za kávovarem pracují baristi, což se nedá říct o 90% českých kaváren. V SBUX to tak je, navíc jsou to mladí kluci a holky, které to baví. Ovšem pozor, kouzlo podlemého funguje pouze na Malostranské. Ostatní provozvny nesnesu ;)

    3) Mamacoffee

    http://www.mamacoffee.cz/kavarna/

    Můj nejnovější objev! Bohužel naráží na svůj paradoxní koncept, kdy z několika druhů jednodruhových káv připravují espresso. Představte si objednávku pro 4 lidi ze 4 různých světadílů připravených na jednom mlýnku – podle mě neřešitelný rébus!!!! :( místo ale vyniká svým pozitvním feng shui – z atmosféry jsem zkrátka nevysvětlielně PAF ;))

    Navíc ti lidi jsou skvělí, je to fair trade a i přes nešvary v přípravě je to vždy výprava za novými chutěmi a vůněmi! doporčuji! posezení na růžku rumunské a anglické pod tromečkem na dvorku ;)

    4) La Bottega na Národní

    Chodím na cappuccino, jejich espresso mi moc nechutná, taky mě tam poznají a to já nemám rád :)

    5) Leica Gallery

    http://www.lgp.cz/

    Kavárna v galerii je na vedlejší koleji a dokonce i provozovatelé to sami přiznávají. Zatím to nevadí, stále se jednbá o jedno místo s nadstandardním espressem. připočtěte několik desítek let nesmrtelný kávovar a malinkatý dortík ke kávě zdarma ;) At to už ani nemluvím o skvělých fotografických výstavách…

    Jaký je váš tip? Snažím se chodit všude, třeba to vaše NEJ NEJ místo taky znám :))

  2. a zná p.Cuketka také nějaké kafárny v Brně? Nedávno jsem četl jeho pojednání o brněnských kavárnách…tak nechtěl by také zde nějaké zveřejnit?…Já bych na prvním místě viděl „Alfa kavárnu“(i když se poslední půlrok zhoršila obsluha), pak asi nové CoffeHeaven (dnes neblaze zprofanované vraždou a následnou sebevraždou-snad to nebylo kvůli špatné kávě), pak nějaké další, ale nejsem si jist, jak je seřadit. Ale v létě plánuju hloubkový průzkum a následné podání zprávy o kvalitě. Takže se těšte, možná se mi to vydaří :o)

  3. no neptařím k stálým rezidentům, takže vždy jen tak prolítnu (naví pod vlivem a většinou i dohledem ChilliJulie.cz ;)))

    Mlj visti list je ale:

    1) Alfa (přes prázdniny zavřená) – pro kapučíno

    1. Spolek – pro tu atmošku, navíc se chystají určité pozitivní změny
    2. Café Steiner – pro ty židličky venku a atmošku

    S CH nemám problém (znám ale jen Prahu), vzhledem o obecné espresso mizerii z toho vycházejí velice dobře! :) Rád zkusím!!!

  4. Tak jsem navštívil LGP.
    Musím pochválit servis – ke kávě sklenice (ne „sklenička“) vody, k espressu horká voda na dolití (!!), čokoládička, cukr bílý i hnědý (doufejme, že třtinový). Cappucinnu taktéž nebylo moc co vytknout, pěna byla ušlehána excelentně. Bohužel espressa bylo prostě moc… Odhadem 50ml. Crema taky nic moc.

    A mé doporučení? Ethiopia Cafe! http://www.ethiopia.cz
    Příznivé ceny, kvalitní káva, dobrý výběr a fajn, nekuřácké prostředí. Byl jsem dvakrát – jednou excelentní espresso i cappucinno, podruhé espresso ucházející a cappucinno průměrné. V prvním případě byl u mašiny pán, v druhém slečna.

  5. Kolem Globe Café v Janovského jsem docela často chodil do O`Briana nebo KAS Audia, ale nikdy mě nenapadlo zajít. Kolik tam stojí presíčko? Není na to potřeba stavební spoření? A nevadí, že umím jen pasivně česky? :D
    ad Mamacoffee
    Otestovány všechny 3 provozovny nebo se dá doporučit jen něco jako u SBUX?
    Asi mám na kavárny posledí 2 roky smůlu, takže bych mohl možná doporučit jen presso v LaPalma na Palmovce a „latíčko“ ve Fiesta (roh Dejvická/ Václavkova) a kavárenský bufet v Myslbeku (vedle sushi), ale ten nedávno zavřeli.
    Z mnou poslední dobou navštívených podniků se moc (spíše vůbec) nedařilo Café Pavlina (Slovanský dům) a Lemon Café (Šlikova).

  6. globe café v janovského už dávno není, tam je teď ouky douky :-) na kafe chodím často do domu kávy. mám to kousek a moooc mi tam chutná!

  7. 6. aha, ja sjem zrovna kopukala na stranky, a tam maji normalne janovskeho.. pokliknuti na FB se ale ukázalo, ze se prestehovali na pstrossovu… Nevite? Presunuli? Zjevne atualizacim moc nedaji..

  8. 6: Jo, v Domě kávy je stabilně vysoká kvalita kávy a nízké ceny. Ale ta atmosféra… ta mi chybí :-(

    Jinak ještě v jednom podniku jsem dostal fajne espresso – a to v kavárně Jericho. Hlavně to byl podnik, ve kterém poprvé viděl „horkou vodu na dolití“, za což mají body plus! Bohužel je to kuřácký podnik, což je znát a což mne od návštěvy odrazuje.

    Vůbec mám pocit, že pokud kavárna za něco stojí – a to nejen samotnou kávou, ale i cenami, atmosférou, další nabídkou… Tak je tak 80% šance, že je to kuřácký podnik, který je pro mne takřka no-go.

  9. 8: taky jsem chtela zminit jericho s „horkou vodou“, ale taky me obcas mrzi, ze je zakoureno a to hodne. chapu, ze kdyz si cichne na odchodu ke svetru, tak radosti neskaka. na druhou stranu to k nekterym kavarnam nejak patri, dotvari to atmosferu…:).
    jinak jasne a vzdy mamacoffee!

  10. ad 7
    Taky jsem nejprve blbě koukal. Je tam The Original Globe: Janovského 14 (1993–2000)

  11. 7: Potvrzuju – jsou teď v Pštrossově ulici.

  12. Od doby vzniku toho prvního seznamu se v Praze objevila Biozahrada a Al Cafeteiro. Obě kavárny berou kávu od kunratické pražírny La Boheme Café, obě kromě espressa a odvozených nápojů nabídnou i french press a Al Cafeteiro i vac-pot. A v tomto vlákně ani jedna z nich nesmí podle mě zůstat opomenuta. Až mi přijde škoda, že jsou obě kousek od Náměstí Míru, takový podniky bych chtěl mít po celý Praze.

  13. koukám že bych to měl aktualizovat a to pořádně!!! :) tak tedy – seřazeno dle oblíbenosti:

    1) Al Cafetero http://alcafetero.cz/

    2) Bio Zahrada http://www.bio-zahrada.cz/cs

    3) Dům kávy http://www.dumkavy.cz

    4) mamacoffee (na korunní) http://mamacoffee.cz/

    to jsou asi čtyři místa kam chodím na kávu, když na ni mám chuť. jinak samozřejmě chodím do desítek nejrůznějších podniků, když mám chuť něco testovat – ne na kávu :))) v brně moc nejsem ale většinou skončím ve Spolku a nejnověji se tam těším na Coffe Club.

    tož tak ;)

  14. to 13
    Káva ze Spolku? Tak bacha na tu od žida. A taky na Maryšu ;-)

  15. Popotahuji téma s návrhem. Co udělat malý seznam podniků jako tip pro Scukaře pro návštěvu a zařazení do projektu Scuku?
    Já bych se přidával k Proudovémuletadlu k znovuotestování kavárny Ethiopia Cafe http://www.ethiopia.cz
    Osobně jsem tam byl naprosto spokojený, jak s obsluhou tak s kvalitou kávy.

  16. Gimly:

    nové podniky nám můžete šoupat do mailu, postupně je přidáváme. ethiopia na Scuku je a zetím jen čeká na recenzi :)

    http://www.scuk.cz/vyhledavani/?…

  17. Chodím do Ebelu – dobrá (ale už dost často plná) kavárna v Řetězové, nejzajímavější je africká káva. Na stojáka či dvě židle je v obchůdcích v Kaprovce a v Templové, poslední je asi nejlepší.
    http://www.ebelcoffee.cz/ebel_cz.htm
    A příjemný design.
    Mamacoffee též dobrý, stísněný prostor – ovšem skvělé hrnky od maminky Kolské!

  18. Al Cafetero jsi již mohu odškrtnout a navíc zařadit mezi ty místa, kam se budu pravidelně chodit schovávat ať před nepřízní počasí či špatnou náladou spoluobčanů. V klidu si tu mohu přečíst knížku, poslechnout příjemnou tlumenou hudbu, být v kontaktu se zahraničními kamarády přes wifi.
    Prostě: „Relax baby“!
    Proběhlo kapůčo s takovou pěnou, že jsem ji lžičkou lovila z již vypitého šálku, dokonce i obrázek vydržel bez deformace!:)

  19. Zastavili jsme se v Domu kávy v Jirečkově ulici, kde jsme ještě nebyli. Káva byla výborná. K vůli parkovací zóně jsme parkovali až před Spartou, kam jsme se museli vrátit pro auto. Objevili jsme tam ale výbornou kavárnu s nádhernou zahradou a jaké bylo naše překvapení, když jsme si objednali kávu. Byla výborná. Měli jsme kapučíno a preso a obě byli skvělé. Kavárna se jmenuje Alchymista a je to dobré místo k zastavení, oáza klidu na zahradě a kávové pohlazení.

  20. BRNO:

    ANDĚL CAFE BRNO-nejlepší „preso“ v Brně!
    http://www.facebook.com/…767873865667?…
     http://www.andelcafe.cz/

    KAFE DO VANY-kafe dost dobrý! Personál příjemný! Úlet!
     http://cs-cz.facebook.com/kafedovany

    KAVÁRNA KLAFÉ-skvělý saláty…a supr „zašívarna“ (Kraví Hora)
     http://www.klafe.cz/…66F9DD0.html

    Kavárna Kopi Luwak
    http://www.vltava2000.cz/kopiluwak/
    .
    …vyzkoušejte…stojí to „za to!“

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.