Co si dovézt z Itálie? RSS

Štítky: , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Každoročně si z Itálii vozím spousty dobrot domů. Ale neopomínám něco zajímavého, výhodného, či dobrého?
    Obvykle kupuji s sebou: olivové oleje, hrubou mořskou sůl, špagety Barilla, ančovičky, ovocné džusy (meruňka, hruška, broskev), passatu.
    Letos mám v plánu koupit i rýži na rizoto, Marsalu, pecorino, grissini (tyčinky).
    Co byste poradili ze zkušenosti?

  2. Amaretto na tiramisu, eventuelně i piškoty savoiardy, Aperol na spritz, off italský topic i Bombay Saphire Gin, který tam stojí skoro o půlku méně než u nás, prosecco, parmazán a jiné sýry, prosciutto crudo…

  3. Prosciutto si tu užívám, ale nevím, zda by zvládlo cestu. Aperol? To ani neznám… Na parmazán jsem zapomněl, ten určitě! :-)

  4. ↪ 3 mpik: Prosciutto to zvládne, opakovaně vyzkoušené, já si beru vždycky i malou chladící tašku na nejcennější kousky. Taky doporučuju čerstvé těstoviny. Aperol je hořký nápoj typu Campari, který se hodně pije v severní Itálii jako střik neboli spritz buď s proseccem nebo s vínem a sodou. Výsledný drink je taková barevně oranžáda, strašně dobrý, doporučuju ochutnat v baru a pak už po něm zatoužíte automaticky. Ještě mě napadají sušená rajčata, doma je pak nakládám.

  5. Tak tak, Aperol spritz ruluje – určitě ho zkuste…

  6. S manželkou jsme za poslední rok zavítali do Itálie několikrát. Určitě se z mého pohledu vyplatí parmezán a jiné sýry. Ceny tam jsou oproti těm u nás nízké. Dost levná jsou i rajčata a produkty z nich – sušená, loupaná nebo pyré. Hlavně mají různé značky produktů, takže je výběr. U nás jsme rádi třeba za 4 druhy mozzarelly v běžném obchodě, u nich mají desítky výrobců (samozřejmě různé kvality a ceny).

  7. Ano spaghetti Barilla je opravdu nutne vozit :DDD, boze muj. Kdyz uz, privezl bych pastu Spinosi, dobry parmazan, dobre vino, dobre pecorino, Nduja, a domaci salamy.

  8. Ty Barilly kupujem „trojky“, jsou to ty tenké. Myslím, že mají název spaghettini. Mozzarella je opravdu na výběr, už jsme si dělali naše oblíbené caprese. Ten Aperol asi zkusím a na pomodori secchi jsem také zapomněl a ty tu kupujem.

  9. Ale Barilla neni dobra pasta.

  10. Tak Aperol mají, láhev za 9.9 euro.

  11. Já kupuju vždycky : neumleté peperoncino, sušený rozmarýn, rajčatový „super protlak“ značky MUTTI doppio nebo triplo concentrato (vypadá to jako zubní pasta), prosecco ( v kombinaci s Aperolem a sodou lahůdkové pití), Gran Marnier, salsicciu, solené kapary, mouku na polentu, nefiltrovaný olivový olej, šunku cotto, máslo (ano je to tak, i poslední dvě položky vám udělají radost).

  12. ↪ 11 Karlicka: Jasně, kapary a salsicciu jsem úplně zapomněla, rozhodně doporučeníhodné.

    ↪ 10 mpik: Určitě ho zkuste.

  13. určitě bych dodal ještě ocet balsamico, a protože se do Itálie dostanu málo, vzpomínám na loňský předvánoční výlet za lyžováním, kdy jsme v místním Desparu kupovali sicilské pomeranče (i s větvičkou) za cenu cca 1,5€/kg

  14. Spíše, co si z Itálie nedovést. Krom už výše zmiňovaných potravin, kupuji vždy ve velkém mouku semolu na těstoviny, rozmarýnové grisinni, zlatou grappu a mnoho dalších dobrot…

  15. Co letos doporucite importovat? :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.