Kurzy vaření RSS

Štítky: , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, zatim jsem nikde nenasla nejake poradne recenze… kdo jste na nejakem kurzu byl, prosim zazitky, doporuceni… Osobne jsem navstivila zatim pouze jeden, a to Ryby a plody more II. v Chefparade, byla jsem nadsena (ovsem srovnani nemam). Vyborna atmosfera, jeste lepsi sefkuchar, nejdriv nam ukazal, co a jak, pak jsme vzdy pracovali sami, kdyz se nekdo ptal, ochotne odpovedel a poradil. Studio pres den funguje jako obchod, suroviny jsme si mohli koupit i po skonceni kurzu. Pro me to byl super vecer a zkusila jsem si i to, na co bych si doma hned netroufla (chobotnici :-).

  2. Ahoj. Kurzu jsem prosel mnoho a fakt je ze rozdily jsou velike. Nejcasteji (treba 20×) jsem byl v prakulu, kde je uroven opravdu profesionalni, kazdy vari, jsou dobre podklady atd. Drive tam casteji varila znama jmena a po odchodu Vaclava Frice to trochu ztratilo silu jeho osobnosti, nicmene si stale drzi vysokou uroven. Jen nedoporucuji kurzy pohlreicha, protoze na celebritu chodi ti co chteji videt celebritu… jinak jsem zkusil aromi (jeste v miele centru ale snad chteji otevrit vlastni skolu v prosinci). To bylo pekne a profesionalni, riccardo je fajn, podklady trochu horsi. muzu doporucit. olakala taky jde, je to vice obchodni vec. a uchylarna na zaver bylo sasazu. tam to neni o kurzu, ale je to 1.5 hodiny show se shahafem za rozumne penize, takze pokud nekdo ma rad sasazu doporucuju taky.

  3. Na vysoké úrovni se dá říct, že jsou kurzy v Alcronu na Václaváku s Romanem Paulusem. Cenově poněkud dražší, asi na úrovni Prakulu, ale rovnou v centru Prahy a pan Paulus je příjemný lektor.
    Aromi/ La Finestra bude od nového roku více pracovat s jejich kurzy vaření, samosebou zaměření na italskou kuchyni a věřím že to bude také zajímavé.

    Chefparade je také fajn, má široký záběr typů kuchyní za dost nízké ceny.

  4. Já byla v Praze jen v OlaKala a dost se mi to líbilo. Byla jsem tedy jen na jednom kurzu (Prahu mám z ruky) a nemám tedy srovnání s jinými kurzy v rámci OlaKaly. Líbilo se mi, že jsme si mohli nějaké věci odkoupit, některé se shání (sháněly) dost blbě, např. jdou koupit jen obrovská množství potřebné ingredience, nebyl problém si koupit od nich 10 deka, půl litru atd. Pak jsem sháněla ještě něco ex post asi měsíc po absolvování kurzu a napsala jsem jejich manažerce a požádala ji, jestli bych si to od nich nemohla koupit, že dotyčnou ingredienci nejsem s to sehnat v rozumném množství a poslali mi to dokonce zdarma a ještě si ověřovali, jestli mi to opravdu došlo. Takže kvituju proklientský přístup:-)
    V Brně doporučuju velice kurzy vaření U Kastelána.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.