Vánoční cukroví na málo prostoru RSS

Štítky: , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Protože nám začal advent, nastalo mi přemýšlení o letošním cukroví. Mám ale menší problém: malinkatou kuchyňku a jen mikrovlnnou troubu, která umí horkovzduch. Máte někdo tip na dobré a prostorově nenáročné cukroví? (Tedy ideálně takové, které se nerozvaluje)

    Díky :)

  2. ↪ 1 Kittana: no tak samozřejmě nepečené cukroví;-) klasika jsou třeba „sosáky“ (tak já přezdívám vosím úlům), já vloni dělala čokoládové lanýže podle receptu na Florentyně http://blog.florentyna.cz/…ove-lanyzky/ a můj oblíbenec je taková vločková parodie na Rafaelo, ale moc mi to chutná – a ještě tak do středu dát mandličku;-)

    Raffaelo

    100 g másla
    100 g ovesných vloček
    35 g kokosové moučky
    75 g moučk. cukru
    1 lžíce vanilkového cukru
    2 lžíce kakaa
    1 lžíce studené vody

    Všechny přísady důkladně smícháme, tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu.

  3. nepečené mám určitě v plánu, spíš postrádám recept na klasické pečené- ve svém archivu mám akorát jeden na rozinkové placičky, to je tak asi všechno

  4. ↪ 1 Kittana: V MW se teoreticky dá péci vše, co není ve formičkách. Já tak kdysi pekla linecké. Ale to se rozvaluje, že.
    Tak bych navrhla z lineckého šneky a šachovnice – sice se to trochu rozvaluje, ale jen na malou plochu. A pak se jen krájí váleček.
    Na stejném principu je tohle – vyzkoušené, vynikající. http://www.chefkoch.de/…n-Taler.html

    Neválené jsou různé makronky – ale tam nevím, co s tou MW.
    Pak neválené jsou vanilkové rohlíčky a ty by měly jít péci jako linecké.
    Já teda pekla na crisp talíři., nevím, jak bez něj, asi na misce z varného skla?

  5. POřiďte si na blešáku, nebo v bazaru remosku a můžete péct vše.

  6. mikrovlnka má v sobě v podstatě horkovzdušnou troubu, dá se nastavit i teplota, takže až tak velký problém to není. Spíš ten prostor, prostoru vážně není nazbyt :)

  7. No, pokud ta mikrovlnka OPRAVDU funguje jako trouba (ono je dnes asi možné opravdu vše:-), tak co třeba sušenky? Výborné jsou tyto od Cataliny http://catalinapece.blogspot.com/…andlemi.html, já je dělala bez čokolády a mandlí a stejně hned padly za vlast. Chce to jen uválet kuličky a malinko je rozplácnout na plechu, nechávat mezi nimi velké mezery, protože se hodně roztečou.
    Kdysi jsem dělávala ještě jedny sušenky a u těch jsem si opravdu vyhrála – jednou jsem do nich dala čokoládu, jindy sušené meruňky a skořici… Dovedu si představit, že s perníkovým kořením by to byla pěkná alternativa perníčků.
    250 g hladké mouky
    2 lžíce prdopeč
    125 g másla
    2 lžičky vanilkového cukru
    lžíce medu
    4 lžíce cukru
    špetka soli
    vejce

  8. A ještě mě napadly kokosky (popř. ořechové pusinky). Tam se taky peče a přitom neválí;-) nebo babička ještě dělá takové těstové kuličky, které po upečení obaluje v cukru (na způsob rohlíčků). Vanilkové rohlíčky se vlastně taky válet nemusí, stačí ušoulat v ruce. A to už tu vlastně kami psala:-)

  9. Doporučuju marokánky, ty se tvarují lžící do placiček přímo na plech. Pokud mikrovlnka umí ten horkovzduch ale bez mikrovln, doporučuju použití kovových formiček a křehkého těsta, které se nevyvaluje ale do formiček vmačkává rukou, takže jsou možné různé košíčky atd atd… Receptů je na oboje všude fůra.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.