Restaurace U Zběhlíka RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

19 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Moc mě zajímá, zda jste někdo navštívil tuto restauraci, která se proslavila v Ano, šéfe… a jaký je váš názor… Já větší zklamání snad nezažila …

  2. nechcete to trošku rozvést? my si říkali, že bychom tam v létě vyrazili, protože byl ten díl ano šéfe velmi sympatický, tak jestli bychom neměli plán přehodnotit.

  3. garfielb.: Mile ráda Vám to rozvedu, asi budete také nemile překvapen.

    Jezdíme do Litomyšle k příbuzným a vždy navštěvujeme naší velice oblíbenou restauraci Bohém v hotelu Aplaus, kde jim není co vytknouti. Nádherné prostředí, milá obsluha a kuchař, který dovede strávníka téměř k orgasmu je vždy takovou naší tečkou na cestě zpět do Prahy.

    Jednou po shlédnutí dílu Ano, šéfe jsme si řekli, že mineme hotel Aplaus a s pusou plnou slin jsme se rozjeli ke Zběhlíkovi. Okolí penzionu je krásné, parkoviště bylo uplně narvané, po vstupu do restaurace jsme ovšem byli poměrně zklamáni, obsluha (slečna dcera starší) nás chvíli přehlížela a po té nám oznámila, že má zcela plno a že až v 16:00 (bylo 11:30), restaurace byla téměř prázdná! Vrátili jsme se tedy do Aplausu, uskutečnili naší tečku a jeli dom.
    V listopadu jsme jim dali šanci ještě jednou (12:30), opět plné parkoviště, restaurace zaplněná tak z půlky, obsluha byla zmatená, usadili nás ke stolu pro 6, kde již seděli 4 lidé. No, to bych ještě zkousla, ač tedy nerada. Přišla jedna servírka, objednali jsme si perlivou vodu a pivo, za minutu přišel nějaký jiný čísník co budeme pít a hodil po nás jídelní lístky, což byly normální nesecvaklé bílé A4 papíry složené v sobě. Přesnou nabídku si nepamatuji, ale byl to hovězí vývar a cca 10 jídel, vše kromě kachního stehna a svíčkové byly minutky. Vše kromě kachního stehna a svíčkové také měli, bylo poměrně těžké si vybrat. Nakonec jsme si dali 2 x hovězí vývar, manžel panenku se švestkovou omáčkou a americký brambor, já kuřecí křidýlka v zajímavé kombinaci s grilovanou zeleninou (?!), panenka byla nejdražším jídlem na jídelním lístku.
    Polévka na úvod mi silně připomínala školní jídelnu a to se školní jídelně snad i omlouvám. Vsadila bych boty, že to byla polévka z pytlíku lehce dotažená jakousi divnou zavářkou ze strouhanky, naprosto brutálně přesolená! Hlavní jídlo byla panenka – medailonky ogrilované k smrti, tvrdé jak podrážka, švestková omáčka studená, americké brambory z mrazáku a šup s nima do fritáku…a ke vší té hrůze vše doplňovala naprosto krutá UHO omáčka, která se táhla jak pudink a měla nevábnou chuť i barvu.. talíř pocákaný aplikací oleje s kousky petrželky a višní. Moje kuřecí křidýlka jako takové nebyly zas takový průšvih, nicméně grilovaná zelenina byla odporná a hádejte? :D, vše bylo polité tím samým UHEM co byl u grilované panenky a talíř opět ozdobený stejně jak manželův..... No byla to síla, pokud by tomu Zdeněk P. nedal **, tak bych asi nebyla zdaleka tak vzteky bez sebe, ale byl to malér největšího kalibru!
    Na moučník ani nedošlo, vedle u stolu měli štrůdl se sprejovkou, takže na ten už nás přešla chuť.
    Snad nejvíce nás mrzelo, že tamní lidé si nad jejich kuchyní šmakují a myslí si bůh ví, co nejedí!!! Přitom za rohem je Bohém!! :(

  4. jo tak toho jsem se bála už po shlédnutí dílu, sice to působilo vše sympaticky, jenže kromě české klasiky to vypadalo, že moc vařit neumí…to asi návštěvu přehodnotíme :-/

  5. Jen jeďte dejte si polívku, koukněte na ten malér a pak šup do Bohému ;)

  6. Jsem z Litomyšle a dovolím si přidat svůj názor. Ano restaurace Bohém je špička a myslím nejen v měřítku Litomyšle, jídlo, prostředí, vše luxusní.
    U Zběhlíka není asi nic, za co by stálo jet kraj světa. Nicméně pro nás místní je to rozhodně mezi top 5 místy, kam se jít najíst (je to cca 10 km od Litomyšle v obci Čistá). Byli jsme tam nekolikrát ještě před natáčením a vždy naprostá spokojenost. Prostředí domácí, vesnické, pravidelně pořádají akce typu zabíjačkové hody, zvěřina, rybí hody, stejky atd. Což je něco, co tady v okolí nikde jinde není. Jídlo bylo vždy výborné, domácí, poctivé.
    Od natáčení jsme tam zatím nebyli, nicméně slyšeli jsme, že se po odvysílání strhla obrovská vlna hostů, kterou majitelé absolutně nezvládli. A věřím, že to bylo příčinou toho, co jste zažili.
    Zběhlík tedy podle mě za návštěvu stojí, pokud jste místní anebo jedete kolem a nemáte zrovna náladu na luxusní atmosféru Aplausu (Bohém), ale spíše něco klidného, domáckého v přírodě. Věřím, že touto dobou se situace už uklidnila a chod restaurace se vrátil do starých kolejí. Dala bych jim ještě šanci :)
    A v Litomyšli doporučím ještě restauraci U medvěda (u řeky vedle Penny marketu). Nenechte se odradit pohledem z venku, ve vnitř je nádherné prostředí, kamené klenby, vesnická rustikální výzdoba (styl koliba) a jídlo velmi dobré. Naopak vyhněte se obloukem Hotelu Hvězda, nic horšího široko daleko není!!

  7. Dovolila bych si také reagovat na tomto fóru…

    Jmenuji se Kristina Martincová (Kuřová) a jsem ta starší dcera, která této paní neumožnila při první návštěvě usednout k našemu stolu..... Není to první fórum, kde nás špiní lživými zkutečnostmi, na které se už nemohu nečinně dívat a proto zde musím také vložit příspěvek......

    Začnu od začátku… jak to paní popisuje.

    Pokud nás paní viděla v televizi a chtěla se k nám přijet podívat a také najíst, věřte že nebyla jediná, takový nápad měla velká spousta lidí, jenže někteří si před návštěvou naší restaurace udělali rezervaci. Proto když paní přijela, nemohla jsem ji usadit ke stolům, které byly již rezervované, i když u nich třeba ještě nikdo neseděl, protože přijela v ne příliš dobrou dobu (11:30), kdy zrovna začínají obědy a každý z nás je zvyklý jíst okolo 12:00hodiny a proto si také rezervaci na tuto hodinu udělá. Nemohla jsem ji usadit, protože by se za půl hodiny nestihli najíst.....

    Po první zkušenosti v naší restauraci, kdy viděli, že je opravdu nutná rezervace, udělali znovu tu samou chybu a přijeli nás navštívit znovu bez rezervace. Ovšem, když jsme se dozvěděli, že už jsou u nás podruhé, snažili jsme jim vyhovět a nabídli jsme jim, aby si přisedli k hostům, kteří také neměli rezervaci a seděli u nezabookovaného stolu..... Samozřejmě moji nabídku mohli odmítnout a mohli pokračovat do restaurace Aplaus… Ovšem i přesto si sedli a teď to tu budou kritizovat????? To mi přijde divné!

    Ano, v té době kdy u nás paní byla, jsme měli jídelní lístky složené jen ze dvou A4, které byli vsazené do ručního papíru a to proto, že jsme měnili velmi často nabídku, proto jsme si nemohli dovolit udělat nějakou nádhernou neměnnou verzi… (teď už to tak máme, můžete se podívat i na našich webových stránkách na náš jídelní lístek http://www.uzbehlika.cz)

    Co se polévky týká, velmi se mě dotklo, co paní prohlásila, že je to polévka z prášku, protože u nás v restauraci se nikdy prášková polévka nedělala a dělat nebude! Na všechny polévky vyváříme kosti pomalým táhnutím během celé noci, aby byla polévka čirá a velmi silná..... I v době, kdy jsme měli závodní stravování a dělali jsme cca 200 jídel denně jsme dělali vývarové polévky vždy z kostí, kdy jsme na jeden den spotřebovali celou lodnu kostí!!! Proč bychom to teď dělali jinak??

    Panenku kterou si dal pan manžel jsem samozřejmě neochutnala, ale snažíme se zde v žádném případě maso nevysušovat na grilu, aby se z něho stal tvrdý podšev..... ale možná nikdo není neomylný..... a při počtu jídel, které teď během dne uvaříme..... se to mohlo stát
    Ráda bych viděla výše zmiňovaného kuchaře v Aplausu (proti kterému vůbec nic nemám), jak by si vyhrál s jídly, kdyby jich za den musel uvařit tolik, co teď mi...... ale rozhodně to tímto omlouvat nechci.

    Ale teď přicházím k jídlu naší „drsné paní“ a na to se velmi těším, protože pokud někdo něco dostane na talíř, tak si určitě chvíli pamatuje, co to bylo.....
    Ale tady se „milé“ vyprávění paní malinko rozchází, protože na našem facebooku, kritizuje dušenou zeleninu, všimněte si, že píšu DUŠENOU a tady kritizuje GRILOVANOU ZELENINU????? Kde je tedy chyba?????

    Také mě zarazilo, jak paní napsala, že si objednala kuřecí křidélka...... ale ať jsem se snažila vzpomenout sebevíc… dokonce jsem si to pak šla ověřit i do našich záznamů, nikdy jsme kuřecí křidélka na jídelním lístku neměli......... aspoň ne po odvysílání pořadu „Ano, šéfe“ a pokud bychom je někdy přeci jen na jídelní lístek dali, my je připravujeme jedině pečením a rozhodně bychom je nenabízeli v kombinaci dušené, nebo grilované??? zeleniny… ale například s bramborem, bramborovým pyré, nebo dokonce se zelím a variací knedlíků… nikoliv se zeleninou.....

    Proto začínám pochybovat o pravdivosti celého výše uvedeného článku.....

    A také UHO omáčku připravujeme tak, že dlouhou dobu kosti nejdříve pečeme a poté vaříme ještě s dalšími ingrediencemi. Jedinou chybu, kterou jsme dělali, že jsme ji zahustili moukou, ale nejsme kuchaři a nemáme takové zkušenosti a vědomosti, jako jiní kuchaři a na spoustu věcí si musíme přijít sami… a proto jsme už přípravu demi glas přehodnotili a požádali jsme odborníka o radu…

    Teď už bych snad jen napsala dalším čtenářům, co si najdou tuto stránku, aby dali na svoji intuici a vše si nejdřív ověřili sami a nevěřili lživému tvrzení této paní.....

    My se snažíme a věřte, že i snažit budeme, aby se u nás všem líbilo a aby od nás všichni odcházeli s dobrým pocitem jak na srdci tak i na jazyku… ;-)

  8. Vážená paní Martincová Kuřová,

    ještě jednou bych ráda zdůraznila, že nemám nejmenší zájem váš podnik poškozovat, ba naopak … Pokud mě napadáte ze lží, tak Vám a zejména dalším ráda předložím pár důkazů: Za prvé, sami na svém FB profilu máte vyfocenou krkovici s petrželí a nechutnou přesolenou hnědou omáčkou, která byla v době naší návštěvy (3. nebo 4. prosince 2011) podávána i na naše jídla. Fotografii jste publikovali 4. prosince 2011. Odkaz:

    http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/…429717_n.jpg

    Za druhé, přikládám odkaz na recenzi paní nebo slečny Lucie:

    http://maps.google.cz/maps/place?….

    Její recenze, potvrzuje jen to, co jsem napsala. Nevyvrací vůbec nic. Vy jste v době naší druhé návštěvy v restauraci vůbec nebyla! Pouze připomínám, že při první návštěvě jsme nejedli ani nepili. Věřte, že na tyto stránky chodí gurmáni a znalci, kteří si udělají sami obrázek. Například hned o vaší únorovou nabídku mořských ryb a svěžích salátů. V tomto ročním období ideální volba sezónního jídelníčku. Je mi úplně jedno, že v lokále máte knihovnu s atrapami knih, že máte restauraci členitou tak, že pokud je obsluha u výčepu, tak pouze tápe apod., ale vadí mi, že motáte lidem hlavu, respektive jim zmotal hlavu pan Pohlreich. Mimochodem vaše certifikace Czech specials při pohledu na váš jídelní lístek je rovněž podivná. Omluvu nečekám, přeji vám více sebereflexe, aby i teta ze Chmelíka (výborná kuchařka) nechytala za nos, jenom když o vaší restauraci uslyší.
    S pozdravem Jitka Svobodová

  9. Já nevím.Tohle plivání na internetu se mi moc nelíbí.Když mám někde v restauraci problém,tak vrátím jídlo, chci zpátky peníze a jdu domů.A už tam v životě nepáchnu. Tím je pro mě záležitost uzavřená.Ovšem nechci tvrdit, že to co jsete u Zběhlíka zažila, není pravda. Spoustu hospod, kterým se Ano Šéfe povedlo, měla pak po odvisílání neskutečný problémy udržet danou kvalitu.

  10. Jak se z fotky na facebooku pozna presolena omacka? :)

  11. Vlado, z fotky nelze, ale paní mi tvrdila, jak od doby co u nich bylo Ano Šéfe žádnou petržel na talíře nedávají a UHO také ne. Dejve, kdyby šlo o jiný lokal, než Zběhlíka na kterého se všude pějí ódy, tak postupuji naprosto stejně. Holt velká očekávání a zklamání :(

  12. 2 Dejv: No, ja skor mám pocit, že to je cenná služba pre potenciálnych zákazníkov. Určite by som to nenazýval pľuvanie, keď môžeme na internete chváliť, môžeme aj kritizovať. Keď je podnik dobrý, tak jeden negatívny ohlas nič neznamená, prebije ho viacero pozitívnych /napríklad na Scuku/.
    A osobne by som celkom uvítal cuketkovský špeciál, ktorý by sa zameral práve na tie Polhreichom oživené podniky. Sám mám dosť zlú skúsenosť s jedným z podnikov zo slovenskej verzie Áno šéfe.
    2 modroocka: Zarazila ma jedna vec, Lucia na facebooku, na ktorej recenziu sa odvolávate, píše, že polievka bola určite domáca. Tá Vaša bola podľa Vás z pytlíku. Nebude ten rozdiel vo vnímaní spôsobený presolením, na ktoré sa obidve sťažujete?

  13. ↪ 11 xmodroocka: Nevím, co má fotografie prozradit. UHO je podle vás jakákoliv omáčka hnědé barvy?
    Z vašich emotivních příspěvků čiší touha zchladit si žáhu, takže i kdybyste měla 100× pravdu, působí to nevěrohodně.
    Pěkný den.

  14. Dobrý den,

    zdravím všechny, kteří čtou tyto stránky, píše k Vám Pavel Kuře – spolumajitel restaurace " U Zběhlíka".

    Děkuji všem za příspěvky do diskuze a různé komentáře, jak kladné, ze kterých máme radost a posilují nás v práci, tak i ty záporné, které nás neustále nutí ke zlepšení.

    Chtěl bych zde říci, že v naší restauraci se vaří výrazně, a nemáme ambice se řadit mezi luxusní restaurace typu Bohém v Aplausu, jsme normální restaurace za normální ceny. Upozorňuji na to tedy potencionální návštěvníky, kteří nemají rádi výrazná jídla a vyžadují luxus, ať raději navštíví jiný podnik.

    A také se nám nepodařilo do těchto dnů odstranit veškeré závady, kterých je u nás stále dost (kvalitní regulace tepla na pokojích, zastřešení příchodu do penzionu, komfortnější dovybavení penzionu aj).

    Zajisté máme také problém, ale to je problém všech restaurací, pokud se nám například na 12:00hod. zcela naplní restauace, což je cca 80 lidí, nejsme schopni veškerá jídla (různá jídla) vybavit do 30 – 45min., ale to se mi zdá logické, když si vezmete, že většina jídel jsou minutky, které se musí uvařit za čerstva, proto by bylo dobré rezervace směřovat nejen na 12:00hod., ale již od 11:00 do 14:00hod. přejde se tak Vaší nervozitě a obrovským stresům v kuchyni.

    Jinak skutečně děkujeme všem co nás již navštívili a těm co nás navštíví a mohu za celý kolektiv slíbit, že naše služby se budou stále do budoucna lepšit.

    Děkuji, klaní se Kuře Pavel

  15. ↪ 14 Kristina: Počkejte, vy nejste schopni přes oběd vydat jídla ani do třičtvrtě hodiny a divíte se, že se to někomu nelíbí a stěžujete si, že vám tam v poledne chodí lidi? Nejste náhodou příbuzný toho legendárního hostinského z Hospody na mýtince?

    Když v polední špičce minutky nezvládáte (což se dá pochopit), tak proč se na ně nevykašlete a neuděláte každý den pár hotovek, které nandáte do minuty a minutky si nenecháte na večer?

    Mám pocit, že fascinace hostinských minutkami je jedna z velkých brzd restaurací u nás. Ano, za minulého režimu se maso na minutky shánělo těžko, doma se většinou vařila jídla vyžadující delší úpravy masa a na minutky se chodilo do restaurací. Dneska ale čím dál tím víc lidí na ty delší recepty doma nemá čas, když už vaří, tak si koupí kus masa a udělá si ho jako minutku a v restauraci by si dali právě nějakou tu hotovku, na kterou doma nemají čas, nebo se jim s ní nevyplatí dělat pro tři lidi… Tak tam zajdou a najdou plný lístek minutek, které kuchyni trvají hodinu…

  16. Kytko naprosto s Vámi souhlasím!

  17. Když jsem si přečetla tuto kritiku a viděla jsem pořad ,, Ano, šéfe!" , tak mi to přišlo divné, ti majitelé působili tak skromně a mile a proto mi to nedalo a jeli jsme se s manželem teď o víkendu sami přesvědčit, jak to u Kuřátek doopravdy chodí.

    Jeli jsme až z Ostravy a musím říci, že to stalo za to !!!

    Přijeli jsme kolem 12hod, všude plno aut, ale jelikož jsme měli rezervaci, tak jsme neměli problém si v restauraci sednout (je jasné, že když byla tato restaurace vychválena p. Pohlreichem, tak je zapotřebí udělat si rezervaci;-) – Rada pro Vás! )

    Začnu personálem, obsluha byla velmi milá, usměvavá a úslužná, což se dnes málo kde vidí. Dále jsme si s manžele dali polévku – z hovězích oháněk, musím říci, že to byla delikatesa. Dále jsme si objednali… Já – Pstruha v moučné krustě s grilovanou bagetkou a manžel – Steak z krkovice na česneku, římském kmínu s cibulkou a anglickou slaninou s pečenými brambory s bylinkami a cibulí … Oba dva jsme si moc pochutnali :-), pstroužek byl velice dobře ochucený a grilovaná bagetka se k němu opravdu hodila. Manžel si jídlo moc vychvaloval, steak byl dobře propečný, brambory také na jedničku. Na jídlo jsme si sice počkali déle, ale my při sobotním dnu nikam nespěchal a chápeme, že když je plná restaurace, není možné mít minutku hotovou do 45minut. Na závěr, jako sladkou tečku jsme si dali flambovanou hrušku s vanilkovou zmrzlinou. To byla také pecka:-).

    Určitě by se pár chybiček našlo, jako např. zledovatělé parkoviště a příchodová cesta, po které se pomalu ani nedalo s podpatky jít, ale to jsou ty vysoké mrazy …

    Nicméně nám se tam moc líbilo a přijedeme s manželem určitě na dovolenou, abychom vyzkoušeli i penziónek !:-)

    !!!Teď pro Vás, kdo si toto čtete, DOPORUČUJI navštívit tuto restauraci!!! Nedejte na žvásty nějaké urejpané paní, která sem vkládá jen záporné komentáře, proběhněte si internet, je tam PLNO KLADNÝCH komentářů ;-)…

    Krásný den, Lenka H.

  18. ↪ 17 Lena.: Ještě tu o Šípkové Růžence prosím, tu mám nejraději (-;

  19. pro podvodné příspěvky od uživatelů Lena. a Kristina vycházejících ze stejné IP adresy toto vlákno uzavírám. při dalších pokusech o otevření vlákna budu mazat i příslušné uživatelské účty

Uzavřeno

Téma bylo uzavřeno, tzn. není možné přispívat.