masna v Brně Kr.Poli RSS

Štítky: , ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Pro ty kdo neznají malou masnu na Palacké u vyústění ul. Husitská, nová majitelka vozí maso z malých farem za normální ceny. Včera jsem koupila slepici z Kunštátu, cena 59,–/kg, zvíře mělo 3,5 kg a poskytlo luxusní vývar a slepici na paprice pro 5 lidí na 2 dny.
    Vřele doporučuji, každé maso má označený původ. V kombinaci s tržnicí na Husitské (do jara rozváží trhovci jen na objednávku) máme v Kr.Poli výjimečné možnosti dobrého nákupu.

  2. díky za tip.a kousek odtamdud je taky Cheesy

  3. Jelikož u nich taky pravidelně nakupuju (např. tento týden maso na pokus o domácí salám), můžu dodat podrobnosti: obchod provozují matka s dcerou, jmenují se Maso – uzeniny U Alenky, adresa je Palackého 92, telefon 602 180 201 nebo 774 324 445. Všem doporučuju. A nebo radši ne, ještě byste jim to tam všechno vykoupili a na mě by nezbylo. ;-)

  4. Jenom jeste upresneni, ze se asi jedna o Brno. Ja jenom aby nekdo jak ja zoufale na mape Prahy nehledal kde usti Husitska ulice do ulice Palackeho. :)

  5. To aida: Mohla by ste sem dať recept na ten domáci salám? Domácu šunku robím bežne, práve sa mi na šporáku varí domáca debrecínka, ale domáci salám som ešte neskúšal. Mockrát ďakujem.

  6. ↪ 2 aomame: Pravda, na sýrárnu jsem zapomněla. A pro čabajkožrouty je kousek po směru do centra na protější straně ulice obchod Maďarských specialit.

    ↪ 3 aida: Za poslední 2 roky třetí majitel a doufám že poslední.

    ↪ 4 Yenneffer: Ano, Brno jako v názvu :-)

  7. ↪ 5 Vlado: Vlado, to bych si asi netroufla, bykl to jen takový pokus, jestli se nám to vůbec podaří. Snad podařilo, udili jsme včera (a chystali od středy), ale ještě to asi bude chtít nějak doladit.

  8. Výborný tip, sice jsem se teď přestěhovala na úplně druhý konec Brna, ale zkusím, dostala jsem chuť na slepici na paprice!

    ↪ 4 Yenneffer: Pražáci taky většinou neuvádí, že je jejich objev v Praze :p

  9. Aida: Ach jaj, tu moznost udenia Vám zavidim. Tak potom nič, susedia by ma lynčovali /a niekoho, kto by mi za peniaze vyudil ryby, kurata alebo klobásy neúspešne zháňam už roky/.
    Tak nech Vám chutí.

  10. ↪ 6 Vanda: aj ja jsem taky blba…vsude koukam, jenom do nadpisu ne :)

  11. No, tak já bych si dovolila nesouhlasit. Je pravda, že když jsem k paní Alence přišla poprvé s tím, že mám celiakii a potřebovala bych namlít sekanou (bez stopy lepku), byla přeochotná, vybrala mi pěkné maso – jak vepřové, tak hovězí, které mi před očima namlela, zvážila každé zvlášť a ocenila. Byla jsem velice ráda, že jsem konečně našla blízko svého bydliště kvalitní uzenářství. Ale když jsem tam šla pro mleté maso znovu, zarazilo mě, že najednou odkudsi z podpultu vytáhla mísu s kusy masa, na které jsem neviděla, protože měla zaskládaný pult právě v místech, kde stál mlýnek na maso. Další věc, která mě udivila bylo to, že přestože jsem chtěla 1/2kg hovězího a 1/2kg vepřového, neřešila poměr a za něco přes kilo sekané jsem zaplatila 170,–kč. Ovšem když jsem přišla domů, teprve jsem dostala vztek. Maso páchlo a naspodu sáčku bylo pomleté hodně tučné maso. Víckrát tam nakoupit nepůjdu!!!!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.