Tang Zhong RSS

Štítky: , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Narazil jsem nedávno při hledání receptu na melon-pan na termín Tang Zhong. Podle všeho se jedná o mouku svařenou s vodou a lze ji použít na pečení různých „chlebových“ nadýchaných pečiv. Chtěl bych se zeptat, zda-li nemáte někdo s tímto zkušenosti. Neznáte nějaký domorodý termín pro totéž?

  2. to jste ale vypíchl super věc, nestačím koukat:

    http://www.tastespotting.com/tag/tangzhong

    něco jako odpalované těsto, řidší, do 65 stupňů celsia a dělajís e z toho parádní kynuté věci! musím zkusit ;)

  3. Tohle předzmazovatění těsta je užitečné i u žitného těsta, jen jsem si vzpomněla na Leparda http://conovehonakopci.cz/?…. Je strašně zajímavý, co s moukou provede voda použitá jinak, než jen za studena s ní smíchaná. Žito, duťánky a teď nějaké asijské vychytávky… Mám toho strašně moc na práci:)

  4. Nevydržel jsem a podlehl návalu zvědavosti. Zkusil jsem recept na Hokkaido milk bread podle http://kokken69.blogspot.com/…ad-loaf.html Zjevně převzatý recept, jakých je mrtě, ale byl v gramech. Chlebík byl úžasný, jen se po něm zaprášilo (podle malého brášky: „Je jako obláček!“) Potom jsem zkusil totéž, jen jsem mouku s vodou přidal do receptu nesvařené, ale ještě jsem neporovnával texturu a chuť. Těsto ale bylo ošklivější, hůř se s ním dělalo a nekynulo tak pěkně.

  5. Otestován i druhý vzorek, tedy ten bez Tang Zhong. Výsledek: méně nadýchané, méně vláčné a i chuťově jaksi mdlé. Také mi přijde, že i o něco rychleji vysychá. Za tu trochu práce s přípravou svařené mouky to podle mne stojí.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.