SAPA - nové zkušenosti a tipy? RSS

Štítky: ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Bylo to tady už několikrát, ale snad nevadí, když obnovím téma pražské SAPY a zážitků, které jste tam měli – určitě tam teď chodí víc čechů a tak třeba máte nové tipy na oblíbená místa.

    Chtelá jsem se taky zeptat na ten jejich bubble tea nebo jak se to jmenuje:) Dnes jsem tam viděla podníček, který ho inzerovali a taky kávu, tak se chci zeptat, co to vlastně je a jak to chutná? Zatím jsem to nezkusila.

    Jinak jsem narazila na fajn mapku s několika lokacemi:
     http://maps.google.cz/maps/ms?…

    Já zatím byla mockrát na buncha v Hai ha, což můžu samozřejmě doporučit:)

    Další velmi pozitivní zkušenost mám s Phuong phuong, kde dělají bahn cuon, vynikající rýžové „palačinky“ s masem, houbami, cibulkou, kyselým nálevem a sekanou. Dá se bez problémů vzít s sebou stejně jako buncha, což je pro mě super. Je to po schůdkách nahoru zhruba uprostřed – dost špatně k nalezení ale kdyby byl zájem, pokusím se popsat líp.

    Dnes jsem poprvé ochutnala místní bahn mi, to jsou ty jejich masem plněné teplé bagety. Dala jsem si je podle mapy v „pizzerii“ hned vedle Hai ha. Jsou dobré, ale sousedka dělá lepší:) Nebyl tam koriandr, který jsem čekala a celkově byly takové míň pikantní.

    Dál mě hodně zaujalo bistro specializující se na kachny – na mapce hodně vpravo. Brzy zkusím.

    Mám také vyzkoušených pár sladkostí, které prodávají v různých pojízdných stáncích na ulici – je to celkem dobré, ale zatím mi všechno přišlo takové dost mazlavé. Navíc na sladké tak nejsem, tak bych asi neměla hodnotit:)

    Jaké jsou vaše nové zkušenosti? Koukala jsem, že třeba to bahn mi inzerují na více místech, tak si říkám, že jinde to možná bude trochu odlišné a třeba i lepší:)

    Piště tipy, jsem zvědavá!:)

  2. Byl zrovna článek v idnesu:
    http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…

    Sama nevyhledávám :)

  3. ↪ 1 Veraiconica: mě poslední dobou baví místo klasického pho bun bo hue v tomhle bistru http://www.scuk.cz/d/hue-xua/ (od phuong phuong kousek) doporučuju, je to po přesunutí, takže rekonstruované a už to skoro připomíná kamenný podnik se vším všudy ;)

  4. TAMDA FOODS výrazně rozšířila prostory.

    Madam z Hai Há (Bún Cha) je poslední dobou nepříjemná. Že by jí Češi vadili?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.