Melouny už teď na farmářských trzích??Bohužel ANO!! RSS

Štítky: ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    pořád nad tím přemýšlím kam se poděla ta prvotní myšlenka, že na farm. trzích by mělo být vše původem s naší země.
    Jezdíme po několika trzích, ale dva stoho mě doslova šokovali.
    V letošním roce jsem se setkala s melouny,papri­kami,balenými hadovkami,už i jahodami( u nás zatím jen kvetou),rajský­mi,čerstvým česnekem.
    A nikomu to nevadí,lidé se nad tím nepozastavují a kupují.V druhém trhu kde jsme působili v loni se v létě prodával u místich pseudozelinářů zázvor.A to mě dostalo do kolen :-)).A nikdo se nad tím nepozastavuje.Tento trh se už nenazývá farmářský ale jen tržiště.

    Štve mě to, jelikož to kazí dobré jméno těch kteří to chtějí dělat poctivě.Nakonec mi ,kteří čekáme až dozraje první rajče někdy v létě, vypadáme jako blbci.Že to nemáme už teď.
    To už opravdu náš národ zapoměl kdy dozrávali první jahody u babičky?

  2. Zrovna zázvor u nás produkuje třeba farma Deblín, pokud se nemýlím :).

  3. Opravdu?Tak to jsem nevěděla.Jen vím, že tito zrovna od farmy Deblín neměli :-(

  4. ↪ 1 anett: Lidi jsou tupci :-))

  5. Já taky občas něco koupím ze sortimentu, o kterém je mi jasno, že tady rozhodně nedozrál. Dávám přednost produktům z ČR, ale pokud nejsou, tak nejsou. Třeba v případě jahod jsem ochotná se jich vzdát, než budou tady. Dtto maliny, hrášek atd. Už jím stejně pořádně jen jablka:-) Ale v případě zeleniny je to problém. Postupně snad vyšperkuju jídelníček tak, abych vystačila jen se sezónní zeleninou. Letos jsem zavedla červenou řepu a zelí (fakt, já zelí normálně vůbec nejedla), loni ve velké dýně, no snad se vypracuju a naučím vařit i z dalších. Ty zimní měsíce jsou fakt opruz:-)
    No ale je mi jasné, že hodně lidí tohle vůbec neřeší, už jsou jahody, tak je prostě koupím. A spoustě je tohle v podstatě úplně jedno.

  6. Irresistible:
    mě nevadí to ,že si lidé kupují i v jiných měsících zeleninu a ovoce z ciziny.Jen mě štve, že se dostanou na farm. trh a nikdo se nad tím nepozastavuje.
    Zelí a řepu jsem donedávna taky nejedla.pak jsem zízkala výborný recept-říkám tomu řepové zelí.Je tam jak řepa tak zelí,s nálevem a je to moc dobré.

  7. No, právě s firmou Deblín mám svoje zkušenosti. Koupila jsem si od nich v Makru bio-česnek a až doma jsem zjistila, že na visačce je uvedena země původu Čína. Já se radovala, že mám konečně česnek český, a on byl zase čínský. Tak jsem na firmu psala, jak je to možné, a odpověděli mi, že mají s Makrem takovou smlouvu, že musí pokrýt dodávky celoročně a když zrovna zboží nemají, tak jej dovezou od partnerské firmy v Číně, která ale prý produkuje ekologické zboží… Takže nesázím na to, že by ten zázvor byl nutně z ČR…

  8. anett: Věřte tomu nebo ne, ale dnes jsem ve skleníku zahlédl zralou jahodu. Věřím, že kdyby se o to člověk cíleně pokusil, budou ještě dříve. To jen reaguji na jahody od babičky, jinak s vámi samozřejmě souhlasím.

  9. Proudoveletadlo:všechno je možné, nechci házet všechny do jednoho pytle.Když má někdo podmínky pro pěstování tak je to paráda.

  10. Perou se u mne dva pocity, moc fandím anett a jejímu nadšení, ale zároveň mi čeština v jejích příspěvcích trhá oči… Mea culpa, jsem asi rypák. :-)

  11. ↪ 8 proudoveletadlo: Já mám už červené jahody i na venkovním záhoně, takže jistě už někde sklízet lze, nad jahodami bych se nepozastavovala, jsou i velmi rané odrůdy.

    Ale melouny tedy v Čechách určitě ještě nejsou :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.