Co nakoupit v Itálii? RSS

Štítky: , , ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Příští týden musím do Itálie a zatím se mi moc nechce. Tak kdybyste mi někdo doporučil, co nakoupit za potraviny a přivézt, tak by mě to třeba naladilo. :-) Budu v Parmě a asi nebudu mít čas obíhat speciální obchody, tak prosím nějaké běžné věci. Díky.

  2. Do Italie jezdime lyzovat a vzdycky si s sebou zpatky privezeme ruzne pochoutky – balzamikovy ocet, parmezan a jine syry, prosciutto, nalozene houbicky porcini, ochucene oleje a hlavne vino (moje zamilovane je Barolo, ale v Italii si vybere kazdy podle svych chuti :o)). Obcas vozime pesto, nebo ruzne druhy testovin… je toho spousta. Italie je pro me kulinarsky raj :o)

  3. Pokud půjdeš jenom do běžných obchodů typu Hypernova, Kauflad, Lidl, tak budeš možná trochu zklamaná. Většinou tam mají jenom dost standardní věci – tam opravdu ten parmezan, ale např. kloudnou čokoládu ani náhodou, většinou 1–2 druhy kafe.
    Ale jinak souhlasim, jejich kuchyni můžu, ale zase je lepší se zeptat domácích na doporučení

  4. 3.: Není pravda, že v běžných obchodech – hyper a supermarketech (Coop, Sam, Despar…) seženeš jenom obyčejné věci a mají malý výběr, kafe tam třeba mají plný regál, spoustu druhů. My máme dodávku a tím pádem dost místa, takže nakupuji různé speciální těstoviny, olivové oleje, octy, víno, uzeniny, sýry (parmezán se dá dobře zmrazit rozkrájený na menší porce), olivy, ceny nejsou tak vydřidušské jako u nás (někdy jsou až poloviční oproti ČR…). Je toho obvykle půl kufru, tedy zásoba do doby, než zase vyjedeme:-) Skoro v každém větším obchodě prodávají také různé lokální speciality (místní druhy těstovin, uzenin, sýrů, oleje…), stojí za to se po nich podívat.

  5. souhlasím s Luckou B. V létě jsme vlezli do nějaké no name sámošky a nakoupili olej, něco těstovin a pár dalších blbinek, které se v horku v autě nerozpustí :) Olej včera došel a děsně mě mrzí, že jsme nevzali místo dvou lahví aspoň deset. A co opravdu doporučuju je zkusit se poohlídnout po naprosto dokonalé lahůdce http://www.agraria.org/…rdoarnad.jpg

  6. Dají se tam levně nakoupit lezecký cajky … :D

  7. Grecale Vino Liquoroso Moscato Sicilia http://www.cantineflorio.it/…/grecale.htm

  8. I v malých samoobsluhách se dá slušně nakoupit. Spousta druhů těstovin – i celozrnných. Různé luštěninové směsi, barevná čočka, mandlové sušenky. A jak už tady padlo: sýry – cenově daleko výhodněji, než v ČR. Co mne loni dostalo, bylo pesto Genovese – prodávané na váhu v krabičkách, stejně jako v ČR pomazánky. Chuťově naprosto vynikající. Tuším, že obchod byl Coop. Letos v březu si tedy dám pozor :-)

  9. Poradil by nekdo proverene znacky vina (CV/BV) za rozumne ceny? Jedem do italske casti Dolomit.

  10. Pokud to nebudete mít daleko do Bolzana, tak kousek za výjezdem Sud, zacina Weinstrasse /Strada di Vino/, která končí až někde v Traminu. Doporučuji, zároveň je pěkné nové koupalište u jezera Caldaro

  11. Určitě čokoládu AMEDEI!!!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.