Pražírna kávy v Ostravě RSS

Štítky: , ,

41 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nezná někdo kde se ukrývá „nějaká“ pražírna kávy v Ostravě. Nějakou rozumněj – dobrou až vynikající, jestliže dobrá je za tři.

  2. Musi byt v Ostrave? Ty vynikajici mivaji eshop a stoji za to od nich objednat,i kdyz jsou treba v uplne jine zemi.

  3. Tak šup sem s nima. Bez zkušeností a doporučení bych do toho nešel. Sice bych raději přímo pražírnu v Ostravě, rád nasávám tu atmosféru, ale co se dá dělat. Nejbližší, co znám, je v Olomouci.

  4. Tak sup hledat (-; Kvalitni, ale dost draha je Coffe collective z Kodane. Osvedceny mnoha objednavkama do CR jsou Has Been Coffee a Square Mile Coffee z Britanie. U nas v CR je spicka co se tyce prazeni i nabizeneho sortimentu kav Doubleshot, osvedcene a dobre jsou i La Boheme cafe, Coffee source ( vse Praha a nejblizsi okoli, ale vyzkouseno a nebojim se kavy ani z jedne z nich) slysel jsem chvalu jeste na Yakimu a brnenske Prima cafe, ale ty nemam overene osobni zkusenosti. Zrnkovou kavu ma v drtive vetsine pripadu slusnou i fartradove Mama Coffee. U zbytku ceskych praziren bych byl opatrny, dost casto to je preprazene a nedobre. PS pro poradek bych mel dodat, ze pro Doubleshot obcas pracuju na trzich. Ale o tom, ze jsou ceska spicka jsem byl presvedcenej uz predtim, nez jsem pro ne zacal delat…

  5. No jo no. My z Prahy jsme nejlepší. Teda nejlepší jsme MY, pak je u nás v Praze ještě něco málo. A zbytek republiky? Pché vidláci, ti neumí upražit kukuřici natož aby pražili kafe.
    Promiňte ale přesně to jste napsal výše, jen jinými slovy.
    Nedá mi to abych zde nepostnul část příspěvku pana Cuketky z vedlejšího threadu (snad mi to promine):

    "cením si vaší přítomnosti zde na fóru a vstřícné komunikaci vůči hostům. dovoluji si vás ale upozornit, že toto rozhodně není prostor k očerňování konkurence nebo kohokoliv jiného. 1) je to trapné 2) není to fér 3) kvůli tomu tady diskuze rozhodně není

    Obchodní zákoník – § 50 Zlehčování (Díl II: Nekalá soutěž)

    (1) Zlehčováním je jednání, jímž soutěžitel uvede nebo rozšiřuje o poměrech, výrobcích nebo výkonech jiného soutěžitele nepravdivé údaje způsobilé tomuto soutěžiteli přivodit újmu.

    (2) Zlehčováním je i uvedení a rozšiřování pravdivých údajů o poměrech, výrobcích či výkonech jiného soutěžitele, pokud jsou způsobilé tomuto soutěžiteli přivodit újmu. Nekalou soutěží však není, byl-li soutěžitel takovému jednání okolnostmi donucen (oprávněná obrana). "

  6. ↪ 5 ace.sam: to jste krapet vedle ;) Kytka nikoho z těch přepražených a nedobrých nejmenoval, i když by se tedy dalo velmi snadno. na bídné skutečnosti, že mimo Prahu v Česku zatím nejsou nic moc dobré pražírny to navíc vůbec nic nemění + hlavní skutečnost tohoto vlákna, že je v Ostravě (snad jen zatím) mrtvo.

  7. pro rpanna: zkuste opatrně vyzkoušet cafe eternity, jsou v Karviné. Občas upraží dobře a kávy, byť komoditní sortiment, mají slušné, ale je to sázka do loterie. To, co jsem od nich zkoušel, bylo tak půl na půl. Některé kávy upražené dobře, některé velmi tmavě, téměř na hranici pitelnosti a na vlastní oči jsem viděl totálně spálenou kávu, kterou si bez problémů dovolili poslat zákazníkovi do kavárny. A při velikosti jejich provozu předpokládám, že ji musel někdo mít v rukách a zabalit, tím pádem si toho všimnout a stejně ji odeslat, což by se opravdu stát nemělo. Takže zkuste a v případě problému klidně vraťte zpět (pokud tedy trváte na lokaci pražírny blízko Ostravy)
    pro ace.sam: Kodaň i UK zrovinka moc v Praze nejsou, co? Ačkoliv jsem brňák, kávu objednávám též z Prahy a s čistým svědomím mohu prohlásit, že jsem zkusil snad už všechny pražírny v ČR a nezbývá mi, než s Kytkou souhlasit

  8. ↪ 5 ace.sam: To je jak na Scuku, kdyz dojde rec na mnozstvi podniku v nekterych regionech. Jezdim po cele CR, snazim se objevovat dobre podniky vsude, ptam se mistnich, co zkusit atd. a vim, ze i v tech nejzapadlejsich koutech se obcas objevi poklad. Natoz v krajskych a ostatnich mensich mestech. Jen je jich tam narozdil od Prahy nebo Brna mene, protoze tam nemusi najit dostatecny pocet „pripravenych zakazniku“, kterych tam na procenta muze byt podobne, ale bohuzel v tomhle rozhoduje spis jejich absolutni pocet… Vlastne me to jako prazaka samotneho stve a svym kamaradum odjinud bych pral co nejvic super podniku kolem, ale realita je proste takova. A co se tyce meho propojeni s doubleshotem, nejsem tam ani kmenovy zamestnanec, natoz abych tam byl majetkove zainteresovan, jsem jen obcasny vypomocny brigadnik, ktery to nedela ani tak pro penize (me normalni povolani -prekladatel je podstatne lepe placene, nez barista, byt u ceske spicky) jako pro tu zkusenost, protoze svet spickove kavy ho zajima a fascinuje, chtel si to'zkusit i z druhe strany a u nich bylo jedno z mist, kde to slo a kde si byl jisty, ze to bude nejen moct, ale i muset delat co nejlepe. Nemusite mi to'verit,‚ale pred svou prvni smenou na stanku jsem se ani neptal na plat, bylo mi to jedno. Nicmene je to tam, takze jsem povazoval za spravne na to upozornit (stejne jako od te doby, co se takhle zhruba 1× za 2 mesice nekde u jejich stanku vyskytnu, nehodnotim na Scuku kavarny)… A druha vec je pak to,‘ze bych opravdu mohl snadno jmenovat priklady praziren, kterym se radeji vyhnout, (vetsina by jich byla z Prahy a okoli, ono je jich tu proste nejvic, bez ohledu na kvalitu), ale delat to nebudu, protoze si myslim,'ze je lepsi jmenovat jen ty, ktere mohu doporucit. A kdyz nekdo doporuci dobrou v Ostrave nebo jinde, o ktere jsem dosud neslysel, sam budu zvedavy a pokud bude mit eshop, tak mozna take vyzkousim…

  9. V Ostravě žádnou pražírnu neznám,snad jen prodejna v Mariánských Horách (kava-prodej.cz),hod­nocení tak za 3 (dobrá).
    Pak je jedna v Šenově .
    Zatímco výše vzpomenuté Primacafe.cz to považuji za vynikající,vždy čerstvě vypražené,poštovné 40Kč,ale pokud má Váš pošťák rád kávu tak se jí nejspíš nedočkáte :-) ,má pošťačka se s balíčkem jen těžko loučí.

  10. Mariánky nejsou pražírna, je to jen prodejce strojků a pak kávy, kterou dostanu v každém super-hyper marketu. To je o ničem. Šenov jsem prozatím nezkoušel, nezkoušel jsem ani Havířov – díval jsem se na stránky a nějak mě to neoslovilo. Ne, že by nabídku neměli, ale nějak mě odpudily ty prostory, nebo co. Když se podívám třeba na kafe Kodo v Olomouci, je to o něčem jiném.

  11. V těch Mariánských Horách to samozřejmě není pražírna,ale když mi dojde Prima cafe tak u nich kupuji směs Extra crema,z kategorie čerstvě pražené :-) a to bych považoval za docela slušné.Zkoušel jsem i Arabica pure 100%,ale to mě nějak neoslovilo.To ,že mají v nabídce i Lavazzu a podobné bych nebral v potaz.

  12. O víkendu jsem tak bádal a zajímal by mě názor odborníků na kávu – co říkáte kávě prodávané v prodejnách tchibo? Nejsem nějaký odborník, ale podle pořadu Peklo na talíři jsem se díval na zrna a nezdálo se to přepražené, nebo nějak na první pohled závadné. Co říkají odborníci na druhý pohled?
    Jinak od známé mám info, že v Opavě je nějaká dobrá pražírna, že mi zjistí podrobnosti.

  13. ↪ 12 rpanna: Vizuelně OK, až na tu příšerně přepálenou umaštěnou tmavší část Vienna Mélange, ale chuťově je ta káva mizerná. Jedná se o nejlevnější odrůdy a směsi. Navíc ty kávy nebývají 2× čerstvé.

  14. ↪ 13 andy_wise: co se dá dělat.

  15. V Ostravě o pražírně kávy nevím. V blízkém okolí ale je:
    V Karviné – http://www.cafeeternity.cz/
    V Opavě – http://katerinska-kava.cz/

    V Ostravě se ale dá dobrá káva koupit v Ostravance Cofee shopu – http://ostravanka.cz/ Maji zde kavu z pražírny http://www.labohemecafe.cz/

  16. ↪ 15 dave_page:
    Kávu z Karviné neznám, takže nemůžu nic napsat o kvalitě. Ale káva z Ostravanky je výborná. Stojí cca 100kč/100g.

    Káva z Opavy takové kvality nedosahuje, je zemitější a na můj vkus více napražená. Paní v pražírně povídala, že ji k tomu nutí zákazníci, kteří neradi aciditu v kávě. Každopádně ve french pressu se z ní dá udělat dobré pití. A s cenou cca 45kč/100g je do dobrá volba na běžné pití.

  17. Tu opavskou určitě vyzkouším,ale nemohu si pomoct opět doporučit kávu z eshopu http://shop.primacafe.cz/
    V pondělí objednáno a zaplaceno (poštovné je momentálně 50Kč při platbě předem) a ve středu již byla zásilka doma.A kvalita opravdu prvotřídní.

  18. bohužel jsem to nestihl (určitě příště), ale co je zač ten podnik naproti zastávce most.m sýkory na ul 28. října? není tam náhodou i pražírna? trochu se to tak tvářilo…

  19. ↪ 18 pan Cuketka: jop, na to jsem zapomněl. Caffé Trieste se to jmenuje a pražírna to není (ač se tak prezentovali na ceduli), je to jen kavárna s možností odnést si pytlíček kávy. Kávu dovážejí z Itálie, byl jsem tam jednou a celé mě to nějak nezaujalo – vlastně si tu návštěvu moc nepamatuji.

  20. Jestli se nepletu tak se jedná o kavárnu Trieste

    • bylo to o fous :-)
  21. ↪ 19 dave_page: ↪ 20 Effe: jj právě ta cedule mě zarazila. pokud se nemýlím tak to kafe je k ochutnání v kavárně U Mě ve Fukušimě a jestli to bylo ono tak je to děs — přepražená věc, hořko-trpkost na maximum, brr… ;)

  22. Tak ve Fukušimě jsem ještě nebyl :-) Ještě nějaké odkazy na Trieste http://ostrava.infoshopping.cz/…affe-trieste
    a jeden sympatický počin http://kafeostrava.webnode.cz/

  23. Ještě jsem si vzpomněl, že přítelkyně viděla ve Fukušimě kavárnu, kde mají kávu z Doubleshotu. Počítám, že by se tam měla dát i koupit domů. Ale ověřovat to nebudu, neb jsem se zatvrdil a Fukušimu zatím úspěšně bojkotuji :)

  24. to je pralinkárna BonBon nebo jak, tam jsem taky byl — na obvyklé poměry DS podprůměr (kafe bylo podextrahované), na rozdíl od U Mě se potom alespoň člověk neotřepal ;)))

  25. Poblíž Ovy nebo přímo ve městě krom toho, co napsal Dave nevím, ale parádní moravská pražírna kávy je tato: http://www.kavaprazena.cz z Uhersko-Hradišťska. I z ohlasů na Heurece potvrdí jiní, že patří mezi ty kvalitní.

  26. Já chci jen vyjádřit podporu dave_page k bojkotu Fukušimi, je nás hodně.

  27. kavaprazena.cz je jako většina eshopu s kávou pouze překupník a ne pražírna. Pravda je ,že zřejmě kupují kávu z pražírny,kde to umí,protože káva je opravdu výborná.

  28. zdar pane,

    můj kamarád (jeho rodina) měla pražírnu v dolní lhotě, myslím že se jmenovala FajnKafe a celkem jsem jim věřil, ale netuším jak na tom jsou teď

    Vašátko (Vašek od Petry Š.)

  29. poslal jsem jim email, uvidíme co mi odpoví, třebas dodávají jen do obchodů ale neprodávají jako maloobchod, nevím

  30. Zdravíme Vás,

    kávu rozvážíme naším klientům přímo po celé moravě. Pokud budete mít zájem o čerstvě vypraženou kávu jakéhokoliv druhu tak volejte na mobil 736 480 646 a my Vám přivezem v naším pravidelným rozvozem.

    Děkujeme za projevený zájem s pozdravem E.Hajdůchová Fajn Café

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.