Proč se do některých směsí koření přidává sůl? RSS

Štítky: ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Například dnes jsem viděl kari směs od Vitany s tímto obsahem:

    Složení: kurkuma mletá, koriandr mletý, římský kmín mletý, pískavice řecké seno mleté, kmín mletý, pepř černý mletý, zázvor mletý, hřebíček mletý, chilli mleté, muškátový květ mletý, jedlá sůl, kardamom mletý, směs koření, látka protihrudkující (E 341). Může obsahovat stopy sezamu, hořčice, celeru.

    Samozřejmě zrovna u Vitany by mě napadlo, že tam sul dávají aby ušetřili na váze samotného koření ale může to mít i jiné duvody??

  2. Tak v tom kari mne fakt nic jiného než úspora nenapadá a přijde mi to už za hranicí.

    U různých pokleslejších kořenících přípravků si myslím, že je to zkrátka nejlevnější způsob, jak jejich konzumentům dodat (pa)chuť, kterou očekávají.

  3. Myslím, že je to opravdu jen snaha o úsporu.

    Vitana mě teď opravdu vytočila: poslala jsem manžela pro koření Na špagety, které nám opravdu chutná a v miniaturním množství ho přidávám někdy do jídla i našemu prťousovi.
    On přišel s koření Na těstoviny, že tamto neměli a na tomhle píšou, že je vhodné pro děti a že má ještě NIŽŠÍ obsah soli. A co myslíte? Tý soli je tam víc než v tom koření Na špagety! to už mi přidje opravdu sprostý klamání zákazníka…

  4. Většina výrobců šetří na kořenících směsích právě solí. Pokud hledáte opravdu kvalitní a poctivá koření, v obchodu http://www.koreni-eshop.cz je 95% výrobků bez soli, konzervantů a barviv.

  5. Ach jo, tady asi moc zákazníků neulovíte. Pokud jde o mne, Vaše úporná snaha udělat si reklamu vede k tomu, že si u Vás nic nekoupím, i kdybyste prodával to nej zboží za úžasné ceny.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.