Nakup ''neceskeho'' chleba v Praze RSS

Štítky: , , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobry den,

    rada bych koupila dobry chleb belgickeho typu (uzka kurka, velice nadychana stridka, mene slany a tuhy nez cesky, bez kminu) v Praze. Zatim se mi nepodarilo vypatrat produkt, se kterym bych byla spokojena.

    Dekuji moc za pripadne tipy na pekarnicky.

  2. ↪ 1 bodieczech: Obrázek by pomohl:).. Dobré (nečeské) chleby má Mansson, ale nejsem si vůbec jistá, jestli mají to, co hledáte. http://www.scuk.cz/…sson-bakery/ Jinak Praze je obecně s řemeslnými, i českými pekárnami trochu problém, slušné (nečeské) pečivo dělá ještě Petite France, kterou lze potkat na FT…

  3. Neco dejme tomu takoveho: http://farm4.static.flickr.com/…40d4b5ea.jpg

    Prodava se kulaty anebo obdelnikovy; je z celozrnne mouky, stridka velmi svetla a takova vatovita, jak rekla moje maminka:)

    Cely sortiment v Belgii pak takto, ja hledam ten vlevo nahore… http://www.medium4you.be/…jb-fad9b.jpg

    Nicmene zatim diky za tipy, proverim.

  4. Mně to připadá jako tradiční čistě pšeničný chleba.
    Čekal bych, že, když analogicky aplikujete páně Cuketkův postup na domácí chleba pečený v troubě, ale použijete jen pšeničnou mouku a nepoužijete kmín, můžete dojít k podobnému výsledku.

    Disclaimer: já to nikdy nezkoušel, protože ujíždíme na chlebu s 80–90% žitné mouky, což je asi přesně to, co nechcete.

  5. Prave nejhorsi je ta hutnost a slanost, cas od casu doma chleba upecu, ale aby to clovek delal s laskou; nemuze to z casovych duvodu zvladnout denne. Pritel je Belgican, ted se bude stehovat do Prahy a cesky chleb mu prijde presoleny a hutny. Ja take preferuji pro denni konzumaci ten belgicky, dobry cesky si dam jednou za cas jako mnamku k nakladanemu hermelinu apod.

  6. bivoj: Jasne, je to tou moukou, ale probehla jsem ruzne pekarny po Praze a porad nic a nic…

  7. ↪ 3 bodieczech: Nu, jsou to ty méně české a více řemeslné, co v Praze lze potkat, hlavně tu PF není těžké potkat, když mají ty pobočky na trzích. Ještě je fajn pekárna v Horoměřicích (http://www.scuk.cz/…n-bakehouse/), ale chlebový sortiment stojí na droždí a tak mi úplně nevyhovoval. Nevím, jak je na tom zmiňovaný, vámi milovaný chléb:) Navíc jsem ochutnala jen hutnější celozrnné druhy.
    Jinak já si doma peču, kdyby bylo nejhůř… a i bílý chléb nebo prostě čistě pšeničný chléb může být dobře jedlý i tři dny, taky nemám čas péct každý den:)

  8. ↪ 1 bodieczech: V sobotu jsem zcela náhodou objevila obchod, který se jmenuje Belgické pekárny, je to v Lidické ulici, cca uprostřed mezi mostem a Andělem, přímo proti restauraci Kozlovna. Nebyla jsem vevnitř, tak nevím co to obnáší, ale mohla byste to zkusit.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.