Co dnes pijete? RSS

Štítky: , , , , , , ,

24 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Asi dnes není možné položit lepší otázku. Co dobrého jste si dnes otevřeli? ;)

  2. já martini = hednricks gin + vermut noilly prat, né moc dry

  3. Ja nakonec skoncil v posteli slovy pisne Michala Prokopa „s tou holkou prodejnou, s Tullamore Dew“ (-; Normalne piju tvrdej minimalne, ale dneska jsem musel.

  4. ↪ 3 Kytka: správně! ;)

  5. Jdu do Karlina na trh a uvazoval jsem o rozsireni obvykleho sortimentu o irskou, skotskou nebo moravskou kavu (ta posledni by byla obzvlast pikantni, protoze je v neoznaceny lahvi od kamaradu. Ale i kdyz Nekdo to rad horke je vybornej film, nebudu delat zamestnavateli problemy.

  6. Ona to zas taková sranda není – nebylo snadný přesvědčit švýcarskou návštěvu, že alkohol z malého krámku od těch „číňanů“ nebude tím pravým dárkem… pro ně je naprosto nepředstavitelná a nepochopitelná věc, že by se nějaký nezkontrolovaný a falšovaný alkohol vůbec mohl prodávat, navíc prakticky v centru Prahy.
    Ale cestou z centra jsem i navzdory zákazu viděla opilců víc než dost.

  7. Ty otravy samozrejme sranda nejsou, moje dobra kamaradka se kdysi metanolem priotravila (pravdepodobne z burcaku) a nebyla daleko od oslepnuti, takze az moc dobre vim, jak to vypada. K smichu mi prijdou reakce medii a statu – pochybuju, ze ta prohibice necemu vyrazne pomuze a provozovatele baru a poctive vyrobce lihovin to bude stat strasne penez. Proto si z toho delam srandu. A uprimne receno, pri mych spotrebitelskych vzorcich v oblasti tvrdeho'alkoholu jsem si dost jisty, ze mi nic nehrozi (jsem extremne vybiravej co do znacek i co do mist nakupu a to uz dlouho, vlastne odjakziva). Ale jestli to bude trvat dlouho, tak treba ta irska kava mi bude chybet.

  8. Myslím, že vybíravost zdejších diskutérů je poměrně spolehlivá :-)

    Podle mne ta prohibice může zahrát určitou roli v tom, že si lidi uvědomí, že se fakt něco děje. A, pokud se místo lihovin začnou opíjet pivem a vínem, třeba si na to zvyknou. Myslím, že by to bylo ze zdravotního hlediska jedině ku prospěchu.

  9. ↪ 8 Bivoj: Zajímavý úhel.

    Já, jinak milovník vín a občasný ochutnávač piv, dnes, jakoby naschvál, popíjím Žufánkovy destiláty. Zde U Cuketků inserované, z Čech v létě příbuzenstvem dovezené.

    Zrak mi zatím slouží. (Oy! Stop playing with that lights dimmer, will ya!)

  10. ↪ 8 Bivoj: to si nemyslim, na superlevnych pivech a vinech moc zdraveho myslim nebude, i kdyz snad nebudou takto smrtelne nebezpecna, a ti, kdo byli schopni kupovat a pit tento tvrdy alkohol tezko pujdou u piva a vina za necim lepsim.

    Spravne je podle me neopijet se nicim, vychutnavat si v primerenem mnozstvi dobre piti jakehokoliv druhu…

  11. ↪ 9 Jednorožec: nedávno jsem narazil na tohle, nevím, co to znamená pro zdraví, ale všude je něco :-((
    http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?…
    nemyslím, že je všechno dobře.

  12. Kytka: otravě kamarádky věřím, ale metanolem z burčáku? Nebylo to jen množstvím? Nebo prodejce přidává líh?
    Já mám naštěstí ještě asi 4 litry dobré slivovice ze Žádovic od loňska, takže na nachlazení a nespavou noc lék mám :-)

  13. ↪ 11 jark: nejspis nic moc, ve Francii by se to veslo do povoleneho'limitu a je to hodnota pro fr. Palenky z ovoce bezna. U nas je holt limit buhviproc prisnejsi. http://www.zufanek.cz/…-merunkovici

  14. ↪ 12 jark: nebyl jsem u toho, ale nic jineho alkoholickeho pry tehdy nepila, priznaky otravy mela a mnozstvi nebylo nejak nestandardni. Meli pry v mnoha lidech nekolik kanystru, ale jak pozdeji zjistili, ona jedina si nalevala jen z jednoho z nich a jedina mela problemy. Ale co a jak to 'presne bylo tezko nekdo zjisti, je to par let.

  15. ↪ 13 Kytka: dík za info…můžu kupovat dál :-)

  16. ↪ 15 jark: Jark & Kytka, díky za info a objasnění. Moje šarže je z r 2011 a láhev z poloviny prázdná / plná. Nemusím tedy nic vylévat! Cheers.

  17. ↪ 16 Jednorožec: Na zdravi, vylejte to do sebe. Pekne pomalu, po primerenych davkach, at si to spravne vychutnate (-;

  18. ↪ 14 Kytka: narazil jsem na Jižní svah, nic není jisté :-(
    http://www.jizni-svah.cz/…ezpecne.html
    Takže i po víně .....

  19. No a máme po Fernete už aj my… :)

  20. já burčák – s kolegyní jsme si dávaly dneska skleničku v práci, měla ho z P4 z Kunratic, ale lepší jsem měla z vinárny, co je v Modřanech na Obchodním náměstí – přímo nad Albertem, tam měli výbornej

  21. Suchy Silvaner z Frank a tresnovice od Schladereru, na zdravi:-)

  22. Zkvašenej jablečnej mošt se skořicí, badyánem a hřebíčkem. Vodní kefír smíchat s moštem, přidat koření a ještě dosladit. Zavřít do velké lahve, nechat dva dny dokvasit – vznikne mléčná fermentace, která dodá aciditu a troška alkoholového kvašení a CO2. Vychladit, opatrně otevřít a vypít.

  23. Prohibice sice už není, mohl bych si dát vodku. Ale dnes večer zůstanu u klasiky – víno :) Tramín červený pozdní sběr http://www.ampelos.cz/…erveny-2010/
    Hned jak příjdu večer z gymnastiky, vyvalím se do křesla a budu si užívat příjemného odpočinku.

  24. V pátek jsem pomáhal stříhat víno na vinici v Dunajovicích, mimo zážitků jsem si dovezl pár litrů veltlínu…tak mám co dělat :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.