Sous vide vaření — zdroje RSS

Štítky: , , , , , , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máte nějaký oblíbený zdroj informací o sous vide vaření (jinak taky vaření ve vakuu nebo low temperature low time cooking)? Online recepty, návody, teplotní tabulky? Šup sem s nimi do vlákna.

    Související vlákna:

  2. Mega sous vide vlákno na fóru eGullet:
    http://forums.egullet.org/…-vide-index/

    Pěkné video návody (blbuvzdorné):
    http://www.chefsteps.com/

  3. Sous vide primer od Cooking Issues:
    http://www.cookingissues.com/…s/sous-vide/

    Doporučuji obzvlášť jejich úžasné tabulky (pro lososa a vejce):
    http://www.cookingissues.com/…-the-charts/

  4. Moc pěkný úvod do sous vide zdarma jako součást matroše pro kuchařku Douglase Baldwina:

    http://www.douglasbaldwin.com/sous-vide.html

  5. Zdravím, zajímalo by mne, jestli někdo z vás zkoušel techniku zvanou „brining“.. viz : http://www.chefsteps.com/…rium-brining Chystám se takhle na tu vepřovou panenku:)

  6. ↪ 5 oddie: Ano zkoušel, hlavně u vepřového (bůček, celá pečeně), tam to jde krásně poznat na šťavnatosti + pokud tam máte extra koření a ten lák je i ochucený, tak je to pak nádherně a rovnoměrně ochucené. A jinak tomu ani nemusíme moc říkat brining, je to obyč naložení masa do slaného/ochuceného láku :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.