Grilování s Outdoorchef RSS

Štítky: , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Docela mě mrzí, že jsou k tomu reklamnímu článku uzavřeny komentáře, asi by se jich sešlo dost…i když to chápu. Rád bych poznamenal (nic proti plynovým grilům), že právě ona namáhavost přípravy grilu na dřevěné uhlí a problémy s tím spojené jsou kompenzovány naprosto fantastickou a jedinečnou chutí a vůňí masa, která je obohacena právě díky dřevěnému uhlí. V zájmu objektivity by bylo dobré tuto léta známou pravdu aspoň zmíňit…

  2. ↪ 1 vasekg: Ooutdoorchef má systém pro uhlí, elektriku i plyn — je jen na vás co si vyberete podle svého grilovacího stylu. Píšu to po dlouholeté zkušenosti s uhlím a objektivní recenzí nebo testem, to už jen kvůli tomu, že se jedná o značenou komerční prezentaci, být nemůže. I proto nejde o srovnání jednotlivých metod, ale čistě jen o představení aktuálního partnera a toho co dělá. Grilování navíc berte čistě jako bonus, aby to bylo příjemnější ke čtení :)

  3. Taky jsme se divila, že jsou komentáře předem uzavřené:((

    Musím říct, že mně přijde na soutěži hodně nepříjemná podmínka „lajknout“ jejich stránky – dávat „lajk“ něčemu, co jsem v životě neviděla, mi moc košer nepřijde…

  4. Jelikož s Facebookem kvůli ukradenému účtu a hlavně následnému nezájmu FCB situaci řešit nadále nekamarádím, tak mne upřímně štvou všichni, kdo umožňují jakoukoliv diskusi JEN přes FCB :-( jakoby nebyla jiná možnost. Považuji to za dost diskriminační, ale to je samozřejmě můj problém. No tak se vrátím k tématu: pořád mám zmatek v tom, zda maso před grilováním solit nebo nesolit. Podle spousty renomovaných šéfkuchařů se maso před grilováním solit nemá (Navrátil, Zahálka, Ridi apod.) a vy tady na mne s osmózou! Nemohli byste se, pane Cuketko, s ostatními dohodnout a dát nám laikům fakt jednoznačný návod? Když se mi po letech zazdálo, že v tom mám konečně jasno (nesolit), tak zjišťuji, že v tom mám čím dál tím větší hokej!

  5. ↪ 4 Krizik: Toto platí a já radím jediné — vyzkoušet :) Obecně solení u hovězího steaku se šťavnatostí nemá nic moc společného, je to už dost dlouho vyvrácený mýtus, věnoval jsem se tomu např tady: http://www.cuketka.cz/?…

    Jediný problém s osolením předem je ten, že pokud maso dáte na gril (nebo na pánev) v té blbé fázi, kdy ještě maso na povrchu vlhké, tak si zbrzdíte maillardovu reakci (maso na povrchu nehnědne a jen se dusí). To je asi jediný důvod proč je to tvrzení stále v oběhu.

    I tak solení vidím v seznamu priorit pro dobrý steak spíš na nižším stupínku (respektive klidně uděláte fantastický steak s osolením před i po). Klíčové je spíš to jak ho zvládnete propéct, jak moc trefíte zamýšlenou teplotu jádra, jak dobře steak odpočinete a jak moc se zadaří mít v mase rovnoměrný gradient od povrchu do středu.

    (Jinak záleží taky na kontextu, když si třeba předem osolíte mleté maso na burgery, budou mít jinou texturu, než to neosolené)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.