Prodejci balené vody už musí být skutečně zoufalí RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

28 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. aneb zlatá horečka končí. Doporučuji tyto dva články
    http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
    a pro porovnání
    http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…

  2. ↪ 1 Michal Máta:
    Tak kampaň výrobců minerálek je určitě pochopitelná, je to jejich živobytí.
    Smutnější mi připadá, že se jim nejspíš úspěšně podařilo zalobbovat Potravinářskou komoru, ale i to je jenom součást souboje.

  3. Ja doporucuju tento dokument http://vdownload.eu/…id-gold.html
    Tam je receno vse jak nas oblbli!

  4. ↪ 2 Sirnik74: Kampan na zaklade podivnych argumentu a dehonestace „protivnika“ povazuji za svinarnu. Zapojeni Potravinarske Komory uz hranici s trestnim oznamenim za desinformace a sireni poplasne zpravy.

  5. Že by to s tím souviselo? :)
    http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/…140872_n.jpg

  6. ↪ 5 kami: Potrefená Husa se toho nebojí, koukám… ;))

  7. Jinak my znamy, co delal pro nejmenovany korporat vysvetlil, proc pul litru nekde stoji skoro stejne jako 1,5l: Voda nema temer zadnou hodnotu, nejvetsi naklady jsou PET lahev, technologie plneni a doprava k zakaznikum. Kdyby nebyla psychologicka bariera zakazniku, prodavali by to klidne za tu samou cenu.

  8. V pražské restauraci Fregata jsme si objednávali neperlivou vodu a automaticky nám byla nabídnuta karafa vody, vypili jsme za večer skoro 3 karafy a nakonec nám neúčtovali ani korunu, z čehož jsem byla mírně v šoku. Neříkám, že chci tu vodu zadarmo, nějaký mírný poplatek jako 10,–Kč/l bych byla ochotná zaplatit za režii, ale tu Husu bych tedy bojkotovala, neb mi to přijde přímo zlodějské! Pivo mají výborné, to je pravda, ale vína také jen drahá, takže mužský si návštěvu užijí a my ženy, které dáme jedno dvě pivka a pak přejdeme na víno + vodu, tam propijeme 3× tolik co naše drahé polovičky :-(

  9. Já jsem byla včera na obědě v resaturaci Aureole. Nabízejí 3-chodové polední menu za 390,– Kč. Když si k tomu dáte 2 skleničky vína (Prosecco a Chablis), láhev neperlivé vody a espresso, zaplatíte celkem cca 1.100,– Kč. Nápojový lístek na svých www stránkách radši ani neuveřejnili.

  10. Kdyz jsme u tech prikladu, me znamy v zime zatahli do jakesi restaurace na Ujezde a i kdyz jsme si v 8 lidech kazdy objednali jidlo a my s pritelkyni lahev vina za 500+ kc na dotaz vody z vodovodu nam nadelil cisnik totalne opovrzlivy vyraz „vy socky“ a patricnym tonem dodal: „to teda nevedeme“.
    Nazev si nepamatuji, ale polohu priblizne ano. Uz je nikdy svou pritomnosti obtezovat nebudeme, na to muzou vzit jed :)

  11. Krizik, že odbíhám od tématu, co že to točí v Huse, že mají výborné pivo? Protože pivo z nadnárodních společností jako je SAB (Plzeň), StarBev (Smíchov), Heineken (Krušovice) je kvalitní a výborné asi tak jako klobásky a šunky z Babišových chemiček. To už je opravdu chutnější kohoutková voda.
    Jinak mně pane Máta říct číšník že jsem socka, tak si nechám zavolat majitele a postarám se, aby tam dotyčný již nepracoval.

  12. ↪ 11 martas: On to samozrejme primo nerekl, ale bylo to na nem jasne videt, jak se zasklebil, jinak bych to resil jinak. Dovetek „to teda nevedeme“ byl pak s patricnym durazem.

    Celkove mi prijde, ze se personal mirne zlepsuje, alespon v Praze, diky socialnim sitim, kdy stiznost, nebo spatne resena reklamace skutecne muze znamenat pro restauraci znacny ubytek hostu. Nejhorsi jsou restaurace kolem pamatek. Treba na Konopisti ma zameckou restauraci v pronajmu pani co byla uz ve dve odpoledne stata pod obraz a byl jsem svedkem toho jak hulvatsky hulaka na hosty, kteri si dovolili tu drzost mit nejake pripominky k priloze napocitane navic, kterou neobdrzeli. Jak relikt z minuleho stoleti. Zvedli jsme se a poodesli radeji kus dal, do celkem fajn myslivny. Servirka jen stydlive sklopila zrak, kdyz jsme rekli ze TADY jist nebudeme, zrejme je to tam na dennim poradku. Sakra, offtopinka jak vysita, pardon :)

  13. Nechci to brat jako vitezstvi zdraveho rozumu, ale http://www.agris.cz/ i Potravinarska komora se predposrali (lepsi pojmenovani nemam) a prispevky o smrtelne jedovate kohoutkove vode plne hormonu, antibiotik a drog stahla. Zrejme si sami uvedomili (hned po bouri na socialnich sitich) ze by nemeli byt hlasnou troubou lobby dealeru mineralnich vod.

  14. Citace z Novinek, rozhovor s Rajkem Dolečkem: Chudí si nemůžou vybírat kvalitní potravu, tvrdí legendární lékař – Dalším téměř zlozvykem je vysoká spotřeba běžné vody v lahvích, při většinou vysoce kvalitní a většinou i chutné vodovodní vodě, jejíž kvalita a nezávadnost jsou denně kontrolovány. Zatímco kupovaná obyčejná voda v lahvích z umělé hmoty může být skladována bez další kontroly i mnoho týdnů.

  15. ↪ 11 martas: no, nejsem klasický pivař, ale sem tam si pivko dám a myslím, že jsem docela zmlsaná. Nebudu se přít, zda je pivo z nadnárodních koncernů dobré nebo špatné, prostě mně v Huse pivo moc chutnalo, bylo dobře ošetřené, mělo správnou teplotu, krásně kroužkovalo (já nevypiju pivo na dvě napití, takže na mé sklenici je kroužkování opravdu dobře vidět :-)) a když mohu srovnat se Staropramenem čepovaným v jiných hospůdkách, tak v Huse byl podle mne nejlepší. V hospůdce v našem domě (kam můžeme chodit téměř v pantoflích) vyměnili celkem dobře chutnající Staropramen za Kácov, kterému velmi rychle spadne pěna a když pivo vypiju, sklenice vypadá, jako kdyby ji vyndali z myčky. Čistá, žádné kroužky, ani zbytky pěny. Ani pivařům tam nechutná, takže asi budeme muset změnit lokál. Tak asi tak ke kvalitě piva v Huse.

  16. Krizik: rozdíl bude v tom, že v Kácově se pivo vaří tak jak má a tudíž mu padá pěna rychleji než průmyslovému Staropramenu narvanému tetrahopem (stabilizátor pěny).

  17. ↪ 16 martas: Vy vypadate na docela odbornika…dopo­rucite nejaka kvalitni Ceska piva?

  18. Mirek: Pracuji v oboru několik (desítek) roků.
    Co člověk, to jiná chuť a někomu můžou chutnat tzv. unifikované eurobeery z výše uvedených nadnárodních kolosů, někomu piva z hospodských minipivovárků.
    Každopádně neuděláte chybu s pivy z opravdu malých pivovarů. Například Rampušák z pivovaru v Dobrušce není špatný, dále třeba Poutník z Pelhřimova, pivo z Poličky. Z těch o něco větších třeba Krakonoš z Trutnova, Chodová Planá. U těch středních a větších pivovarů můžete sledovat, jak u nich klesá kvalita, jak pivovar roste. Typický příklad Svijany. Dřív menší pivovar s velice kvalitním pivem. Dnes mají výstav kolem půl milionu hektolitrů ročně, takže technologie HGB, s tím související tetrahop, protože pivo ředěné HGB podstatně míň pění a už to není co to bývalo, byť oproti „lídrům trhu“ je ještě poměrně dobré. Ale tak je to se vším, co se dělá ve velkém s cílem co nejvíc zefektivňovat výrobu a maximalizovat zisk.
    Úplně zvláštní kapitolou jsou hospodské mikro a minipivovary. Tam můžete narazit na naprosté skvosty a stejně tak na nepitelné patoky, záleží na šikovnosti toho kterého sládka.
    Ale touto debatou špiníme vlákno o balené / kohoutkové vodě a možná by stálo za to založit o pivu samostatné vlákno. Samozřejmě pokud by nebyl pan Cuketka proti. Dle mého názoru dobré pivo k určitým druhům dobrého jídla patří a navzájem se doplňují.

  19. Krizik: Je pravda, že v Huse to pivo bude ošetřený dobře, ovšem to je tak všechno a z hovna creme brulee neuděláš… Jinak teda Kácov 12° nefiltr je vynikající, ale opravdu vynikající pivo. Takže buď je prase ten hospodskej tam anebo…jste prostě zvyklí na europatoky jako ostatně stále vetšina lidí tady.

  20. Gazz: nefiltrovaný Kácov je tam ještě dobrý, tomu pěna i vydrží a je to celkem dobré pivko. Jenže kromě toho nefiltrovaného točí ještě klasické pivo a to má výše zmiňované problémy (padá pěna, po vypití absolutně čistá sklenice, nepříliš chutné pivo). Hospodským to nebude, myslím, že se o pivo umí postarat, po několika předchozích majitelích se nyní podnik docela zvedá. Mužský tam pili právě spíš tu klasiku. Pokud za večer vypijí více nefiltrovaného, má to prý na ně projímavé účinky :-(
    Abych se vrátila k tématu, přišel mi dnes nový D-Test:

    http://www.dtest.cz/…a-z-kohoutku?…

  21. http://restauracie.sme.sk/…sej-do-prahy

  22. veselý příspěvek do tématu http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/…eni-kvalitni

  23. Krizik: Můžu vědět co je to za podnik?

  24. ↪ 23 Gazz: Normal Cafe v Praze 5. Webovky ale bohužel nemají. Není to žádná vysoká gastronomie, ale proti tomu, co tady bylo dříve, kdy se tu vystřídalo pár majitelů a byl to děs běs, je to docela skok kupředu. Dobrá jídla, výborné víno, pivo jak jsem již psala, občas dělají třeba i zabijačkové hody. Bohužel se ale všude kouří… :-(

  25. ad Normal: opravdu jídlo mají slušné – každý den vaří jednu dvě hotovky, takže vždy čerstvé a sezónní. Vevnitř pěkný interiér, ty zabíjačky jsou také super, ale to kouření! To mě fakt odrazuje od toho zajít tam častěji!

  26. Jo a piju tam jen ten Kácov :-)

  27. ↪ 26 mpik: A ta kácovská desítka, po které zbývá vymydlená sklenice bez jakékoliv stopy po pěně (jak když ji umyju jarem), vám fakt chutná?

  28. ↪ 24 Krizik: Původně jsem to chtěl zkontrolovat na místě, ale je to sakra z ruky tudíž kontrolní konzumaci provedu u nás a dám vědět. Musím teda říct, že tu filtrdesinu jsem ještě nepil, ale nevěřím prostě tomu, že je to pivem.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.