Kam za jídlem na Praze 13 RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

140 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Tipy kam „jít či nejít“ za dobrým jídlem na Praze 13 (Stodůlky, Ohrada, Lužiny, Hůrka, Nové Butovice)

  2. Designově docela zajímavou asijskou restauraci otevřeli nedávno v Petržílkově ulici. Podívejte se sami na fotogalerii. Odkaz: http://www.dragonasiarestaurace.cz/

  3. Na místě bývalého hotelu Franta na Ohradě bude za pár dní otevřena nová restaurace. Proslýchá se, že nekuřácká. Odkaz: http://www.restauracekastrol.cz/

  4. Fast food LI-WU v Galerii Butovice zařadil do nabídky vietnamské PHO. Kuřecí, či hovězí za 89 Kč. Kdo první otestuje? :-) Odkaz: http://www.liwu.cz/

  5. Restaurace Maják ve Stodůlkách. Byli jsme tam nedávno po delší době a byla jsem mile překvapena-v poledne měli menu typu all you can eat-výběr salátů, polévka,několik masových jídel, těstoviny, rizoto,2druhy pizzy a měkolik dezertů.
    Obsluha byla milá, pozorná. To před lety rozhodně nebyla. No a my hlavně oceníme venkovní hřiště pro děti:-)

  6. ↪ 3 mpik: jé, to by bylo fajn! Přišlo nám, že to tam komplet předělávají a že tam snad hospoda ani nebude.

  7. Maják: oceňuji také perfektní zázemí pro děti a to jak venku, tak uvnitř. A také výborné domácí limonády – půllitr rybízovomalinové za tuším 38 Kč je pro děti lepší volba, než Coca cola… Pizza lepší průměr.

  8. Přemýšlím, které restaurace z okolí stojí vůbec za zmínku. Maják, Svatý Prokop, Volcano, Da Fu Hao, Bokovka, Meduse, Normal – na které jsem zapomněl?

  9. ↪ 7 mpik: na tu jsem zapomněla,ta byla výborná! Jídlo mi taky přijde takové normální, navíc podražili,ale to zázemí pro děti je fakt super. Nic jiného v okolí nemám vyzkoušené, jen mám dobré reference na Volcano.

  10. A ještě mě napadl Cirkus na Hůrce-jídlo prý dobrý, ale obsluha tragická.Kamarádka si jídlo odnáší s sebou…

  11. restaurace Gastronom: Mezi Butovicemi a Hůrkou, tuším
    Gambrinus z tanku, celé trochu ve stylu „Potrefená Husa“

    http://www.gastronomrestaurant.cz/…-restaurant/

  12. ad Kastrol: již jsou v provozu www stránky! Potvrzeno nekuřácké prostředí. Menu krátké, ale stačí, zvláště když některé položky ovlivní aktuální nabídka. A kuchařské duo také vypadá nadějně. Myslím, že je nač se těšit!

  13. ad Kastrol II.: dále je na webu odkaz na „Na Pekárně“ (stejný provozovatel?), mezi partnery „Pražský kulinářský institut“ (hmmm) a v nabídce je kohoutková litr/30 Kč. No a jestli bude jídlo vypadat jako na jejich fotkách a i tak chutnat, pak dávám inzerát na kuchyni :-)

  14. To jste mne tedy pěkně navnadili :-) super! Už se moc těším, po dovolené zajdeme na nějakou degustaci. Je pravda, že na Praze 13 moc na výběr není. Maják, Meduse, Normal – to vše už máme vyzkoušené, do Bokovky se chystáme. A Kastrol budeme mít kousek do domu, takže Normal Café bude mít pěknou konkurenci… A doporučuji – s prázdným žaludkem si tu jejich galerii jídel raději neprohlížejte.

  15. Normal může být konkurencí, až když zakáže kouření. Jídlo dobrý, ale kvůli smradu cigaret tam fakt nechodim. Pěkně vypadá i dětské menu v Kastrolu, zdali bude i nějaký dětský koutek?

  16. ↪ 15 mpik: To je pravda, s tím kouřením. Jenže když majitel a šéfkuchař v jedné osobě kouří, tak toho se asi jen tak nedočkáme :-( A snad budou mít v Kastrolu lepší desítku než v Normalu…

  17. Hmm, tak na Kastrol se těším!

  18. Před 10 minutami jsem šel okolo. Vevnitř se svítilo (asi finišují), na domě se objevilo krásně vyvedené logo a tabule pro denní nabídku. Pro dnešek bylo jen malé pivo vedle u „koziček“ :-)

  19. mpik – jestli pujdete dnes vecer okolo, zajdete dovnitr.

  20. Je teprve 16.8. :-)

  21. Za Kastrolem stojí stejný tichý společník, který pomohl vzniku Na Pekárně od Friče, takže to snad blbost nebude. Těším se na to až ze Střešovic! :)

  22. mpik, jestli jste z okoli, prijdte dnes vecer ochutnat. ptejte se na mne. pan cuketka, skvela informovanost, ale ono v te ceske kotline se nic neutaji… tesime se na vas.

  23. Paráda, menu je Pekárně dost podobné, tak snad bude i kvalita. Těším se moc.

  24. TO andouillette: máme to k vám dle mapy přesně 301 metrů :-) Ptát se na vás nebude jednoduché, jak se tento nick správně vyslovuje? A ještě dva dotazy – večer cca kolem 19h? A je možno vzít ženu a 3-letého prcka? Předem díky! Vzhledem k rannímu odjezdu na dovolenou rádi ušetříme čas na vaření :-)

  25. to mpik. vse ok.

  26. KASTROL: Veni, vidi, ochutnal jsem :-) Mohlo by se zdát, že můj komentář bude ovlivněn pozváním na otevírací raut, ale já se uplatit nenechám! Mohu říci, že cokoli jsem dnes večer ochutnal, to bylo výborné. Řízečky krásně šťavnaté, luxusní bramborový salát (o tom se mi bude ještě dlouho zdát), úžasný domácí škvarkový chléb s čím jiným než sádlem a škvarky, perfektní jablečný závin. Víc se toho do mě bohužel nevešlo. Plzeňské pivo chutnalo jak má a espresso dorazilo ve správné míře (30 ml, netřeba hlásit „pikolo“) a krásně vonící. Jenomže restauraci nedělá pouze jídlo, ale také lidé. A i po této stránce fungovalo vše jak mělo. Šéfkuchař nám ukázal svou kuchyni a s úsměvem zodpověděl naše dotazy. A i všichni ostatní byli velice milí. Už se těším, až po dovolené vyzkouším některou z položek menu. Vřele všem doporučuji návštěvu!

  27. Jak vám chutnalo v Meduse? Byla jsem tam jednou krátce po otevření, jídlo nebylo špatné, ale servírka byla úplné jelito a dost mě otrávila. Taky se mi nelíbilo, že denní nabídka byla úsporně vytištěná na A5, což my ubozí vetchozrací, co jsme si nevzali brýle, přečteme jen s obtížemi.
    Mám jim ještě dát šanci?

  28. V Meduse jsme byly letos v lednu a v únoru 2× s 15-letou dcerou na obědě. Poprvé si dcera dala nějaký gulášek s bramboráčky a byl tak vynikající, že si jej chtěla dát i podruhé, ale mezitím změnili jídelníček, takže podruhé si dala hamburger. U mého vybíravého dítěte, které se ofrňovalo i nad kachním menu U modré kachničky, je co říci, když mu jídlo chutná, a tu obří porci hamburgeru musela dojíst, i kdyby tam měla sedět hodinu. Já jsem poprvé měla jen salát Caprese (výborný) a podruhé jsem si z denního menu dala smažené sépiové kroužky – taková normální rychlovka, u vytržení jsem z ní nebyla. Objednané rozlévané víno (Merlot) bylo výborné, dceři chutnal domácí ledový čaj. Na polední menu tam chodí zřejmě dost lidí, porce slušné a nabídka celkem lákavá. Na obsluhu jsme měly štěstí, přívětiví číšníci, ochotní nabídnout i něco navíc (např. vyměnit přílohu uvedenou u jídla za jinou). Do této restaurace bych se klidně vypravila znovu, protože na menu mají některá jídla, které bych ráda ochutnala.

  29. Manželka pracuje na Hůrce, tak do Meduse občas zajde. Dala by 4 hvězdičky z pěti za jídlo.

  30. Tak jo, přesvědčili jste mě, zajdu tam.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.