Uzení v hrnci RSS

Štítky: ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den vespolek,

    máte někdo zkušenost s uzením v hrnci, případně v jiné aparatuře poskládané z běžného kuchyňského harampádí? Láká mě pokus s hrncem a vloženým pařáčkem nad pilinama/štěpkama, přispěje někdo tipem či radou?

    Zbožňuju uzené ryby, na regulérní udírnu nemám místo ani finance, tak jsem si říkala, že toto by mohlo na vyuzení filetu či dvou stačit, co myslíte?

    Díky za příspěvky.

  2. ↪ 1 Quaki: Kdysi jsem viděla v pořadu Jamie Olivera, jak doma na sporáku udil ryby v plechovce od sušenek. Asi byste to dohledala na jeho webovkách.

  3. Cuketka udil na balkéně, kopíruju tip z diskuze od L.A., která přesně uzení v hrnci tehdy popisovala.
     http://www.cuketka.cz/?…

    5. listopadu ʼ09
    Smekám klobouk a přikládám tip na rychloudírničku na doma. Do starého hrnce nasypte vrstvu pilin, přes okraj hrnce dejte kovové jehly na špízy na které napícháte kýženou surovinu, překryjete alobelem, utemujete a dáte na malý oheň. Po chvilce zkontrolujte (opatrně!!!) jestli je už přítomen kouř. Tento postup je vhodný na krátkočasé uzený, nebo spíš přešlehnutí kouřem. Zkoušela jsem krevety a byli hotové za cca 10 minut. Po deseti minutách jsem vypla oheň a nechala miniuďák zavřený dokud nebyl tak horký. Hrnec jsem nakonec odnesla odklopit na balkon, ale moc kouře už tam nebylo. Krevety byli amazing! Křupavé, s jemně uzenou příchutí, snědli jsme je jen tak s pečivem, máslem, salátkem a citronem.

  4. Mockrát děkuji za tipy!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.