Jak se Vám líbí tv pořad Deník Dity P.? RSS

Štítky: , , , ,

47 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zajímalo by mě, jak se široké čtenářské obci u páně Cuketky líbí „zfilmovaný“ Deník Dity Pecháčkové.

  2. já se na to těšila a nakonec jsem viděla jen první dva díly a to ještě u žehlení. Pak jsem to vzdala. Recepty spíš základní, většina navíc už známá z apetitu a prý i z kuchařky (tu ale nemám, takže nevím) a rádoby filmový příběh a její projev – prostě já na to koukat nevydržím.

  3. ↪ 1 Madla81: Ne, prosím, nekopejme už do Dity – doufala jsem, že se tomu aspoň tady vyhnu;) Myslím, že to bude stejné jako všude – spoustě lidí se to líbí, že je to taková neformální česká Bridget Jones zkřížená s Nigellou… A spousta lidí ji nemůže vystát stejně jako Kamil Fila. Nic moc mezitím nenajdeme.
    U mě vítězí kniha, televizní převyprávění pro mě není.

  4. Já jsem nadšená z její kuchyně. Samotný pořad mně nechytl, je to rozvláčné a neudržím pozornost. Ale vizualizace je výborná.

  5. Mě osobně ten pořad baví. Jasně, má své mouchy, ale celkový výsledek je prostě nenáročný pohodový pořad o vaření trochu ve stylu vaření s Emanuelem Ridim. Já třeba nemusím pořady o vaření ze studia (do čehož spadá třeba Jirka B. a mnozí další), nebo šílené Prostřeno.

  6. ↪ 1 Madla81: Přišlo mi to strašné :( Křeč a esence trapnosti. Vydržela jsem jeden díl a na další už nemám žaludek.
    Nechápu to, knížka je přece úplně normální, tak jak to může být v televizi tak hrozné?

  7. ↪ 3 farfalla: Jaké kopání?? Žádné takové téma tu přece nebylo a doteď jsem si myslela, že to připadá příšerné jen mně (a mému muži), že se to jinak asi všem líbí. Kamila Filu neznám.

  8. ↪ 7 kami: http://respekt.ihned.cz/…o-s-pribehem

  9. ↪ 1 Madla81: Vůbec. Vydržela jsem necelý jeden díl, nelíbí se mi projev Dity ani celková koncepce pořadu.
    K dobrému jídlu totiž patří určitá kultura…chování, úcta, noblesa. Jídlo má svou hodnotu.
    Kdo proboha přišel v naší televizi na to, že správný kuchař má být neotesaný, ideálně i nezdvořák s chováním z třetí cenové?

  10. ↪ 7 kami: Nemyslím tady, myslím obecně – prostě tohle je hodně žhavý pořad a kdekoli se teď někdo baví na téma vaření/televizní vaření, zaplanou ohně a diváci se rozdělují na dvě vojska, to jsme tím myslela.

  11. Knížka se mi celkem líbí, pořad ani trochu. Nemát chuť tolerovat neschopnost vyjádřit se na přijatelné úrovni, vadí mi sebepropagace ve veřejnoprávní televizi…
    Postřehla jsem, že Ditu P. někdo nařknul z kopírování Donny Hay. Tak z toho bych ji nepodezírala. Je o x levelů níž a úplně jinde, podobnost tam nevidím.

  12. ↪ 8 aida: Díky, rozhodně postřeh z článku, týkající se naprosté neautentičnosti emocí, mě zaujal. Food porno v tom teda ale nevidím :)

    ↪ 9 Jap: Po noblese tam není ani stopy. Přitom z parádně nakašírovaných kulis mám pocit, že to možná byl i cíl, který byl ovšem totálně minut.

    ↪ 10 farfalla: Já to tady čtu prvně, myslela jsem si, že se to asi opravdu všem líbí a jsem jediná odchylka.

    ↪ 11 molie: Poté, co jsem viděla ten pořad, který bohužel zcela zásadně kazí Dita P. (protože to jinak má krásnou kameru, světlo, střih…), působící, že má slovní zásobu maximálně 300 slov a z toho je navíc polovina hrubšího zrna, tak ve mě klíčí pochyby, zda tu knížku vůbec psala ona :(

  13. ↪ 12 kami: No, já jsem taky schopná v písemném projevu psát jak Alois Jirásek, když se budu snažit, a naživo jsem se musela dost učit, abych mluvila opravdu kultivovaně. :-) Takže tohle bych chápala.

    Ale stoupnout si před kameru, nekouknout se potom na pořízený záznam, nedojít k sebereflexi, že mluvím… blbě???? a něco s tím neudělat, to je bohužel podle mne problém.

  14. ↪ 13 molie: Já Vám nevím, umím si (ehmmm, velmi dobře:) ) představit nejistotu a zadrhávání v živém projevu, nota bene v televizi. Ale tohle pro mě je neúměrný kontrast, neumím si představit, že z takové slovní prázdnoty se ausgerechnet na papír něco květnatě vylíhne. Mám prostě pocit, že to psal někdo jiný a Ditu P. použil jen jako marketing. Nemůžu si pomoct:(

    Víte, co mi to celé připomnělo? Film Zpívání v dešti, „hlas božské Liny“, to je úplně přesné.

  15. Díky moc všem za názory. Myslím, že svou otázkou do nikoho nekopu, jen mě zajímal názor ostatních, protože v mém okolí mi přišlo, že kromě mě, mého muže a mé rodiny (což se ale dá „omluvit“ degenerací z povolání, protože maminka je češtinářka a tatínek tělocvikář a atletický trenér) se to jinak všem strašně líbí.
    Nejlíp to asi vystihl komentář kami. Já se přiznám, že první díl jsem ani nedokoukala, ale pak jsem se přinutila kouknout se na další dva díly, jestli se to zlepšilo, ale bohužel.
    Nesedí mi tam sebestylizace Dity P., o mluvním projevu ani nemluvě. Z receptů jsem též nebyla ohromená, vyloženě zklamaná jsem byla v kapitole Zavařování (jak můžou v jednom díle zavařovat současně okurky, jahody a hrušková povidla, která se jim nějakým způsobem ve stejnou chvíli zázračně urodila na zřejmě kouzelné babiččině zahrádce).
    Při sledování výše zmíněné Nigelly mám chuť začít okamžitě vařit, ale Ditě nějak chybí ten Nigellin šarm a sex appeal (pokud ho má tedy vyvolávat neustálý pohled na Ditino poprsí, tak na mě to působí opačným dojmem).
    Jinak si paní/slečny Dity hrozně vážím, v Apetitu byla skvělá, neskutečně pozvedla magazín Albert v kuchyni, její vyšívaný porcelán je krásný, její kuchařku chci k Vánocům, ale prostě na živo ne. Tam se to kouzlo nějak ztrácí a vychází mi z toho čistý kalkul.

  16. ↪ 15 Madla81: No právě, Apetit, Albert… to bylo všechno fajn. Ale tím televizním vystoupením…to pro mě Dita Pecháčková totálně pohřbila.
    A teda tu obchodní stránku jsem ani nezmiňovala, ale pořad stejného názvu, jako je propagovaný produkt – to už se mi zdá taky pořádně za čárou, zvlášť, když narozdíl od jiných reklam je to podstatně hůře herecky zvládnuté. I když, možná je to cíl tvůrců – konečně pořad, v němž se člověk ze všech sil těší na reklamní vložku :D

  17. To, že se recepty opakují,mi nevadí. Kuchařku jsem dala loni mamce k vánocům a strašně ráda v ní listuji. Pořad mě bohužel strašně zklamal, vystupování/projev Dity mě vyloženě irijuje a úplně kazí dojem z vizuálně krásného pořadu.Takže nekoukám…

  18. Ditu znám z Apetitu, její recepty se mi tam vždycky líbily. Knížku nemám a pořad jsem neznala, většinou TV pouštíme až večer. Tak jsem se teď chtěla kouknout na nějaké její pořady, abych věděla, o co jde. Viděla jsem část dílů Dětství a Vlakem. U dětství jsem vydržela do uvaření knedlíku a u Vlaku jsem skončila opečením řízků. Mám-li koukat na pořad o vaření, chci tam vařit a maximálně rozebírat použité suroviny, ale nikoliv chodit s prckem na houby a poslouchat dlouhé minuty vyprávění o kuchařčině dětství, prababičce, babičce, mamince, strejdovi a určitě další hromadě dalších milovaných příbuzných… Pro mně strašně moc omáčky ještě před tím, než se dostane k vaření. Naprosto mne fascinuje slovo tríček – v obou dílech mne tím oblažila hned v prvních minutách. No, mluví jako já, když mluvím doma s rodinou nebo s přáteli. V práci při styku se zákazníky se snažím mluvit spisovně a dávat si na to pozor. Viděla jsem pár dílů Kluků v akci a i když jsou taky takoví „lidoví“, vůbec mne to nijak neirituje jako mluva Dity (řízky vosolit, vopepřit, vobalit, na pánvi votočit -néééééé, stačííííí, a ještě k nim pak udělá vomáčku, tak to už fakt končím se sledováním). Nepřijde mi moc přirozená. Hlavně tehdy, když není před kamerou, ale k obrázkům jde jen její hlas, tak mi vyloženě přijde, že text čte z papíru. Ani jeden díl jsem nevydržela dokoukat do konce. Kladně můžu hodnotit jen její kuchyně, používané nádobí, zkrátka design. Pořad mi přijde jako reklamní upoutávka na Ditu, která vaří, jako by si někdo prostě zaplatil pár minut v televizi. Také dám spíš přednost tištěným receptům Dity P.

  19. Ještě jsem četla diskusi přímo na stránkách ČT a nejvíce se asi ztotožňuji s otázkou Pavla:

    „Jak je možné, že někdo dostane v ČT příležitost propagovat si svoji značku? A kdo určuje kdo je ten vyvolený a kdo ne? Byl na to nějaký konkurz? Mám také firmu a výrazně by mi pomohlo, kdybych měl svůj pořad v TV.“

    To krásné porcelánové nádobí, které Dita používá, je vyšívaný porcelán, který údajně můžete koupit pouze na stránkách Dity P., stejně tak si tam můžete koupit její knížku Deník Dity P. Ano, různým šéfkuchařům (E. Ridi, Pohlreich apod.) se případně po odvysílání pořadu zvýšila návštěvnost jejich restaurací, takže z toho také měli nějaký benefit, ale propagovat takto někomu jeho soukromou značku za peníze daňových poplatníků na veřejnoprávním programu mi přijde minimálně neetické.

  20. ↪ 19 Krizik: To mne okamzite take napadlo, cele to pusobi jako reklama za penize poplatniku TV poplatku. Velice draha reklama, rekl bych protoze jinak je to produkcne velmi dobre zpracovane a jde videt ze se na nicem nesetrilo. Fakt je mi smutno z toho co se z verenopravni TV stalo. Pohadek pro deti vyprodukuje uz leta vice Prima s Novou a my dostaneme Donutila v nekonecne smycce, cim dal bulvarnejsi zpravy, predabovane dokumenty BBC a tohle veledilo. A to vse za „pouhe“ 4,5 miliardy korun rocne.

  21. Teď jsem se zrovna dívala na Koko, která zřejmě na natáčení videa nemá žádný profi tým, ale mně se ta její videa prostě líbí. Mluví také nespisovně pražsky (knedlik se zelim, vlažný mlíko), ale v jejím případě mi to vůbec nevadí a nijak mne to neirituje – prostě to k ní a k jejímu způsobu vaření sedí. Ale hlavně je přirozená a a je vidět, že ji to vaření fakt baví. Oproti „vystajlované“ Ditě, která vypráví unylým hlasem prostým jakýchkoliv emocí o své rodině, je Koko daleko živější a bezprostřednější, a myslím, že bych s Koko vydržela i u delšího pořadu než jsou ta její krátká videa. To její vaření prostě „odsejpá“. Žádná omáčka okolo, jen praktické rady. Náklady obou pořadů jsou jistě nesrovnatelné a výsledky bohužel také. Bohužel proto, že ten drahý pořad tomu levnému podle mne nesahá ani po kotníky.

  22. Bohužel jsem si dneska večer uvědomila, že Dita P. asi vážně vařit neumí… Viděla jsem díl, kde dělala řízky a stěžovala si, že je neumí obalit bez toho, aby si směs vejce – strouhanka nenabalila na prsty. Hmmm, no tak jsem lepší a stejně nelezu do televize. :-)

  23. Nelíbí. Nelíbí se mi jak vypadá, jak mluví a jak prezentuje vaření. Minulý díl jsem sledoval až do vaření flíčků, které „Pochopitelně nejlepší je, dyš sou jako domácí vod babičky“. Vadí mi to. Vadí mi to mnohem víc, než Pohlreichova (občasná :)) vulgarita. Takhle strašně snad nemluví ani ten pán na n@vě. Recepty se mi líbí, ale k tomu, abych udělal řízek nebo šunkofleky nepotřebuji tenhle pořad sledovat. Samozřejmě na další debatu je, kolik tohle self-promo stálo Ditu a kolik do něj investovala ČT.
    Koko je dle mého v prezentaci lepší, neb jde přímo k věci a nevypráví u receptu na vajíčkovou pomazánku o ranním sledování Studia Kamarád.

  24. Abych pravdu řekl, tak mě na tom pořadu těžce irituje, že je jako pro totální začátečníky. Ta ženská musí obkecat i to, že bere do ruky vařečku. Možná to bude celkem přínosné pro osmnáctiletou novomanželku, kterou máma doma nepustila k plotně. Už se těším, až se z pořadu dozvím, že vajíčka a párky nemůžu vařit najednou v jedné vodě. I když zase, proč ne, že?

  25. ↪ 21 Krizik: Mluvíte mi z duše ve všech předchozích komentářích. A mohla bych vás poprosit o odkaz, Koko neznám :-)
    To mě na Ditě právě nejvíc štve, že i když má vedle sebe dvou či tříleté dítě, mluví s ním, jako kdyby hlásila meteorologickou předpověď.

  26. ↪ 25 Madla81: stránky Koko jsou tady:

    http://www.menudomu.cz/

  27. Tak jsem se díky diskuzi podívala aspoň na jeden díl a musim říct, že kdyby to někdo nadaboval, tak by z toho byl moc pěkný český pořad o vaření.
    Se zvukem se to ale opravdu nedá…

  28. Dokud jsem tento pořad neviděla, tak mi Dita P. byla sympatická a měla jsem ji i relativně ráda. Jak z Apetitu, tak z Alberta. Nicméně když jsem ji poprvé uslyšela, tak jsem nechtěla věřit, že to je ona! Byla jsem z toho neskutečně zklamaná. Její hlas a především projev je naprosto příšerný. Podle mě si tím pořadem dost uškodila, raději měla zůstat u psaní a necpat se do televize. Ale asi nevěděla co s penězi, tak si zaplatila pořad…

  29. Ditu jsem měla ráda v Apetitu, a jen kvůli ní si občas vezmu alberťácký magazín, kuchařku mám doma. Byla jsem dost zvědavá, jak bude vařit, ale dost mě to zklamalo, tedy hlavně sama Dita, je strašně toporná, první díl jsem ani nedokoukala…ale bylo mi řečeno, že je taková i v reálu, navíc se prý i nerada „předvádí“.
    Je to škoda, protože kamera i prostředí je pěkné.

  30. ↪ 28 xpila: Zaplatili jsme jí ho my všichni, co platíme poplatky České televizi. :-) Dita naopak dostala honorář a publicitu pro své nádobí a knižní kuchařku.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.