Smesi celeho koreni RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. jelikoz pomerne casto varim ruzna.. napr indicka.. cinska… apod.. jidla mam tu jeden dotaz. Zasadne nepouzivam nejaka pripravena mleta koreni. Protoze cerstve umleta smes je uplne jina dimenze. Netusite jestli nekdo prodava neco jako napr pripravenou garam masalu, five spice… apod? Ale v cele forme. Zdalo by se ze neni problem si to sesypat… ale dost casto jsou nektere komponenty tech koreni napriklad prazene.. apod.. a to se priznam uz je pak priprava slozitejsi.

  2. První odkazy v Google na výraz „garam masala celá“ vás nasměrují. Co se pražení týče – předpokládám, že stejně, jako chutná jinak čerstvě umleté koření, bude jinak chutnat i to čerstvě upražené a tedy bych se polotovarům vyhnul (navíc mě to pražení pískavice vysloveně baví). :)

  3. tak jasne.. vzdy je to trosku kompromis. nicmene to bysme pomalu mohli chtit mit doma prazicku na kafe… a ja si prece jen myslim.. ze i to trosku starsi cely kafe.. je lepsi .. a to radove.. nez jakykoliv mlety..

    googlil.. sem.. googlil. ale porad me to neuspokojuje…

    mam tady par pixel.. koupenych kdysi hodne davno ve Svycarsku.. to mne uspokojuje… ale tady nic takovyho nemuzu sehnat..

  4. ↪ 1 milos: kupuju tady:
    http://www.cosmoveda.com/…inks/Masalas
    Ne všechny směsi mají nemleté.

  5. Dlouho jsem pobyval v UK kde jsem si vareni Indickych a vubec asijskych jidel oblibil a ani tam jsem zadne pripravene smesi z celych koreni nikdy nevidel (ne ze bych se po nich shanel).Souhlasim s vami ze vlastnorucne vyrobene masaly jsou uplne jina liga. Na priprave Garam Masaly neni nic sloziteho, proste cele koreni na chvili povalite po rozpalene panvi a pak je pomelete v kafemlynku ci rozdrtite v hmozdiri. Nakupte si jednotlive koreni nekde kde ho prodavaji na vahu a zkuste tento recept (neni to ve vysledku moc velke mnozstvi prasku takze na test idealni)
     http://www.thetiffinbox.ca/…-indian.html

    Jinak hodne dobrou pomletou GM dela znacka Rajah (nejake koreni jsem od nich videl i v Albertu v CR)

  6. Zkusil bych se podívat/pozeptat u Antonína (www.koreni.cz)

  7. Celé koření (především tedy indické) kupuju ve večerkách Manni Mini Market, jen tedy jsou pouze v Praze. Určitě jsem tam kupovala i směs Garam Masala vcelku, značka TRS. Pak ještě v indicko-pakistánském obchodě na Lipanské. Relativně nový obchod je v Budečské ulici u Vinohradské tržnice, tam jsem zatím kupovala jen rýži.

  8. Indická a orientální koření naleznete na http://www.koreni-eshop.cz

  9. ok.. neco si objednam. predpokladam ze za to nebudete chtit zaplatit

  10. V Praze Lipanská – vedle pakistánské restaurace je krámek. Mívali tam velký výběr koření.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.