Lyžovačka s dobrým jídlem v zahraničí RSS

Štítky: , , , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím zkušené lyžaře se zájmem o dobré restaurace – prosím poraďte fajn lokalitu, kde se vám dobře lyžovalo, bydlelo a jedlo (vše zároveň). Francie, Rakousko, Švýcarsko, Itálie.

    Beru všechno, malé hospůdky i Michelin místa. Jde mi o to aby to bylo co nejvíc koncentrované na jednom místě bez nutnosti popojíždět za jídlem daleko :) Obecně ale přidejte klíďo vše, kde vám venku na lyžích bylo dobře… Díky!

  2. Volil bych oblast Val di Fiemme, jezdíme pravidelně již několik let – blízko do Tramínu za víny, spousta výborných farem s vlastním špekem, sýry… z restaurací bych rozhodně doporučil Malga Panna nad městečkem Moena… ale musí se bohužel přejíždět…což s hranicí 0,5promile není pro řidiče zase tak velké utrpení :-)

  3. Díky moc, na stejný dotaz na Twitteru se mi nasbírala spousta tipů:

    https://twitter.com/…030529372160

    Zatím u mě vede tip na oblast Alta Badia a jejich akci Taste of Skiing = 14 chat a 14 šéfkuchařů ;) A dá se to hezky objet na lyžích!

    http://www.altabadia.org/…e-for-skiing

  4. Nechci zakládat vlakno na drobnou poznámku – tento víkend jsem byl po 25 letech na lyžích v Peci pod Sněžkou. Zkusil jsem SCUK – nic. Pak nás známý vzali do restaurace Enzian. Pro me veliké překvapení. Jednoduché menu, kvalitní suroviny, výtečné jídlo které bych klidně srovnal s Kastrolem (cesnecka by určité předčila), dokonaly servis (včetně pastelek a papíru pro děti). A nekourilo se tam. Navíc vaří u nás vzácný Tafelspitz na kterém jsem si pochutnal. Vyzkoušejte tento podnik, stoji za to!

  5. ↪ 4 mpik: Je to tohle? http://www.enzian.cz/ Většinou bývá něco koherentního na cz horách velkou vzácností. Díky za tip! :)

  6. ↪ 4 mpik: A jakym zpusobem Tafelspitz serviruji? Tohle jidlo jsem si daval v Bavorsku a na stul mi prinesli celkem slusne mnozstvi hrncu, omacek a navrch topinku s morkovou kosti. Celkove to je chutova bomba a jidlo je maly ritual, dost me to nadchlo, takze diky za pripomenuti. Zkusim, jestli to nedelaji nekde v Praze. A budu doufat ve slusnou uroven. Mam dojem, ze par podniku delajicich rakouskou kuchyni jsem tu videl.

    Jestli to pan Cuketka trefil, tak hure udelane webovky restaurace uz jsem dlouho nevidel, na mobilu i tabletu se mi zobrazi jen uvodni stranka a pak uz nic. Nez se posleze i na pocitaci clovek nekam proklika, je to utrpeni.

  7. Ano, je to ono a také jsem s mobilem a tabletem neuspěl, což ale kvalitu nesnižuje. Tafelspitz: nádoba s vyvarem, masem a zeleninou, dále nádobka s přílohou, pak další s ochucenym krenem, další s jakousi calamadou… Dam sem pak foto :-)

  8. Tak Tafelspitz nalezen, prestoze ho ty mrchy ukryly po unyly popis pouzitych surovin http://kocarzvidne.cz/cs/menu
    Asi tomu dam sanci, vazne jsem na to dostal chut.

  9. Michal: Tafelspitz dělaj taky tady – http://www.parkhotelpopovicky.cz/menu/
    Jak moc je autentickej nevim páč nemám srovnání, ale hrnců to pár bylo:)

  10. Za mě určitě Sella Ronda – v rámci dolomity superski – nejlepší z gastronomického hlediska učitě středisko alta badia
    http://www.altabadia.org/…e_dolomieten
    http://www.altabadia.org/…_restaurants
    ale vzhledem k tomu že napojení i ostatních 3 středisek je v celku bez problémů tak dle mé oblíbenosti Val Gardena, val di Fassa či Arraba jako výchozí bod jsou skvělé ( arraba pozor ať nebydlíte tak aby jste museli absolvovat přejezd přes marmoladu než se dostanete na slavný okruh sella ronda)

    Moje oblíbená mischellinská hned na svahu je
    http://www.rifugiocomici.com/…den/1-0.html
    takže párkrát sjet skvělou fis černou sjezdovku sassolungo a pak se vydat na veneziano a něco k snědku právě sem…

    Po cestě se dá zastavit v Bolzanu a Brixenu kde toho je k vidění a snědení také spousta a pokud se budete vracet přes Německo nemůžu opomenout hospodu kousek od mnichova v Ayingu (http://www.ayinger-braeustueberl.de/geschichte.html) kde je možné se pravdu přejíst půlkou kachny, či největším řízkem ve střední Evropě a zapít to pivem z místního pivovaru:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.