Kefírová houba RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den, uvažuji o pořízení kefírové houby nebo případně i kombuchy, máte s ní někdo prosím zkušenosti?

  2. ↪ 1 Akras: Jejda, nedávno jsme vzpomínali, jak v dětství u všech v kuchyni stály skleničky s kefírem a houby rostly a rostly a rozdávaly se :)) ( a taky na plátýnka s tvarohem na baterii nad vanou a jogurty na radiátoru).
    Kde se dá houba pořídit?

  3. Na mnoha stránkách nabízeno za poplatek (cca kolem 100–200 Kč) k zaslání, stačí zadat do vyhledávače „kefírová houba“. Po kamenných obchodech se rozhlížím, možná nějaká zdravá výživa by mohla mít… Asi to vyzkouším. Jaký byl kefír chuťově prosím?

  4. O kefíru toho spoustu načtete u Zuzky (semtam se mihne i tady), má zkušeností habaděj. A leckdo na pecempecen.cz je ochotný dát kromě kvásku i houbu (zrovna ta Zuzka, ale najdou se i další…), mrkněte na to, jestli zrovna ve vašem okolí není někdo s kefírem, kdyby to nešlo sehnat.
    http://zkvaseno.blogspot.cz/…9/kefir.html
    http://zkvaseno.blogspot.cz/…akticky.html
    http://zkvaseno.blogspot.cz/…i-pomoc.html
    http://zkvaseno.blogspot.cz/…smetika.html

  5. Děkuju moc, zrovna stránky zkvašeno se mi moc líbí, hledat informace o kefírové houbě mě zde nenapadlo. Na inzerát mi již někdo odepsal, že houbu daruje, zkusím to nejprve u něj, snad to vyjde.

  6. Už dlouho nadšeně studuju stránky Zuzky Ou a tak dlouho jsem se odhodlávala, až jsem si na Aukru objednala kefírové houbičky. Dnes dorazily, už si hezky plavou v plnotučném mléku ze Sklizena, tak snad jim bude chutnat a nám pak taky.

    Jinak už se blížíme k tomu, co už kdosi zmiňoval v komentářích na Zkvašeno – minimum potravin konzujeme v tom stavu, ve kterém si je doneseme z obchodu. Většinu za nás zpracovávají bioanabionti :-) Kvašená zelenina, kvásek a teď už i kefír :-)

  7. Kefírová houba už frčí i v rámci projektu z Kopce, suroviny.info, zde – http://www.suroviny.info/…irova-houba/

  8. ↪ 3 Akras: houbu používám už roky, velkou výhodou je to, že si kefír můžete udělat podle své chuti – silnější i slabší. Chuť ovlivní i to, jestli kefír zraje v lednici nebo pokojové teplotě… klidně mi napište. J

  9. ↪ 8 Jitka Zaj: Dobrý den, to je od Vás moc milé, měla bych určitě zájem. Email na mě je sarka.bartikova@seznam.cz, když mi pošlete na sebe kontakt, ozvu se Vám. Moc děkuji

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.