Camembert RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    Pokusil jsem se o výrobu sýra camembert a asi se nedaří, protože sýr je stále tvrdý a to ho mám vyrobený od 1.2. Je krásně plesnivý a voní po žampionech. Mám ho v pekáči ve sklepě kde je teplota 13–14°C, vlhkost nevim. Pomozte mi prosím Libor

  2. Mam zato, že jste jen netrpělivý, takhle z hlavy to nevím, ale mám dojem, že camambert musí zrát déle. Pokud hezky voní i vypadá, nevěšte hlavu a na netu najdete, jak dlouho je třeba vyčkat. Já bych si tipla na dva měsíce – sýr musí prozrát a taky záleží na hmotnosti a výšce bochníku.

  3. nedalo mi to a jukla jsem jen tak rychle na net: u každého typu je to jinak, u jednoho typu jsem našla, že 125 g bochníček by měl zrát 14 dní až měsíc.

  4. Děkuji za odpověd. Bochníček má tak 200g počkám tedy. Jen se mi zdá, že okraje sýra osychají tak jsem znervozněl.Stejně děkuji Libor

  5. ↪ 1 Libor: Je to spíš celkem krátká doba. Ale jeszli se Vám už nezdá povrch, tak si ho vezměte do tepla, nechte dojít nějakou chvíli na konzumační pokojovou teplotu a on přitom i trochu změkne.

    Více o camembertu jsem psala tu ve svém článku o výrobě sýra http://www.cuketka.cz/?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.