Pizzérie - kterou doporučujete? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

61 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mám dojem, že ten, kdo si chce otevřít hospodu a nemá nápad, otevře si pizzérii. Ale přesto, nebo právě proto, má cenu se ptát: Kterou pizzérii doporučujete? U svých tipů nezapomeňte mimo jiné napsat, jak myslí na nekuřáky. Těším se na Vaše tipy.

  2. Mám dojem, že ten, kdo si chce otevřít hospodu a mít obrat, otevře si pizzérii. .o) Nejlepší pizzérie je ve Florencii za mostem v jedné zapadlé uličce a na nekuřáky – no jak to říct, tento pojem neznaj!!!! Bacha ten vrchní neumí slovo jinak než italsky!

  3. Gastronaut:
    Máte pravdu, že v Itálii opravdu nemusejí rozlišovat mezi kuřáky a nekuřáky, protože kouření je tam v restauracích zakázáno. Kéž by to tak bylo brzo i u nás!

  4. Onehdá jsem křižoval republiku ze severu na jih a zastavil se na půl cesty (no tak téměř…) v OC Letňany a místní pizzerie mě příjemně překvapila. Bylo narváno, ale personál vše zvládal s naprostým přehledem. Dal jsem si špagety, přítelkyně pizzu a obojí bylo vynikající. S kouřením si tam ale hlavu nelámou, ne že by tam bylo nahuleno, ale separace kuřáků jsem si nevšiml.

  5. Já mám ráda síť Grosseto v Průhonicích a na Vinohradech a také Detaillo na Chodově a na Floře, tam je to tedy poněkud horší s obsluhou, ale jídlo skvělé.

  6. Grosseto jen v Průhonicích, na Vinohrady už nechodím, jídlo mě tam několikrát zklamalo, v Průhonicích vaří mnohem líp a mají oddělené kuřáky a nekuřáky, sice jen prostorem, ale ventilace to zvládá, zatím jsem tam neměla problém.

  7. A skvělá je pizzerie v Dušní, nevím jak se přesně jmenuje, ale mají tam bezkonkurenční pizzu!

  8. Pizzeria Giovanni, Kožná 11, Pha 1. Měli tam parádní základovku (oliváč a česnek, mňamy, mňam) a super těstoviny a vůbec všechno :D Ale za aktuálnost info neručím, naposled jsem byla před rokem

  9. Pivli: V Dušní? Je to tato? http://www.rugantino.cz/dusni/o-nas.php To musim zkusit!!! Mam to kousek a jako nepoucitelnej stale zkousim Modrou zahradu a stale me zklamava. Ja mam rad Grosseto. Teleci vyvar a pizza picante je muj favorit a taky me bavi, ze tam maji feferonkovej olej. Zajimava taky bejvala pizzerie Baretta pod namestim bratri synku, ale uz sem tam dlouho nebyl. Meli takovy trochu jiny pizzy. Kuraky tam mylsim neresili, takze tam bylo nahuleno. V Grossetu to maji oddeleny a celkem slusne klimatizovany.

  10. To já ne! To Pavli.
    Máme podobný nick.
    :-)))

  11. V pizzerii Detaillo na Flore je personál opravdu strašný. V „lepším“ případě jen neschopný a vystresovaný, v horším i neskutečně arogantní a drzý. Ale pizza je dobrá. Btw nemáte někdo zkušenost s jejich Statenickým mlýnem? Na webu lákají na mušle all you can eat.

  12. na musle?? to zni skvele, ale bez doporuceni bych se tam asi nevydal. musle jsou choulostiva zalezitost. ale back to topic… co rikate na ambiente pizza-pasta?? nekdo chvali, nekdo zatracuje. ja osobne tam jeste nebyl, ale mozna se tomu nevyhnu o vikendu…

  13. 12: myslíš pasta fresca? tak na Revoluční jsem bol několikrát a vždycky to dopadlo strašně – strašná obsluha, strašné zřádlo – obsluha si zásadně myslí, že zná co prodává, leč opak je pravdou. Posledně se slečna ptala zda chceme šunku krůdo nebo kotóó na požadovanou margaritu, pak donesla nějakou bez suga s bílým potahem (margaritu bez suga jsem ještě nezaznamenal). Sranda ovšem byla, že žádnou margaritu s tou či onou šunkou v lístku nemaj. Když jsem to reklamoval, tak se mě snažila přesvědčit, že margerita je vždycky bez suga a bílá – no a na účtu samozřejmě bylo úplně něco jiného. No sem už nikdy.

  14. Jak s pasta fresca, tak s pizza nuova mam vyborny zkusenosti, je pravda ze asi rok stary, ale jak bylo jidlo skvely si porad velmi dobre pamatuju ;)

  15. Pavli: (Pivli zdravím) Všera jsem navštívil tu pizzerii v Dušní ulici a pizzu neměli špatnou. Obsluha byla mila, lae nejak mi te podnik nesednul. Pusobilo to na me takovym hospodskym diojme, jako hospoda, kde maji i pizzu. Jo a maji tam priserny rozlejvany vino. Ja nejsem velkej znalec vina, ale kdyz stoji sklenicka 50,–, tak by to nemusela bejt voctovata Frankovka z litrovky, ale aspon z nejaky sedmicky. Pravda je, ze kdyz sme vino vratili, tak nam ho nepocitali, coz sem ocenil. Shrnuto pizza gut, obsaluha gut, prostredi minus.

  16. V Ambiente som zatial vzdy bola spokojna – v kazdom, vratane toho na Revolucni. Nevravim unesena, ale s malymi vyhradami velmi spokojna (co je viac, nez mozem povedat o troch stvrtinach prazskych restauracii, ktore som dosial navstivila). Pizzu som tam este nejedla, ale sudiac podla jej vzhladu (u vedlajsich stolov) a tak trochu aj podla chuti focaccie, ktoru davali pred jedlom, by som ju tipovala na vybornu. Teda aspon pre tych, co maju radi neapolsky typ pizze (co je pre mna v kategorii piz absolutny favorit!).

  17. Pavli a Razor Ramon: Na základě této diskuse jsem se nechala zlákat do Dušní ulice a byla jsem docela zklamaná. Obsluha byla milá a rychlá, ale pizzu bych hodnotila jako naprosto průměrnou. Jsem teď asi rozmlsaná z ciziny. Měli jsme Prosciutto a Quattro Formaggi. První ještě ušla, i když těsto se mi zdálo příliš kyselé (normálně mám tu chlebovou chuť ráda, ale tady na mě byla opravdu moc výrazná). Druhá, která stála 185 Kč, čpěla lácí. Před několika dny jsem byla v pizzerii Donna ve Veleslavínské, která je o něco málo levnější. Ačkoli taky rozhodně neoslnila, zdála se mi o hodně lepší.

  18. My rádi tuhle:

    http://pankrac.trappola.cz/

  19. Komu by nevadilo, že prostředí není moc stylové (ve smyslu Itálie, pizza a tak :-)) nechť zkusí Plackárnu … http://www.klub-blanice.cz/plackarna/

  20. Nejlepší pizza, kterou jsem kdy v ČR jedla, byla Quatro Formaggi tady: http://www.lapunta.cz . Je to trošku z ruky – v Teplicích. Pro mě na druhém konci republiky, pro někoho možná co by kamenem dohodil. Budete-li mít cestu kolem, fakt tam zajděte!

    Poradí mi někdo dobrou a ne extra drahou pizzerii v Brně? Minule jsem byla v Brasserii na Čáře (České:-) a strašně mě to zklamalo. Asi nejlepší pizzu jsem zatím jedla z okýnka na Kobližné, co tam mají i burky.

  21. A není nejlepší pizza ta vlastní doma dělaná? Vytváříte ji doma? Jakou – tlustou, tenkou? (:

  22. Já sem musím přidat pizzerii v Parku Hostivař, je tam už od začátku a kuchaři a tím i jídlo se docela mění. V pátek jsem se tam zastavili před kinem na něco rychlého a byli jsme velmi příjemně překvapeni! Rizoto s rajčatovou omáčkou a spoustou prosciuta, zcela italská konzistence a úžasně dochucené, krásně propečené lasagne :-)

  23. Přidám se s tipen na pizzerii v Ostravě. Jmenuje se Opatija a najdete ji na ulici Zámecká. Dělají v ní tenoučkou pizzu v peci s dřevem .. vždycky dobře a rychle udělaná .. davám si ji většinou s někým napůl a jsem vždycky najezená a navíc mají tam můj oblíbený Schweppes Citrus Mix.

  24. 21: Doma si dělám pizzu s chutí. Jinak co nejtenčí, ale občas potvora je tlustá. Krom toho domácí má výhodu, že je to co dům dal. Obzvláště když člověk zapomene si nakoupit.

  25. Pro mě je v Praze klasika Grosseto a Coloseum (Grossetto ale vede;-)). Tady vaří taky moc dobře http://www.delcorso.cz/ a interiér je taky fajn, nicméně neposledy mě na delší dobu odradila neuvěřitelně pomalá obsluha. Možná to ale byla chyba směny. V ambiente me mrzi ze vetsina jejich testovin a hlavne risotto bylo na muj vkus nedovarene, coz bude nejspis vina zpusobu podávání. Jinak co se chuti tyce je mam taky rada. K Detaillum jsem se tu vyjadrovala jind a za sebe bych je opravdu nedoporucila…

  26. Me jeste napadla Pizzerie Lucky Luciano v Nuslich nad radnici. Uz sem tam nejakej patek nebyl, ale driv tam delavali pizzy ze super tenkeho testa, coz mi vyhovuje. Ja byl dycinky spis na ty veci na pizze nez na to testo…

  27. My nejradši chodíme do DiCarla, ale jedině do toho na Šeberově http://www.dicarlo.cz/di-carlo-3/ …ty ostatní se s ním nedají srovnat…přestože by tomu tak podle identického jídeláku nemělo být…Takže pokud někoho příliš neohromilo DiCarlo na Karláku nebo na Pankráci, tak ať zváží návštěvu zde…skvělá pizza (La pizzaola a La scala) a hlavně úžasně čerstvé maso (kuřecí špíz s parmskou šunkou a sušenými rajčaty a nebo tuňák s vinnou omáčkou a chřestem)…mňam :o)

  28. Nedá mi to, přidám svojí NEJ pizzu: pizzeria Kmotra, pizza Don Corleone. Doporučuju přidat olivy. Najdete jí v ulici V Jirchářích v Praze. Prostředí není moc honosný, ceny nejsou nejlevnější, obsluha někdy nepřekypuje nadšením. Všechno ale vykompenzuje krásná pec na dřevo a kuchař (pizzař?), který roztahuje těsto točením a přehazováním v dlaních. Prostředí rozděleno na kuřáky / nekuřáky.

  29. Na tu bych uplne zapomnel. Pizza Don Corleone v Kmotre je super. Olivy sem nezkousel, ale vzdycky jsem si ji vylepsoval Pimentem nebo Tabascem. Oj, musim nekdy zajit!

  30. Já mám ráda v Praze http://www.rustica.cz/Vstup.htm jejich lilkovou pizzu prostě miluju :o).
    A pak na Vyžlovce http://www.vyzlovka.cz/pizza/index.php.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.