Sachertorte RSS

Štítky: , , , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Tak jsem se rozhoupal a konečně vyzkouším milovaný Sacherův dort uklohnit doma. Narazil jsem na internetu na několik různých receptů, ale často se liší a některé jsou vyloženě zlé jak Mordor (100g kakaa a tak…). Máte svůj recept? Na co si dát bacha?

  2. Osobní zkušenost s pečením sachr dortu nemám, ale mám doma výbornou rakouskou kuchařku Österreichische Mehlspeisen, kde je recept, můžu ho sem hodit (pokud teda nevadí němčina). Mám v ní pár oblíbených receptů a všechny vycházejí skvěle.

  3. šup sem s receptem…

  4. a jé, tak kuchařka zůstala na chatě…:(

  5. šup na chatu :-D

  6. No tak ingredience už jsem nakoupil, od všeho to nejlepší co v intersparu měli, tak snad to nezhonim při výrobě. Udělám nějakej mix receptů, tak jak se mi zamlouvají. Tenhle ale vynechám: http://recepty.ekucharka.cz/sacher/ :-D Tenhle ale zase vypadá dobře: Ingredience:
    150g dobré tmavé čokolády
    150g měkkého másla
    100g pudrového cukru
    6 žloutků
    6 bílků
    50g cukru (jemného krystalu)
    150g hrubé mouky
    špetka soli
    meruňková zavařenina

    Poleva:
    200g dobré tmavé čokolády
    200g cukru (jemného krystalu)

    Příprava:
    Rozehřát čokoládu v misce nad mírně vařící vodou, smíchat s máslem, až je vše hladké. Pomalu přidávat pudrový cukr a vejce jedno po druhém. Našlehat bílky s cukrem, jemně dovnitř vložit mouku se solí a vložit do čokoládové směsi.

    Předehřát troubu na 180stupňůC. Vymazat formu na pružinu (asi 24cm diametr) a vysypat ji moukou. Směs dát do formy a péct po 45–60min. Dort nechat úplně vychladnout ve formě. Vyjmout.

    Nahřát marmeládu, propasírovat ji přes sítko a pomazat s ní dort. Nechat stát po několik hodin.

    Poleva:
    Privéct cukr, čokoládu a 1/2 hrnkuvody do varu za neustálého míchání.
    Snížit teplotu a pokračovat ve vaření po dalších 5min., až poleva začne houstnout.

    Rozetřít polevu rychle a stejnoměrně na celý dort (nejlépe pomocí dlouhého nože namočeného ve vodě), včetně stran. (originální dort má pečeť v polevě jako jedinou ozdobu).

    Dort může být připraven dopředu a vydrží po několik týdnů.

  7. Kanibal: na chatu asi nepojedu…jedině že bych si při té příležitosti udělala výlet do Davle na pekelnou trojkombinaci (uzenářství-cukrárna-řecká taverna) :)
    Jinak jsem se dívala do Sandtnerky a ona místo hrubé mouky míchá krupičkovou mouku s mletými neloupanými mandlemi, to je asi nejvýznamnější rozdíl oproti zde uvedenému receptu.
    Vážně má vydržet několik TÝDNŮ?

  8. Mno neřekl bych – když se povede, tak přeci nemůže z logických důvodů nikdy vydržet ani jeden týden ;)

  9. Tak hotovo! Všem chutná, ale mám nějaké poznatky. Jelikábrž jsem pečovatel-začátečník, upečoval jsem korpus chybně – otvíral jsem troubu a já trouba to pořád zkoumal. Těsto nezískalo na objemu a dortík je max. dvoutřetinový. Cukru je v receptu asi zbytečně moc, ale asi je to hodně o osobních preferencích. Naopak do meruňkové marmošky (lepší fakt neměli…) bych trochu cukru dal, aby nebyla až tolik výrazná. Ale možná se to srovná když celkově uberu cukr. Takže mise splněna na cca 70%, příště to bude lepší.

  10. Kanibal: Paráda, škoda že nemůžete po síti kousek poslat na ochutnávku ;-) Já troubu taky pořád otevírám, nemůžu to vydržet. U většiny receptů tak 20% cukru ubírám.

  11. rozhodně si dovoluji říct, že nejhorší sacher maj u Sachra. Nejlepší pak od Jeste – nevíte jestli to ještě funguje?

  12. Ten cukr taky určitě uberu a piškot je piškot, nechám ho nadechnout. Taky bych trošinku ubral teplotu pečení, na 180 to byla rychlovka. Na ten pravej Sacher se musim vydat, ať se jim tam vysměju :-D

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.