perfect pasta RSS

Štítky: , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Má někdo zkušenost se zeleninovými těstovinami Perfect Pasta?
    http://www.vianaturallis.cz/…rfect-pasta/ narazila jsem na promo v jednom časopise. Zajímá mě, zda to bude úplná blbost nebo zda to opravdu chutnají jako těstoviny nebo třeba skleněné nudle.

  2. Podle popisu jde vpodstate o japonske shirataki nudle. Samy o sobe jsou vpodstate bez chuti a nasaknou chut omacky. Maji takovou trosku legracni konzistenci jako takova tuzsi zelatina :). Pokud se chcete pidit po dalsich informacich, myslim ze s ‚shirataki noodles‘ budete mit o dost vetsi uspech nez s ‚perfect pasta‘. jenom pozor, existuji i shirataki nudle vyrobene z tofu, coz je trosku neco jineho. Vsechny ty zazracne ucinky jsou pripisovane prave tomu konjaku (http://en.wikipedia.org/wiki/Konjac).
    Jeste existuje takovy blok ze stejne hmoty jako shirataki nudle – konnyaku. Oboje je hojne vyuzivano v japonske kuchyni. Ale mimo japonske recepty jsem je nezkousela.

  3. konnyaku znám z kanálu cooking with a dog, ale nevím,zda a kde se vůbec dá koupit. Možná v Praze v Korunní, mrknu se, až se tam vydám doplnit zásoby jap. surovin. A stejně tak by tam mohli mít i ty nudle, když znám název, je shánění hned jednodušší :-) Díky za vysvětlení.

  4. ↪ 1 garffielb: Slysim o tom poprve, tak jsem ze zvedavosti mrkla na vas odkaz a zaujalo me slozeni tech testovin: 96% vody, 3,8% Konjac/glucomannan, emulgátor E526 – hydroxid vápenatý.

    Shirataki nudle, ktere zminuje Yennefer, maji slozeni totozne, je to tedy u tohoto tradicniho japonskeho produktu zrejme normalni.

    Pokud vam jde o ty temer nulove kalorie, bezlepkovost atd., urcite to splni ucel, jen mi pripadlo legracni, ze voda se ctyrmi procenty vlakniny (jakkoli unikatniho puvodu) dostane obchodni nazev „zeleninove testoviny“ :))

  5. ↪ 4 yannka: mě právě zaujal v časopise ten název zeleninové – jsem si představila sušenou cuketu, mrkev apod. zpracovanou do nudlové hmoty a pak našla tohle :-) Ale zas lépe pro mě, jsem o něco chytřejší, co se týče výrazu z japonské kuchyně, tu mám ráda a když v Pze ty shirataki najdu, koupím a ochutnám :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.