Robot KA Artisan/KMix/Electrolux EKM/Eta Gratus RSS

Štítky: ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    začala jsem si konečně vybírat robot do kuchyně. Zajímaly by mě zkušenosti s těmito roboty: KA Artisan/KMix/E­lectrolux EKM a Eta Gratus. Už jsem přečetla hodně diskuzí a recenzí,ale třeba na ten Electrolux moc nejsou,přitom vypadá zajímavě. Jde mi nejen o spokojenost s robotem a jeho základními funkvemi,ale i s příslušen­stvím,jako je mlýnek na maso,struhadla atd. Vzhledově u mě vede KA,ale nevím,jestli stojí za tu investici…

    Děkuji za každý postřeh.

  2. Mam asi 3 roky Assistent original model N28 (kedysi po 2. svetovej vojne zacinal ako Electrolux, dnes je to samostatna firma vo Svedsku, vsetko sa vyraba tam v okoli mestecka Ankarsrum). Ked som sa rozhodoval, cital som debaty na viacerych forach o peceni chleba v Nemecku a Amerike debaty napr. the freshloaf.com tiez pod starym nazvom Magic Mill DLX, vela recenzii uzivatelov je aj na amazon.com. Komunita hobby pekarov chleba spomina najcastejsie 4 znacky Bosch, Kenwood, Kitchen Aid a Assistent. Podla toho som ziskal nazor, ze Bosch a Kennwood su nevyhovujuce na cesto na chlieb, Kitchen Aid ako-tak a najlepsie mi vysiel Assistent. (Od Haussler-a (www.backdorf.de alebo http://www.haeussler-gmbh.de) je velmi chvaleny hnetac cesta Alpha, ten ale nie je na kuchynsku linku, skor na zem, vazi 29 kg, pricom kapacita je max. 5 kg cesta, t.j. rovnako ako Assistent. Toto Kitchen Aid nedokaze – 2 kg a aj to sa pri hustejsom ceste trapi a kvili – verzia so silnejsim motorom. Assistent ma z tych 4 znaciek v skutocnosti najsilnejsi motor, je inak sprevodovany. Toci sa nadoba. Nema problem miesit 3 kg (viac som zatial nepotreboval) tazkeho cesta 20 min a na linke sa ani nepohne. Napr.Kennwood KMM020 ma sice vykon motora 1500W, ale vyrobcom odporucana kapacita cesta je len 0,9 kg. Zakladne prislusenstvo Assistent – hnetaci hak (na vacsie mnozstva cesta), miesic cesta (na mensie mnozstva), mensia nadoba so slahacimi metlami (uslaha male aj velke mnozstva). Mame k nemu este mlyncek na maso (a plnicka klobas), velky priemer, vysoky vykon. Na klobasy treba dokupit kotuc s 8 mm dierkami. S mlyncekom k robotu Bosch MUM, ktory este obcas pouzivame sa neda porovnat. Ten Bosch mlyncek je len detska hracka. Ine prislusenstvo – struhaky, pretlacacie tvarovace cesta, mixer neviem posudit. Potreboval som robot na miesenia cesta na chlieb, som max. spokojny.

  3. Má aktuální volba je mezi KitchenAid 5KSM150 vs KENWOOD Chef Sense.
    Bohužel tento krásný Kenwood (novinka!!!) na českém trhu není, pár prodejců nabízí větší verzi Chef XL Sense. Menší lze koupit v Německu za cca 500 euro a je velikostně odpovídající konkurenci KitchenAid 5KSM150.

    Jaké máte s KA zkušenosti?

  4. Nevím, jak je na tom ten Kenwood, ale u KA hodně záleží na tom k čemu konkrétně jej chcete. V momentě, kdy budete potřebovat nějaké další příslušenství, počítejte s vysokými částkami, protože KA je v Evropě prostě brán jako poměrně luxusní zboží.
    Rovněž je třeba počítat s tím, že v případě použití jakéhokoliv nástavce už celá sestava zabírá na délku poměrně dost místa (cca 60 cm), což může být u menší kuchyně dost problém.
    Každopádně já bych v žádném případě neměnil a jsem s KA maximálně spokojený.
    Zajímavé informace k tématu a zkušenosti dalším lidí jsou k nalezení i zde: http://www.gurmanka.cz/…-kitchen-aid

  5. Dobrý den, mám Kenwood major Titanium a jsem s ním naprosto spokojená. V kuchyni dělá spoustu práce. Nebudu psát výhody to je v celku jasné. Nevýhody jsou: 1.stejně jako u KA, drahé příslušenství, 2.nárok na skladování, nejen, že robot musíte mít na lince, ale musíte vyčlenit min. jednu skříňku na uskladnění příslušenství, 3.některé kovové příslušenství ( slitiny hliníku) musíte mít ve dřezu, jinak ho zničíte, např. masomlýnek.
    Eta mi přijde taková napodobenina, ale mamka má základní jednotku + příslušenství už 35 let a je stále funkční, jenže tenkrát to bylo vyrobené v Hlinsku a dnes? Líbí se mi i Bosch MUM.

  6. Leono, už jste vybrala?

  7. Dekuji za vsechny odpovedi.
    Stale vybiram,ale cim dal vic se zacinam priklanet ke Kenwoodu Major Titanium,protoze mi prijde nejvsestrannejsi. Pokud se nepletu,je celokovovy a ma bohate dokoupitelne prislusenstvi a vychazi aktualne cenove mnohem prizniveji nez KA. Vybiram ale vylozene prakticky,kdybych mela vybirat i esteticky,vyhral by KA Artisan.
    Electrolux jsem zavrhla pro mene dokoupitelneho prislusenstvi. Chci multifunkcniho robota.

    Mohu se tedy jeste zeptat,mate toho Kenwooda Titanium? Jste spokojeni?

    Predem dekuji.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.