Křupavé škvarky RSS

Štítky: ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den, ráda bych zjistila, jak udělat dobré křupavé škvarky. U nás máme rádi masové, takže škvařím bůček. Nakrájím na kostky cca 1×1cm, mírně podliju a nezakryté škvařím. Škvarky jsou někdy křupavé a jindy gumové, sádlo je někdy tekutější a někdy tuhé (po ztuhnutí v lednici). Nyní jsem zkusila verzi od Romana Vaňka, 1kg masa na kostky 2×2cm podlít cca 1dl vody a zakryté nechat 20min. vařit, pak odkrýt a doškvařit. Škvaření probíhalo velmi dlouho, dlouho tam bylo hodně vody, a výsledkem je, že se mi některé škvarky až rozpadly na drobení a zbytek je gumový. Nedělala jsem tedy doporučenou velikost 2×2cm, máme rádi malé škvarečky. Ale pořád nevím, kde je tedy chyba, že jsou gumové a nekřupavé. Bůček byl z Lidlu, jindy mám od řezníka nebo z Makra.

  2. Bucek(tedy bok) dle meho nazoru neni uplne nejlepsi surovina na delani skvarku, ja pouzivam pouze vysoke hrbetni sadlo.S vodou bych byl opatrny, pouzivam bud malo, nebo vubec. Je stejne jen k usnadneni rozpousteni sadla a pokud krajite male kosticky vubec to neni potreba. Gumove skvarky jsou v poradku, je to druha, ale nedodelana faze. Vhodne je sadlo precedit, jakmile se utvori tyto pevnejsi skvarky. Skvarky je pak lepsi delat zvlast, doskvarit do zlatova a na zaver podlit mensim hrnkem 3,5% mleka, zalezi samozrejme na mnozstvi skvarku , mene je nekdy vice. Mleko skvarky obali a dostanou prave tu pozadovanou krupavost i barvu. A nezamenitelnou vuni.

    Postup je od me babicky, napoprve to, jak uz to tak byva, nebylo ono, ale jakmile clovek chytne ten grif a ohlida si teplotu, jde to dobre od ruky a krasne to voni. Hrnec rozhodne doporucuji se silnejsim dnem, predejde se tak zbytecnemu pripalovani. Skvarkum zdar! ;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.