Vyroba domaci zmrzliny RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravim, zajimalo by mne, zda mate zkusenosti s vyrobou domaci zmrzliny. Vratil jsem se z Italie a jejich zrmzlina je proste neco uzasneho. U nas se takova proste nesezene, aspon ja jsem zatim na takovou nenarazil. Zkousel jsem si vyrobit zmrzlinu doma, samozrejme s omezenym vybavenim, ale vysledek nic moc. Mate nejake osvedcene recepty? Jake mate zkusenosti se zmrzlinovaci? Dekuji. J.

  2. Asi bych úplně netvrdil, že se u nás nedá sehnat kvalitní zmrzlina. Třeba zmrzlina 2 AD z Tuchlovic je naprosto skvělá: http://www.scuk.cz/…rzlina-2-ad/. Jinak domácí zmrzlinu jsem sice vyráběl, ale vzhledem k tomu, že nemám zmrzlinovač, musel jsem se omezit na semifreddo. Bez zmrzlinovače to dle mého nejde.

  3. Dva kroky ke kvalitní domácí zmrzlině:

    1 – koupit zmrzlinovač
    2 – koupit zmrzlinovou kuchařku od Lebovitze

    A dát se do toho :)

  4. http://www.davidlebovitz.com/…and-sorbets/
    Pro prvni inspiraci, nez dojde pripadne na koupi vyse zminene cele zmrzlinove kucharky.
    Ovsem „Roquefort Honey Ice Cream“ mne ponekud prekvapil, driv jsem si ho nevsimla… to vazne asi neni pro mne.

  5. ↪ 1 jachym: Vyrabim zmrzlinu ve stroji od Baumaticu, je vyborna. Stroj zaroven chladi, neco pres litr zmrzliny udela asi za hodinu nebo tak nejak (mozna je to 45 minut). Mam francouzskou bichli receptu, kterou jsem koupila za 5 euro ve slevach. Jsou tam receptury na ruzne typy zmrzlin, zatim se povedlo vsechno. Pres zimu je ovsem nedostatek kvalitniho ovoce, takze delam hlavne cokoladovou smetanovou, max. bananovou. Nejsme moc velci experimentatori, takze maximum, na ktere se chystam, je arasidova zmrzlina, az teda nekde najdu recept. Malinova zmrzlina z pasirovanych malin je taky bezva.

  6. Kuchařka Davida Lebovitze je to nejlepší, co si můžete pořídit, nevyhovovalo mi v ní skutečně jen minimum receptů. Můžete mi věřit, protože zmrzlinové kuchařky sbírám, mám jich doma asi 12. Davidovy recepty můžete prubnout i na jeho internetové stránce, má jich tam k volnému použití dost. Funguje i kuchařka Jenny Britton Bauerové, ale já preferuju zmrzliny založené na vaječné bázi, kde ona místo toho používá škrob a cream cheese. Výsledek je ok, ale raději pracuju s neopracovanýma surovinama.
    Jinak občas je něco na mém blogu, něco jsou upravené „Lebovitzky“, něco od jiných autorů a něco vlastní. http://www.trikopecky.cz
    Článek na téma na co by si měl dát pozor domácí zmrzlinář, je tam takový základ, pokud se zmrzkou začínáte může pomoci, ale je v placené sekci. https://www.dtest.cz/…-zmrzlinovac

  7. Já mám zmrzlinovač ke Kenwoodu, pro inspiraci chodím na http://blog.trikopecky.cz/ a na http://www.gelataio.delonghi.com/index_cz.htm, ale ta je na mě noc sladká, hodně ubírám cukr. Na třech kopečkách jsou nádherně vysvětlené základy a pak už stačí požívat fantazii a to co je zrovna v sezóně.

  8. já mám obyčejný zmrzlinovač z Lidlu a inspiraci pro začátečníka jsem našla tady u Madly81 z fóra :-) http://madlinakuchyne.blog.cz/…zmrzlinarium

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.