Poškozená ocelová pánev De Buyer RSS

Štítky: , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj,

    chtěla bych vás moc poprosit o radu. Mé sestře se povedlo připálit mou ne příliš zajetou ocelovou pánev De Buyer mineral, opékala si na ní nasucho topinku a potom se to snažila vydrhnout drátěnkou. Zkoušela jsem jí potom použít, na místě , kde topinka byla se vše nekompromisně připalovalo. Když se podívám na povrch pánve proti světlu, jsou tam vidět odřená (matná) místa. Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s připálením/poš­kozením této pánve a jaké jsou případné rady co s tím ? Je možné, že kdyby se více zajela, bude zase v pořádku fungovat ? Děkuji vám předem za případné rady a tipy!

  2. Mám Mineral B Element a občas se mi tam taky něco přichytí, ale stačí pánev namočit a pak vydrhnout. Nepoužívám však klasickou drátěnku, nýbrž ocelovou vlnu (http://en.wikipedia.org/wiki/Steel_wool). Na menší znečištění stačí i hrubá sůl a ubrousek, jak doporučuje sám výrobce. Naopak výslovně nedoporučuje to odmočení, ale v některých případech bych ty připečené zbytky bez vody pryč nedostala. Pánev je stále lepší a její nepřilnavé vlastnosti se zlepšují, ačkoli s ní nezacházím v rukavičkách. To připékání se mi stává, když třeba osmažím cibuli a potom hned (bez očištění) chci zatáhnout maso.

    Poškození drátěnkou mne vzhledem k výše uvedenému trochu překvapuje. Já totiž počítám, že tato pánev mne přežije – zatím nic nesvědčí proti tomu. Ohledně opětovného zajetí jsem dost pesimistická, pokud pánev systematicky připaluje jídlo na jednom konkrétním místě. :( Zkuste se ale obrátit na obchod kulina.cz. Jsou tam dost ochotní a možná by poradili, jestli se to dá nějak zachránit.

  3. Zkusil bych postup co je v návodu k pánvi na znovuzajetí, pokud by to přetrvávalo, tak normálně reklamovat :)

    Sám občas ocelovou pánev (obyč, ne deBuyer) projedu drátěnkou a úplně odmastím. Potom se chová skoro stejně jako nezajetá a připaluje. Pomůže na to znovuzajetí s tukem.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.