Návrh pro Scuk RSS

Štítky: ,

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Napadlo mě, jestli by nestálo za to přidat na Scuk novou možnost hodnocení podniků? Něco jako např. „neutrální“. Už se mi několikrát stalo, že jsem s něčím byl a s něčím nebyl spokojený a nemohl jsem se rozhodnou, jestli dám kladné nebo záporné hodnocení…

  2. Nebylo by možné, když často přispívám sem na Cuketku a do restaurací chodím, umožnit psát recenze na Scuku? Včera jsem třeba navštívila na základě recenzí Scuku Red Hot Chilli (jedna recenze před 3 roky, druhá před rokem) a vůbec jsem nebyla spokojená, tak jsem se chtěla podělit o zážitky. Jenže abych se nejprve registrovala, stala se návštěvníkem, pravidelně chodila a pak milostivě čekala, že mi přijde nějaký ten mail „tajemný jak hrad v Karpatech“, na to tedy nemám čas. V dnešní době takovéto obstrukce? Chápu, že chcete nějak filtrovat návštěvníky, ale nemohlo by se přihlášení na Cuketce použít i na Scuku? Takto tedy budu tu recenzi holt psát jinam, protože objednaná jídla byla velkým zklamáním. Kdo čeká autentickou vietnamskou či thajskou kuchyni, bude nemile překvapený…

  3. Krizik: viděl bych to stejně se SCUKem… :-)

  4. Já jsem měla úmysl Scuku ten čas spojený s psaním věnovat a třeba i čekat, až budu uznána za „důvěryhodnou“, jenže nemám chuť dávat na web svoji fotku, Facebook ani Google+ nepotřebuji a nemám. Takže je mi líto, nepřidám se.

  5. Aha, tak koukám, že jsem nečetla všechny podmínky. Fotky na web také nedávám a s FCB a Google+ nekamarádím :-( Takže asi budu psát recenze jinam…

  6. Já jsem na SCUK dokonce fotku dal, ale nelíbila se… :o(

  7. A možná, že tohle vadí víc lidem, a možná, že tohle přesně je důvod, proč nejnovější podnik na Scuku je „starý“ 2 měsíce.
    Projela jsem teď jen letmo místa, kde jsem byla od začátku roku, aktuální recenze aby občas pohledal. Přitom se domnívám, že recenze stavu před půl rokem už mnohdy nic nevypovídá o stavu současném.
    Je potom ještě Scuk tím, čím chtěl být? No, můj problém to není. :-)

  8. Na recenze z řad veřejnosti a bez ověřování kvality recenzentů je řada jiných služeb, ze kterých můžete vybírat :) My se snažíme oddělovat signál od šumu a zaměřovat se na podniky, které udrží kvalitu dlouhodobě. Novinky mapujeme a přidáváme do katalogu všechny (http://www.scuk.cz/…a/Scuk+Očko/), dobrý podnik se ale pozná teprve po řadě měsíců, klidně i po roce provozu. A na aktuální progres u podniků máme od loňska návštěvy, kde mohou všichni registrovaní na Scuku (nejen recenzenti) vyjádřit svoji spokojenost s aktuální návštěvou na jedno kliknutí. Takových jsme jen za loňský rok nasbírali desetiticíse a pokud mrknete na kterýkoliv podnik, tak tam to aktuální info od návštěvníků vždy najdete :)

    (Celý systém ale budeme brzy upravovat, aby nedošlo k podobnému nepochopení. Věřím, že k lepšímu :)

    ↪ 1 xIndian: Uvažujeme o rozšíření možností u návštěvy (i např. co se týče fotky nebo krátkého komentáře, moc se mi to teď osvědčilo u nového zápisníku), zatím mohu poradit to co praktikuji sám – pokud si nejsem jistý jestli :) nebo :(, dávám vždy spíš raději :( a usměvavého smajlíka si dávám jen tam, kde vím, že se chci na 99% rád a s chutí vracet. Takže stay tuned. Jsme za návštěvy děsně rádi, protože jsou nejaktuálnjější a určitě je chceme po roce fungování dál vylepšit :)

  9. Díky za reakci. Určitě se těším na nové možnosti Scuku :) Ještě jednu věc mám však na srdci. Kam můžu psát upozornění např. na změnu lokality podniku? Např. bývalá Black Dog cantina v Berouně už není na původní adrese a ani se nejmenuje cantina :)

  10. ↪ 9 xIndian: Taky náš velký problém :) A ten snad napravíme ještě dřív. Chyby klidně rovnou na katalog@scuk.cz, díky moc! Budeme to mít ale brzy na tlačítko přímo v detailu.

  11. ↪ 9 xIndian:
    Zkuste tohle: http://www.scuk.cz/kontakt/
    Funguje to dobře, často i s poděkováním mailem.

  12. Když už jsme u připomínek ke Scuku, mám jednu úplně jinou, čistě uživatelskou. Jsem na Scuku zvyklý si pravidelně procházet nově přidané podniky. Dost bych ale v této souvislosti uvítal, kdyby se kromě názvu mohla u podniků objevovat i adresa (ulice + město, v případě Prahy i s číslem Prahy). Když si třeba chci prohlédnout nové podniky v Praze, bylo by pro mě příjemnější, kdybych rovnou viděl, kde jsou (protože do některých částí Prahy já prostě nikdy nezabloudím). Vím, že si mohu filtrovat jednotlivé části Prahy jednu po druhé, ale to je zas zbytečně omezující. Na starém Scuku, jestli si dobře vzpomínám, ty adresy byly. Nový má místo nich velké obrázky, což je jistě graficky víc cool, ale uživatelsky to považuji za zhoršení. Děkuji.

  13. ↪ 12 chluraff: na stránce s popisem podniku je adresa vzdy uvedena, na nejhornejsim radku nad nazvem podniku

  14. ↪ 12 chluraff: a take mate pod podnikem moznost „ukazat na mape“

  15. ↪ 14 yannka: Myslím, že je to myšleno takto: aby na stránce s nově přidanými podniky jako je tato http://www.scuk.cz/aktivity/ bylo uvedeno, kde se podnik vyskytuje. Také by mne štvalo, když bych musela vše rozklikat a zjistit, že podnik je někde, kam nepojedu ani náhodou, a já tím ztrácím čas. Když si vyfiltrujete podle místa, tak se nezobrazí nově přidané podniky, ale všechny podniky.

    Momentálně je pro mne Scuk nepochopitelný a většinou hledám jinde. Uvedu příklad: restaurace Bílá vrána: http://www.scuk.cz/…/bila-vrana/
    Je zde uvedeno „Podnik vám nemůžeme doporučit. Podle našich recenzentů nedosahuje na základní standard Scuku. Zkuste alternativy v okolí…“. Kde ale najdu ty nedoporučující recenze, abych si přečetla, co tam bylo špatně? Nenašla jsem… Pod tím jsou uvedené „aktivity“ – například uživatel matka1 tu má všechny čtyři poslední zápisy (před měsícem, opět před měsícem, před 26 dny, před 2 hodinami). Kde najdu jeho hodnocení? Nějakou recenzi? Má mi stačit, že 3× dal zeleného smajlíka a jednou růžové srdíčko? Co si pod tím mám jako představit? To je hodnocení pro děti z mateřské školky? Bohužel se mi nějak zdá, že moje mozkové buňky nedosahují úrovně, která je pro Scuk zřejmě potřeba :-(

  16. Osobně se přiznám, že se v aktuální podobě scuku plné smajlíků a podivné grafiky také vůbec neorientuji. Předtím to bylo jasné – lokalita včetně mapy, popis, nejnovější recenze. Taky se mi po té verzi stýská. Na druhou stranu mě to moc netrápí, tady z ústeckého kraje stejně na Scuku prakticky nic není.

  17. ↪ 15 Krizik: vazne byvaly adresy uz v nahledu? Na to si nejak nevzpominam. Prehlednejsi by to jiste bylo, nic bych proti tomu nemela:)

    Ohledne nedoporucenych podniku se to pokusim vysvetlit, i kdyz jsou to od toho povolanejsi: Scuk byl od zacatku, tj. uz i v te puvodni podobne, postaven jako web pozitivni:), tj. doporucujici dobre podniky. Jeho zamerem nebylo spatne podniky pranyrovat, pouze je nezobrazovat ve svem katalogu. Funguje to proto tak, ze pokud na zaklede prumeru recenzi podniku nedosahuje podnik kvalitou ani prumeru, recenze k nemu se vubec nezobrazuji. (Vyjimkou jsou prihlaseni recenzenti, kterym se zobrazuje vse.) V teto nove podobe lze ovsem i k takovemu podniku pridavat navstevy = smajliky a to je to, co u Bile vrany vidite. Jsou to jednorazova hodnoceni (navstevy) vsech uzivatelu, ne pouze recenzentu (v soucasne dobe smajliky od navstevniku mnohonasobne prevysuji navstevy „kmenovych“ recenzentu.) Zde bych mela jeden podnet k uprave Scuku ja – myslim, ze by bylo dobre graficky nejak odlisit uzivatele a recenzenty, aby to v aktivitach bylo na prvni pohled patrne.

  18. ↪ 17 yannka: adresy v nadhledu asi nebývaly… Jen jsem si tak vysvětlila příspěvek churaffa, myslím, že o to mu šlo, a že by to bylo vylepšení, aby člověk nemusel proklikávat i na restaurace z druhé části republiky, protože podle jména podniku člověk nepozná, jaká je jeho adresa…
    Jinak děkuji za vysvětlení, jak Scuk vlastně funguje…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.