Nový koncept stránek Cuketka RSS

Štítky: , , , ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Upřímně řečeno je mi líto, že původní blog skončil a na jeho místo nastoupil Zápisník. Příspěvky jako Alza café – spokojená návštěva a Kafemat – spokojená návštěva mi konkrétně nic nedávají. Proto nepoužívám v kontaktu s přáteli Facebook, abych nemusela číst tyhlety výkřiky, kdo kde byl a co navštívil. Ostatní články, kde se autor rozepíše, O.K., zase mi chybí možnost k tématu diskutovat. Tak se chci zeptat, zda p. Cuketkovi diskuze nějak zvlášť vadily, že je zrušil? A také, jestli budou nějaké recepty, které dříve bývaly? Zápisník mi připomíná nějakou podivnou kombinaci celkem zajímavých článků z oblasti gastronomie se zcela soukromými výkřiky, kde autor byl, bez dalších podrobností… (bez těchto „výkřiků“ bych se obešla, pokud to nemá žádnou přidanou hodnotu, aby to člověka upoutalo a navnadilo k návštěvě). Třeba k tématu „10 zlozvyků, kterých byste se jako hosté měli zbavit“, by se určitě rozpoutala zajímavá diskuze… I když poslední dobou je pravda, že se tady už ani moc nediskutuje :-( a chodí sem zřejmě čím dál tím míň lidí. Je mi to líto. Jak se na to díváte vy ostatní?

  2. Za mne taky trochu zklamání, protože Facebook nemám a ani ho zavádět nehodlám.

  3. ↪ 1 Krizik: Díky moc za dotazy :) Odpovím jednotlivě:

    1) Krátké návštěvy bez rozepsaného textu občas nechám, čistě pro archivaci, ale dělám to fakt jen výjimečně. V drtivě většině se snažím vypíchnout praktickou informaci. Zaměřím se ale na to, a zkusím je ještě víc omezit.

    2) Komentáře pod zápisky nebudou. Diskuze se přesunula na sociální sítě Twitter a Facebook, což mi vyhovuje lépe. Na Facebooku se tím podstatně eliminovaly anonymní příspěvky (vzrostla tím i kvalita diskuze) a odpadla správa komentářů, na kterou už nemám energii :)

    Aktivita a diskuze na sociálních sítích mi také nepřímo pomáhá šířit příspěvek dál mezi lidi. V tomhle diskuze pod článkem bohužel selhává a je to pro mě dost podstatný faktor. A pokud je nějaké nosnější téma, které je potřeba rozebrat – je tu vždy fórum (založit nové vlákno můžete kykoliv).

    3) Recepty budou. Loni jsem na starém blogu napsat 3, což myslím na novém zápisníku snadno překonáme :) Připravuji si na ně nový formát, pod který převedu i některé starší. Přiznám se ale, že mě mnohem víc baví kratší psaní bez surovin a postupů (viz http://www.cuketka.cz/569/ http://www.cuketka.cz/522/ ). Web Cuketka.cz ale nikdy nebyl primárně receptový blog, takže tady ten závazek v chrlení nových receptíků vůbec necítím :)

    4) Ad návštěvnost – od spuštění nového konceptu návštěvnost rapidně vzrostla a roste dál (klepu na dřevo). A kdybych spočítal objem diskuzních příspěvků a interakcí, tak třeba jen za první čtvrtletí je to stejná aktivita jako za celý loňský rok dohromady (možná i víc :).

    Odehrává se to trochu jinak a jinou formou, ale je to přirozený vývoj. Blog startoval v roce 2006, teď je rok 2015. Situace a to jak se lidé k zápiskům dostávají je úplně jiná.

  4. Já se zase kloním k novému konceptu webu. Jsem rád, že v podstatě každý den najdu na webu nový zajímavý odkaz (oproti původnímu webu určitě pokrok), i když se jedná třeba jen o „výkřik“. Spousta podniků zde zmiňovaných ani neznám a tudíž díky tomu objevuji nová a nová místa. Stejně tak odkazy na zajímavá videa a postupy „od cizích“ jsou poučné. Takže za mě palec nahoru :)

    A k bodu, který se týká diskusí pod články: sice nejsem zastáncem sociálních sítí a FB už vůbec ne, ale chápu trend moderní doby. Nestálo by za to alespoň ke každému příspěvku navázat FB diskusi tak, aby byla vidět zde na webu? Rád si čtu komentáře jiných lidí. Určitě to jde, protože jsem to na jiných webech viděl.

    Jinak na recepty se samozřejmě také těším!

  5. ↪ 4 xIndian: ad FB komentáře – ano to jde, máme to takhle např. na Scuk blogu. Mně teď ale vyhovuje ten efekt, že se komentuje až přímo na FB u sdílení toho odkazu a nebo na Twitteru také přímo v terénu. Právě tohle zvyšuje viditelnost příspěvku a potom i dosah toho sdílení. Jediné o čem uvažuji je, že bych to u delších a nasdílených zápisků nějak propojil, ale to bych musel dělat ručně, a to jsme zpět u lehkosti nového konceptu, který chci za každou cenu udržet.. :)

    (Rozhodně to ale ještě nemám uzavřené. Teď v květnu tu přibude celá nová část o vaření a tam to na zapojení bude zase trochu postavené, tam o komentářích zase silně uvažuju)

  6. Taky mi chybí možnost komentářů přímo zde na webu, ale je to asi moje smůla, že sociální sítě jdou zatím stále mimo mě. Naopak mě těší počet nových příspěvků a k tomu směřuje můj dotaz: není možné, aby jednotlivé příspěvky měly vlastní linky? Občas bych někomu ráda něco poslala, ale je nešikovné psát „aktuálně sedmý příspěvek shora“:)

  7. ↪ 6 yannka: Ehm, beru zpět, právě jsem objevila „Trvalý odkaz“ :)

  8. ↪ 7 yannka: Tak tak, předtím byl odkaz vždy pod datem příspěvku, teď jsem pro jistotu dal takhle explicitně, ale asi to ještě zvýrazním, aby byl lépe vidět. Díky za upozornění! :)

  9. Vzrostla kvalita diskuze ? Máte Cuketko vlčí mlhu ? Já chci sofistikované komentáře pana Jednorožce a néé primitivní výkřiky na facebooku a tweetru ! :) Ale jinak dík alespoň za ten zápisník. :)

  10. ↪ 9 patekf: To se vám to píše, když nevidíte všechen ten balast co jsem musel leta filtrovat a mazat v adminu, aby ta diskuze navenek byla co k čemu :) Kdepak. Tohle je právě přesně ta část správy webu, do které už nechci dávat energii a raději ji přesměruji do psaní.

  11. ↪ 10 pan Cuketka: A BTW i Mr. 1R už na Twitteru dávno je a moc mu to prospívá :))

  12. ↪ 11 pan Cuketka: No jo no, myslel jsem si že to tak nějak bude, s tím balastem tedy. Kopněte do mne prosím, já tam Mr. 1R nemůžu najít ?

  13. ↪ 12 patekf: Linkovat přímo nebudu, musíte najít sám :) Je tam pod trochu jinou identitou a nejsem si jistý, jeslti bych to tímto celé nepokazil…

  14. ↪ 9 patekf: Dík za laskavá slova ohledně mých bývalých komentářů.

    ↪ 11 pan Cuketka: ↪ 12 patekf: Na Twitteru jsem pod jiným (svým občanským) jménem, vzrůstajícně pasivní a skoro nic o jídle. Coby Jednorožec dále diskutuji na páru českých blozích – surrealistické srandičky, též nic kulinárního.

    Zde se to změnilo. To je přirozené – nevstoupíš do stejné řeky dvakrát.
    Chodím sem stále, prakticky každý den, ale nyní s jiným očekáváním. Už to není diskusní klub. Spíš mi to připadá jako přednášková síň s panem C za katedrou (kazatelnou?). Na plátně diapositivy s letem-světem jednohubkami.

    Chtěl jsem se nedávno vděčně vyjádřit, po úspěšném uvaření chřestového risota (inspirace viz 11.květen zde), ale nejsem na Ksichtoknize. Takže alespoň touto cestou, chutnalo!

  15. ↪ 14 Jednorožec: Kazatelnou, jen to nééé :) Ale uznávám, že bez možnosti pokecat pod postem na FB je to úplně jiné než v archivní verzi blogu. Ale platí viz vysvětlení výše :)

    Mrzí mě, že ještě nevidíte celou novou část cuketky, se kterou se poslední rok lopotím. Komentáře to sice zatím také nemá, ale o sdílení nápadů pro vaření tam nebude nouze :)

  16. ↪ 14 Jednorožec: já se nedávno chtěla taktéž pochvalně vyjádřit k ředkvičkám na másle, ze stejného důvodu rovněž nemůžu…

    Ksichtokniha – you just made my day. Vy a Kami mi tu chybíte nejvíc.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.