V Praze je draze (Lindt)) RSS

Štítky: , , , , ,

22 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Můžete mi někdo vysvětlit, proč v Paříži stojí 70% čokoláda Lindt 1,1 € a v Praze v Bille 2,5 € ?

  2. „Protože v Paříži za tu cenu by to byla diskriminace rasových menšin, jelikož je čokoláda hodně tmavá..“
    Doporučuji jakoukoliv knihu o ekonomice a základní pojednání o nabídce a poptávce včetně aspekty kalkulace „skrytých nákladů“ na prodané statky a služby, tzn. plánovaný výstavba a rozvoj, koupě a převod fy. Delvita na Billa, nízká spotřeba výrobků fy Lindt navzdory reklamě a malé objemové bonusy ze zboží, v neposlední řadě fakt, že to prostě za tu cenu tady někdo kupuje..viz článek o neviditelné ruce trhu.
    (celé řádně nadneseno)

  3. Nejen v Praze je draze, bohužel v celé naší republice. A nejde jen o čokoládu! Také nejde jen o ceny, ale i o kvalitu.
    Ještě, že to mám za hranice jen pár km ;-)

  4. No, vitnamci ji maj cca za to euro deset.

  5. 4: A není Made In China? ;o) BTW k ceně Lindtu na našem trhu mě napadá kouzelná replika z PN: „There are some incredibly overpriced vinegars on the market at the moment – so any of them will do…“

  6. no možná to bude tím, že se toho tady u nás sežere, obleče a tedy i prodá výrazně méně než v Polsku, Německu a v Žabožroutsku. Já jsem si na sebe u nás nic nekoupil tak možná čtyři roky a čukolády jen a pouze z Migros ve Švajcu, tolik druhů u nás ještě ani deset let mít nebudeme. A ty ceny nikdy.

  7. Nooo, já nevim, zrovna u tý čokošky … jaký náklady ospravedlní dvojnásobnou cenu? Centrální sklad řeťezce zavolá, že potřebuje kamion Lindtek – oni je za pár šupů dovezou třeba z velkoskladu v německu… a basta. Imho je to přirážka „za luxus“, ne objektivně vyšší náklady.

  8. 7. Cena se neurčuje podle nákladů. Prostě předpokládaj za tuto cenu takovej prodej, že jim to dá dohromady největší možnej zisk, nic jinýho v tom není… Lindt není značka čokolády, kterou by kupovali lidi extrémně citliví na cenu…

  9. velké společnosti mají pro dané regiony přesně dané marže, podle obratů, kupní síly obyvatel atd… a něco dovést kamionem za pár šupů není stejné, jako dovést něco dodávkou za pár šupů a to ještě po celé republice. A Lindt opravdu není zrovna značka, která by pracovala s cenou, takovej Suchard je ještě dražší a rozhodně nepůjde nikdy s cenou dolů.

  10. njn, takže já na lindky kašlu a kupuju rapunzel a vivaness – jednak jsou čokoládovější a jednak levnější :d

  11. na lindt pozor, ty opravdu drahé čokoládové kuličky s čoko náplní nejsou tka úplně čoko, je v tom hromada rostlinýho tuku. docela zklamání, na chuti je to hodně znát, ale pokud to chcete risknout,t ak ve štěrboholích je lindt „outlet“ a jsou tma opravdu o něco levnější, ty kuličky snad normálně stojí přes 150, tam je žena koupila za 120

  12. Potvrzuji příspěvek od Davida – v Praze v čínských potravinách za 39,– Kč (Metro Luka, Anděl Arbesovo nám.). Výběr velký, kvalita 100%. Zrovna chroupám svůj poslední objev – Chilli s Hot Grenadine.

  13. Jednoduchá odpověď: Češi se snaží na všem vydělat :-) Čím to bude dražší, tím lepší. Všechno je u nás drahé v porovnání s cizinou, ať je to oblečení, auta, spotřební zboží. Btw. Čokoláda Lindt mi připadá být kvalitní, kdo je do ní blázen, hlavně do mléčných bonbonů Lindor, mám pro něj malý tip, jak je levně koupit, a rozhodně ne 200 g za 150 Kč, jak to tu psal některý uživatel ;)

  14. já jsem zjistila, že ty tabulkové, plněné Lindt, jsou na mne příliš sladké, a to nemám hořkou čokoládu vůbec ráda.

  15. kvalita čokolády se pozná zejména podle složení. Pokud je v čokoládovém bombónu nejvíc cukru a a ztuženého rostliného tuku, nejde o kvalitní čokoládu. Kvalitní mléčná čokoláda se skládá z cukru, kakaového másla, kakové hmoty a mléka (sušeného), plus vanilka nebo vanilin třeba. Rostliný tuk je levná náhražka. To ovšem neznamená, že věc s rostliným tukem musí být úplně hnusná. Pro ty lindtí bombony to úplně neplatí.

  16. Zajímal by mě ten tip na levné Lindory:)

  17. Ozvi se na ennetey@centrum.cz, dám Ti ten tip ;)

  18. Já jsem byla teď o víkendu v Krakowě a tam v knihkupectví :) prodávali Lindt čokoládu za 35 Kč .. jsem si myslela, že mám vlčí mlhu, nebo neumím počítat

  19. Vědma:

    Krakooooooooo­oow!!!! :) a jak bylo? co zapiekanki? :)

  20. Viděla jsem u nás v Rudné ve vietnamské samoobsluze (fantasticky zásobovaná) nějaké 300g balení za rovných 99 korun českých.

  21. ad 19. bylo kásně, ale ziiiima :) .. zapiekanky bodly, aspoň pusu jsem si na chvíli zahřála.

  22. vskutku, asijští obchodníci nabízí Lindt za rozumnou cenu

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.