Indická restaurace Khajuraho RSS

Štítky: , , , , ,

30 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. http://www.khajuraho.cz/

    anyone???? ;)

  2. ta už je tam celkem dlouho, je to celkem nóbl a majitel je příjemný člověk. Chodím často koukolem a vždycky se směju, jak tam sedí na recepci ten Indi z Indie s ubrusem na hlavě a na počítači mastí pasiánc .o)

  3. Nevíte někdo, jaké tam jsou ceny? Třeba na nějakém příkladu nebo na kolik vás zhruba vyšla večeře pro dva? Dostali jsme totiž poukaz do této restaurace na 500,– Kč, ovšem platnost mu končí už tuto sobotu a my nemáme momentálně moc na rozhazování, takže pokud tato „sleva“ bude z celkových třeba víc než dvou tisíc, asi bych tento zážitek oželela :-))) Bohužel na internetu nemají ceny (kromě nějakých poledních menu).

  4. No, vzhledem k tomu, že polední menu pro dva je za 700, večer si za pětistovku asi moc neužijete :(
    tady jsem našla recenzi
    http://www.svet-kucharu.cz/…Recenze-103/#…
    a ještě tady
    http://www.uzeo.cz/2010-01-12.html

  5. 4. No tak že si užijeme večer za pětistovku, to jsem nečekala, úplně padlá na hlavu nejsem. Ale zajímalo mě prostě, jestli z toho vyleze sleva o polovinu nebo o desetinu :-/ Ale asi tam zatím žádný cuketkář nebyl :(

  6. 4. UZEO.CZ !!! To jsem vůbec neznal – velmi pěkné, vtipné a tolik recenzí – Naďa mi dluží asi půlku pracovního dne :o)

  7. Ceny ta jsou jako třeba v Indian Jewel tuším.

    500 Kč není moc, Khajuraho patří spíš k dražším podnikům.
    Ale zase tam dělají (dělávali) každý večer neomezenou konzumaci za 550 na osobu. Výběr je jen z cca 2–3 hlavních jídel a nějakých předkrmů. Třeba by se na to ta poukázka dala použít.

  8. Díky za tipy. Zítra poukázka vyprší, tak jestli se tam ještě zítra stihnem a odvážíme vypravit, tak podám reference.

  9. Byl jsem tam jednou a v pameti mi utkvel velmi podareny murgh makhani, vyborne koreneny a skvele konzistence. Jinak nic co by vybocovalo z prumeru. Cena premrstena, dana patrne mistem a snahou delat drahou restauraci.
    Pokud bych v Praze nejakou „indickou restauraci“ (zadna jednotna indicka kuchyne neexistuje, mozna tak British Curry House:-) vypichnout, asi by to byla Mailsi v Lipanske, tam vari tezkou mastnou mughalskou kuchyni. V Euru popravene restauraci Haveli kousek od Hracanske delaji (uz dlouho jsem tam ale nebyl) vyborny stredoindicky baingan bhartha (nevim, zda presne pod timto jmenem) – z rozpekaneho uzeneho koreneneho lilku. V Masala v Manesove ulici delaji jednoznacne nejlepsi kynute naan placky pecene v peci v Praze.
    Nektere „indicke kuchyne“ v CR ani nejsou, bengalska, keralska a vubec jihoindicka (az na velmi zdarily daal z mungo fazoli v Kravanseraj).
    Restauraci s jidly z Indie v Praze pribyva, ale obvykle muj dojem je rozpacity, jidla jsou casto neslana nemastna (tedy spise nedostatecne korenena), nekolik restauraci je cenou mimo dobre mravy (Khajuraho, Taj-mahal, Rasoi) v pomeru k cenam surovin, nebo vari europeizovana jidla (Beas, Himalaya).

  10. Jezecek: Vy se v indické kuchyni nějak víc vyznáte? (To myslím jako výraz upřímného zájmu, bez jakékoliv ironie:). Znáte Tandoor? http://www.tandoor.cz/

  11. Michala: zajimam se o vsechny bezmase (a bezmlecne a bezvajecne) kuchyne, kde bezmase jidlo neni polozka trpena v menu v podobe smazeneho syra. K tomu rad varim a cestuju a mam rad vyrazne korenena jidla, takze ta puvodem z Indie ( a Pakistanu a Bangladese) je jistota.

    V Tandoor jsem jeste nebyl, podle menu je to typicky British Curry House
    http://en.wikipedia.org/wiki/Curry#…
    neni ani tak kuchyni z Indie, spis indobritska fuze,
    coz samozrejme nemusi vubec znamenat, ze tam nevari chutne.
    Jen me vzdy desi takove veci, jako je 1ks samosa za 30,– nebo papad za 20,– To je proste z podstaty veci nemravnost, jde o veci kde suroviny stoji tak 2 koruny.

    Mimochodem vyborny naprosto autenticky chutnajici predpripraveny papad mivaji v Farah, nedaleko kasy. Je to ten v pruhledenem obalu, asi 20 tenkych placek a prumeru cca 20 cm v pruhledem potistenem obalu. Baleni vyjde asi na 40,–
    Staci jen dat do toastovace aza 30 sekund je hotov.

  12. Papad (zde popadom), vždy dostáváme přibalen zadara s každou objednávkou Take-Away jídla v kterékoliv z mnoha „indických“ (čti bangladéšských) restaurací kolem nás hodných naší pozornosti.

    Murgh makhani či korma je na mne trochu nedůrazné, ale slyšel jsem zajímavou hlášku (od známého z Austrálie) o chuťově velice úspěšné kombinaci s českým knedlíkem! Murgh makhani multi-culti?

  13. Murgh makhani multi-culti?
    Zbývá k tomu kývat hlavou ze strany na stranu. Ne záporně, ne kladně, ale od ramene k ramenu, se vstřícným úsměvem.

  14. Jednorozec: o kterem meste v souvislosti s papadem pribalenym zdarma ke kazde krabbicce mluvite? Hadam ze o Praze ne, typuji Londyn. Murgh makhani mi pripada jeko pomerne vyrazne jidlo, naroizdil od kormy tam souhlasim, ta je pro me pro svou nasladlou mdlost nepozivatelna. Ze indicke omacky muzou byt s knedlikem chutme me vubec neprekvapuje, ostatne takove naan placky se svym slozenim od knedliku moc ani nelisi.
    Vzpomel jsem si na takovou perlicku s kormou, kamarad vypravel, ze na Sri Lance jedl kormu se slonim masem, slon na sebe shodil elekticke vedeni a posel.
    Jinak s tim kyvanim mate naprostou pravdu, vnimam to stejne, neni to ani spatne ani dobre, proste to tak je.

  15. Jeste me napadlo, ze v Praze stoji za zminku (byt ne zcela kladnou) mala „pakistanska“ (opet British Curry House) restaurace naprosti VSE. Velmi dobre delaji omacky, jenze porce jsou male a hlavni pruser je ze jsou lini a uzivaji mrazenou zeleninu, cimto degraduji. Nicmene potecnial zlepsit se tam je.
    Jinak k tomu British Curry House – ono je to taky tim, ze neco jineho se v Praze tezko ojevi, protoze pro Inda, vcetne bohateho obchodnika, je problem ziskat do CR individualne vizum a vubec se sem dostat, takze ti co jsou maji vetsinou britske obcanstvi.

  16. Jezecek: Tak ta pakistanska naproti VSE – tam jsme jednou chteli s pritelem zajit (protoze mame jinou oblibenou pakistanskou restauraci v Libni) a protivna a nevstricna obsluha, kterou jsme svym prichodem evidentne vytrhli ze sladkeho nicnedelani (byla to takova mezidoba a jini hosti tam nebyli), nas tak odradila, ze jsme bez objednavky odesli. Koukam, ze mozna to byla chyba a tak jim asi dam jeste sanci. Diky za tip.

  17. klaaarka: bacha, ja ji nedoporucuju. Upozornuju, ze porce jsou zbytecne male (60% toho co by odpovidalo dobrym mravum) a predevsim uzivaji mrazenou zeleninu. Za zminku to misto stoji, protoze se vymyka prumeru v tom, ze jidlo chutna jinak vcelku autenticky, nesidej co se tyce koreni a kdyby chteli, mohli by se snadno zlepsit. Ale lepe udelate, kdyz pojete tramvaji o stanici dal a pujdete do Mailsi.

  18. http://www.curryhouse.cz/ na Palmovce – indicko – bangladéšská

  19. Shocking!!

    We (my partner and I) had a reservation with a voucher with great sale to Kari Bazar.
    It was closed but with reservation we could dine at Khajuraho( same prices applied) Sounded fair enough.

    We arrived at the establishment got seated and after 15 min we got the menus. (there were about 30–35 people in the restaurant and at least 4 waiters.) There was a nice winelist with wines from all over the word( got it after several minutes). We chose the Australian Cabernet but there was only one Indian wine (400 Kc) and maybe some Czech from the whole list. So we ordered beer. There was no Pilsner only Budvar. (beer was poured in wine glasses) The waiter informed us that day have 150–250 guests daily so they have already sold out everything. ( also the Rommerquelle mineral water 0,7 l 95 Kc tasted as a plain Prague tap water).

    We got our main dishes.( Butter chicken, Lams Pasanda. They fell in the category of the `small portion and bland taste. The real authentic Indian taste was missing. ( They also deliver to a Prague business park. The quality is the same, the only difference that you only pay there apr. 90 Kc)

    We had to eat our mains on our starter plates .When we finished the plates were not taken away and after more than 30 min we decided to pay. The waiters wouldn't come to our table. Finally I asked the manager(owner). After some time passed but we still had not received our bill. At the end I had to go to the counter(it was in a different room) and tell the manager that I would like to pay because we want to leave. I also told him that we were not satisfied. In an offended tone he said that we don't have to pay. Unfortunately it was not possible as we had already purchased the voucher.
    So we left the voucher and the restaurant as well.

    After we were wondering if this special treatment was thanks to our voucher or it is general there. If they have a problem with this they should not have take part in this type of actions.

    Would not recommend it to anybody…

  20. Laz, thanks for your interesting input. Just curious why you have contributed in English, as it is not – unless I am very much mistaken – your first language. Is your Czech worse?
    Best regards, J

  21. Hlasim docela dobrou zkusenost z nove otevrene indicke resturace v ulici U Vodarny, jejiz jmeno jsem zapomel a na netu nenase, (pozor, ve stejnem bloku je i dalsi indicka restaurace jmenem Dili Delhi) – to o ktere mluvim ke na rohu, hned naproti vodarenske vezi.

    O vikendu v case obeda byla restaurace prekvapive takrka uplne zaplnena, na jidlo jsme cekali na muj vkus dele nez bych rad, cekani bylo ochuceno i o typicky indicky atribut v podobe vypadku proudu, takze vsichni hoste sedeli asi 5 minut v naproste tme (restarauce je pod zemi, drive tam, dle upravy interieru a dekoraci ,bylo evidentne neco, kde servirovali „spiz Karla IV“ a „kureci prsa knezny Kinske“.

    Ale samotne jidlo bylo velmi dobre (otestovano na rozpekanem lilku baighan bharta, coz je jidlo, ktere muze byt velmi dobre, ale taky se da hodne zkazit a na bombay aloo, britsko-indicke variaci na tema brambory v korenene omacce, ktery byla pro me nezvykle doplnena o stavu z limetky nebo tamarindu, ale bylo to ku prospechu) a za rozumnou cenu.

    Potesili me uzivani spravneho druhu zelenych chilli, ktere jidlu davaji typickopu palivou a lehce natrpklou prichut.

    Jinak sortiment spis severoindicky a britskoindicky, takze na bengalskou nebo jihoindickou kuchyni si v Praze jeste pockame.

  22. Toto téma mi zrovna padlo do noty, protože jsem se vrátila z dovolené, na které jsem několikrát ochutnala indickou kuchyni a teď jsem bez ní skoro stejně nešťastná jako Lister, když zjistil, že byla paluba B zatopena a přišli o všechny indické zásoby.

    Takže díky za tipy na restaurace v Praze a zároveň bych ráda vyzvěděla tipy na kuchařku /-y s indickou kuchyní.

  23. ↪ 22 Hedus: z netisteneho – blogu treba tohle http://ssalonis.blogspot.com/ a jeste tohle me napadlo http://www.mydiversekitchen.com/

  24. Díky za tipy. Hned jdou do záložek. A něco tištěného?

  25. Hi Jednorožec ,

    Yes, my Czech unfortunately is worse than my English( although I understand and speak quite alright Czech would not try to wright a longer review :) My first language is Hungarian but i am afraid even less people would understand it :)

    I hope that some people understood it anyway :)

    Small update: I posted my review on expats.cz but the owners disabled this function for their restaurant, so the review disappeared.

    I hope that when they read it they had few bad minutes :)

  26. ↪ 24 Hedus: vegetariánskou mají v Góvindě za 60,– anebo zkuste na internetu zapátrat po kuchařce od Vladimíra Mitnera, je už staršího data vydání

  27. Tak jsem tam v týdnu taky byl – a naštěstí to nebyla taková tragédie jako tady popisoval(a) LAZ :) Jehněčí (Lamb Pasanda) velmi dobré, obsluha bezproblémová, jen fakt drahé – my měli Slevomatí kupon…

  28. Pripájam odkaz na stiahnutie Menu s cenami (je v angličtine), keďže na svojich stránkach reštaurácia ceny neuvádza.

    http://www.batabi.cz/…nuUrl_43.pdf

  29. Hlásím novou indicko-pákistánskou restauraci v příjemné lokalitě na Puškinově rynku ;)

    http://www.praguepost.com/…-shines.html

    http://www.shalamarrestaurant.cz/

  30. Pred rokem jsem tu napsal:
    Jeste me napadlo, ze v Praze stoji za zminku (byt ne zcela kladnou) mala „pakistanska“ (opet British Curry House) restaurace naprosti VSE. Velmi dobre delaji omacky, jenze porce jsou male a hlavni pruser je ze jsou lini a uzivaji mrazenou zeleninu, cimto degraduji. Nicmene potecnial zlepsit se tam je.

    A zda se, ze jsem byl vyslysen. Na doporuceni kolegy jsem restauraci po minimalne roce navstivil. Provozovatel je stejny (klan z pakistanske casti Pandzabu, ktere provozuje obchody Mini-Mani a nekolik restauraci), nazev se zmenil na (mam pocit) Namaste, sortiment zustal britsko-pandzabsky, ale kvalita sla vyznamne vzhuru. Porce se zvetsily, zelenina nebyla mrazena z pytliku a to dobre zustalo. Interier doznal drobnych uprav, vymalovano, hezci prostirani a tak. Kvalita jidla byla naprosto srovnatelna s Mailsi. Ceny lehce vzrostly, ale zdaleka ne tolik, jako celkovy pocit z jidla. Doporucuji vyzkouset a dat jim sanci:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.