mořské příšery RSS

Štítky: , , , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Kam v Praze na mořské příšery? Nic snobského, rozumný poměr výkon/cena… Nechci si dávat chobonice jen u moře

  2. Pardon, nejdřív jsem to pochopil jako kde je koupit domů. Taky by mě to docela zajímalo.

  3. pokud trváte na zachování podmínky o ceně/výkonu, je opravdu nejlepší si zajít na kurz vaření mořských plodů a pak už jen kuchtit doma… super je rybí trh, ale pár kaček tam člověk nechá…

  4. a kde ten rybí trh je?

  5. Rybí trh je v Týnském dvoře 5, ale nedávala jsem ho sem právě kvůli těm úvodním požadavkům „nic snobského, rozumný poměr výkon/cena“ – protože rybí trh je podle mě snobárna par excellence. Ale o jiné restauraci taky nevím. Asi to fakt musí člověk dělat doma, jak píše homi (a umět to – minule jsem vyrobila ukázkově gumovou sépii :o))

  6. oni ty hlavanožci, obzvláště chobotnice, jsou náročné na přípravu

    co mi bylo řečeno(snad to není fáma): chobotnici zmrazit, pak ji omlátit o zem (asi už rozmraženou :-), tím se naruší její struktura, pak dlouho vařit (nejlépe v papiňáku)

  7. chobotnici jsem nezkoušela. znám ji z Řecka – čerstvou, grilovanou a nedostižnou – a podle mě bych stejné chuti u mražené chobotnice nikdy nedosáhla.

  8. no když jsme v Chorvatsku měli čerstvou chobotnici tak se vykuchala, omlátila o skály (bez zmražování) a vařila několik hodin na plynovém vařiči ve stanu ;o) pak s cibulkou a bramborama a dalšíma přísadama vznikl božský chobotnicový salát a s tím jejich bílým chlebem…no MŇAM. Ale u nás :-( to vážně nevím kde

  9. Jestli by nestálo za to nechat si něco dovézt z venku ještě čerstvé. Chvilka na googlu a vypadlo na mne tohle. Nevím jak by to bylo výhodné, ale možná by to stálo za bližší zkoumání.
    http://www.expats.cz/…ord-bohemia/
    http://www.fjordbohemia.cz/

  10. Nedávno jsem chobotnici (cca 500gr.,z MAKRA za docela slusny peníz) dal do hrnce na trochu oleje, mala feferonka, par malych rajcat, sklenka červeného vina ,sul, pepř a nechal probublávat asi tak hodinu – opravdu na malem plameni, někdo mi vysvetloval, že lépe měkne.

  11. chobotnicí je třeba skutečně mlátit. doma jí zabalíte do utěrky a chvíli s ní šleháte o linku. a babská pověra z itálie praví, že je nutné ji vařit s korkovými špunty z vína, které jednoduše hodíte k ní do hrnce. přišlo mi, že to funguje:)

  12. ten korek je neprokázaná kravina :) ale klidně si ho tam šoupněte. nezapoměňte přidat ještě odvar z kozího bobku a netopejří ucho :)))

    chobotnice mají zkrátka jiná svalová vlákna a jinou (5× silnější) pojivovou tkáň. při vaření jsou dvě možnosti:

    1) tepleně upravovat krátce na vnitří teplotu 55–57 st. C (prudký gril)

    2) vařit dlouze, tak aby se pojivová tkáň „rozpustila“ (hrnec, zelenina etc.)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.