New York - kde jíst a co si přivézt RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Na začátku března jedu na týden do New Yorku – nemáte někdo tipy, kde jíst a jaké typické, jinde nesehnatelné a snadno převozitelné potraviny (vybavení) si přivézt? Samozřejmě kromě peanut butter, to je „must“!
    Cenová hladina restaurací by měla být spíš lidovější, zajímala by mě rozná deli (jsou -li:). Určitě zkusím i nějaký typický burgerový fast food, ale jen pro vyzkoumaní rozdílu, moc tenhle typ jídla nemusím. Takže preferuji tipy na jiné občertsvovny než je Burger king:)

  2. Určitě bych zašla do steakhousu (třeba i opakovaně :o)).

    Další povinná věc je cheescake, třeba Juniors
    http://www.juniorscheesecake.com/…lections.php

    Fast foodů najdete spoustu – třeba Taco Bell (tortilly), nebo Wendy´s (dobré hamburgery).
    Takové krásné oldchool deli bývali Arties
     http://www.arties.com/

    Párkrát jsem v NY narazila i na skvělé salátové bary, ale už si bohužel nevzpomenu kde.

  3. Javorový sirup? New York sice neni v Kanadě, ale mohli by tam na tom s cenama být líp než u nás. :) A možná jerky…to se tu taky nedá sehnat za moc slušný peníz…

    Mno a jinak třeba nějakou elektroniku nebo tak něco..a oblečení..jsou tam na tom s cenama úplně jinde než tady.

  4. New York a jídlo, to je téma na knihu :-)

    <strike>Vždy po příletu do NYC pádím do mexického fastfoodu Burritoville, servírují slušný tex-mex a hlavně relativně autentická burrita, která v Praze nedostanete. Cenově levné, do 8 USD.</strike> Update – na podzim Burritoville zkrachovalo, zjistil jsem když jsem teď kontroloval jejich web :(

    Obligátní je Starbucks, sednout si k oknu a pozorovat pouliční ruch. To mám rád, dobře se tam i pracuje (na PC).

    Zajímavostí je teahouse TeaNY, spoluzákladal ho muzikant Moby, dělají úplně famozní čaje ve sklenených lahvičkách, podobné Tazo čajům co má Starbucks, ale daleko lepší :)

    Pro dobrodruhy, co chtějí zkusit autentický podnik v italské čtvrti v Bronxu doporučuju Emilio's pizza Gourmet, 1051 Morris park Ave, mají super špagety, meatballs, … Připadal jsem si tam relativně bezpečně, je to v lepší části Bronxu, metrem se tam jede z Manhattanu poměrně dlouho, ale hezký výlet jen za cenu jízdného.

    Mražený jogurt (aneb zdravá zmrzlina) od TCBY, miluju a doporučuju. Kdybych měl ambice v gastro businessu, tak se pokusím do Prahy dotáhnout frenčížu TCBY.

    New York je skvělý na ethnical food – sehnat se dá v podstatě vše a v autentické kvalitě. Na posledním výletě v NYC jsem si zajel metrem do Brighton Beach, je to vedle Coney Island, prý je to největší rusko ukrajinská <i>enkláva</i> mimo Rusko/Ukrajinu. Mají tam obchody s ruským jídlem, ale hlavně restaurace s autentickými ruskými specialitam za pár dolarů. Mimojiné je v Brigton Beach docela pěkná pláž, ano i v NYC se dá válet u moře resp. oceánu :) Takto si lze najít v ethnic food, jaké vás zajímá.

    V New Yorku určitě zkusit steak, expati tvrdí, že nejlepší steaky v Praze se těžko vyrovnají těm průměrným v NYC. Zkoušel jsem Peter Luger Steakhouse v Brooklynu, byl jsem na poledním menu, dojmy smíšené, ale je to fakt vyhlášený podnik. Tak večeře bude snad lepší. Počítejte kolem 50 USD oběd / 100 USD večeře.

    Inspiraci najdete určitě v Bourdainově No Reservation: New York (season 3, epizode 9, ke stažení na torrentu nebo rapidshare.com), v tomto díle je jeho parťákem shodou okolností host jiné food show – Andrew Zimmern, docela dost tipů je i na levné a autentické street food.

  5. 4: díky moc za vyčerpávající info :)

  6. Souhlas s ethnic food – na to je NYC raj, Peter Luger's mohu vrele doporucit, ale je to dost draha zalezitost – coz je u kvalitniho steaku pochopitelne. Ja si z New Yorku vozim koreni (vyborny obchod je Penzey's Spices v Grand Central Terminal, ostatne je tam i pekny obchod s jidlem), kvalitni vanilkovy extrakt, kvalitni morskou sul, mno a vselikaje pekarske nacini vcetne dortovych forem, coz je moje uchylka.

    Ale, vzhledem k nacasovani bych vyuzila toho, ze momentalne je dolar nizko a „diky“ krizi je mozne ziskat stul i v druhdy nedostupnych restauracich nejlepsich newyorskych sefkucharu -Daniel Boulud, Mario Batali, Jean-Georges Vongerichten… Take obedova menu v techto spiskovych restauracich nebyvaji draha a cenove budou urcite pod urovni tzv. prazske spicky.

    Pokud jde o kvalitni levne jidlo, doporucuji Chinatown – napr. restaurace New Green Bo nebo Congee Village. Vyborna secuanska kuchyne je i v Grand Sichuan, ktery ma nekolik pobocek http://www.thegrandsichuan.com/. Kvalitni „cina“ v Praze takrka neexistuje.

    Fast foody doporucuji vynechat. Junior's cheesecake je pravda legendarni, ale daleko lepsi jsem mela jinde –

  7. …oops, odeslalo se mi to nejak predcasne. Nejlepsi cheesecake jsem mela v Pasticceria Mama Leone, Carroll Gardens, Brooklyn (na Court Street). Jede se tam metrem F, vystoupit na Carroll Street. Strasne prijemna ctvrt.

    Dobry burger je v legendarnim Shake Shack uprostred parku na Madison Square.

  8. hledam vizitku, ale nemuzu ji najit .. uzasna malinkata francouzska restaurace v Sohu, vino pekne s sebou:) na pizzu rozhodne do Grimaldy´s pod Brooklynskym mostem … ale jak tady jiz nekdo rekl, NY a jidlo je na pekne tlustou knihu …

  9. Oživuji diskuzi… jedeme do NY v lednu, budeme bydlet u Empire State Building. Nějaký tip na dobrou restauraci poblíž, pokud možno za lidové ceny? Případně obchůdky s kuchyňským náčiním, dobrotama + doporučení, co si určitě přivézt? Díky :-)

  10. NY nám na Scuku pěkně pročistil Tomáš i jiní Scukaři. Není toho moc, ale všechno jsou to fajn tipy:

    http://www.scuk.cz/vyhledavani/?…

  11. Chvíli to tu přestanu sledovat a uniknou mi zásadní informace! Právě jsem v New Yorku a dovolená se chýlí ke konci, takže už asi zdejší tipy nevyužiju. Co ale můžu doporučit, je návštěva farmářského trhu na Union Square. Nepřeberné množství nejdivnějších druhů zeleniny (včetně modrých brambor!), sýrů, koláčů i jiných výrobků (ale vládla zelenina). Moc mi chutnaly koláče od Orchard Hill Farm, která tam prodává i ovoce.
    http://www.grownyc.org/…egreenmarket
    Dále mohu doporučit skvělé čínské bistro na 54 Mulberry Street (u Columbus Park), kde za ceny vpravdě lidové prodávají výborné čínské plněné knedlíčky. Bistro se jmenuje Tasty Dumplings a jméno v tomto případě neklame – nenechte se odradit tím, že zvenku vypadá jako špinavá díra.

    Kbybyste si někdo náhodou chtěl z NY udělat výlet do Washingtonu, tak určitě nevynechejte Mitsitam Cafe umístěné v budově Muzea amerických Indiánů. Je to jídelna, ve které se servírují tradiční indiánská jídla. Najdete tam několi pultů, u kterých se vaří jídla z odlišných geografických oblastí USA, každý den je trochu jiné menu. (Dali jsme si grilovaný bizoní steak s restovanými kusy sladké dýně a se salátem z indiánské rýže – famózní)
    http://www.nmai.si.edu/subpage.cfm?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.