Kontext v jídle RSS

Štítky: , , ,

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. není nikdy na škodu:

    http://ekonomika.idnes.cz/…trebitel.asp?…

  2. neni na skodu co? ze v dobe, kdy si muzete dovolit ten prepych hrat si v praze na vesnicana, nekteri lidi museji kupovat zlevnene potraviny, aby vysli s penezmi?omlouvam se samozrejme.
    otazka je, ze nez tohle, uz radsi nic..bez uzenin clovek prezije s klidem. ale ti lidi (spis starsi) nejsou k tomu „vycviceny“
    ano, politika teska je neeticka. ale vadi to tem lidem?a co se me tyce, videla jsem v tesku i potraviny s proslym datem min. trvanlivosti i bez jakehokoli upozorneni.

  3. neni na skodu co? ze v dobe, kdy si muzete dovolit ten prepych hrat si v praze na vesnicana, nekteri lidi museji kupovat zlevnene potraviny, aby vysli s penezmi?

    ano, přesně tak to bylo myšleno!!! proč omlouvat ;)

  4. Z tohohle mě úplně mrazí…

  5. no. ono mrazi hlavne z toho, ze kdyby nahodou treba ta inspekce podobne praktiky zakazala, hoodne lidi by bylo z toho nestastnych..
    na druhou stranu, videla jsem jednou na ct2 zajimavy film, jak ve francii (zemi vysoke gastronomie) nekteri lidi ziji doslova z odpadku(jeden vysokoskolsky prof. dokonce z principu), zacina to sberem brambor a konci necim, co vyhodi supermarkety (pry jogurt je jeste slusne jedly i po zarucni dobe) a co zustane po zeleninovych trzich…

  6. 5: Ona spousta věcí může být v pořádku a jedlá i po záruční lhůtě – ale pravidla jsou prostě daná tak, že se to už dále nesmí prodávat kvůli ochraně spotřebitele. Když zapomenu v lednici jogurt a projde mu datum trvanlivosti, taky ho nevyhodím rovnou, ale napřed ho otevřu a prozkoumám – když mu nic není, tak ho sním, když je plesnivej, vyhodím. Ale v obchodě koukám, aby datum mělo dostatečnou rezervu.

  7. 5: Podobný program běžel zde na BBC TV. Myslím, že jsem se o tom zde u Cuketků zmínil v diskusi, jak se v Londýně lacino (zadarmo!) najíst.

    6: Jeden cestovatel (Bruce Parry, IIRC) který tráví pro dokumentární filmy čas mezi různými „divochy“ v pralesích atp, říkal, že před výpravou jí schválně doma plesnivé a polozkažené věci, aby si vybudoval imunitu.

  8. Pche, tahle balíčky odpadků Tesco prodává už několik let. Co se týče regálu Tesco ponáhá v době nouze, tak džív tam byla cedule Akce, a furt jsou tam stejné věci, kterých se potřebuje zbavit.

    Představa, že těch pár balíčkl odžezků/odpadků někoho zachrání od hladu je naivní. Za ty samý prachy si koupí kilo brambor, ev více, a to jim pomůže zcela spolehlivěji.

    Ale takový smradalvý balíček, kde jsou cajky který se tam bůhví jak dlouoho povalovaly, může taky být důchodcův poslední, když s toho chytne takovou srajdu, že ho vynesou nohama napřed.
    Otravy potravinami ještě pořád patří mezi ty častější.

  9. Mně na tom připadá smutné spíš to, že to zdaleka nekupují lidi kvůli hmotné nouzi (ta by se dala opravdu nasytit spíš bramborami nebo pečivem), ale proto, že je to levnější a a mají pocit, že něco „očurali“. Kromě toho si ale z toho supermarketu odnesou další zbytečné krámy v akci, protože – nekupte to, když je to tak levný, že. Sleduji to při nákupech často, občas se nestačím divit, co všechno šetrný občan kupuje. Naposled to asi byla babka o berli s pěti flaškami šumákového „šampusu“. Přemýšlela jsem, jak to tím autobusem odvláčí…

  10. 9. Ono to bude složitější – část těch lidí určitě nedostatek peněz má – a způsobujou si ho právě tím bezhlavým nakupováním akčních zbytečností a tím, že si nedovedou představit den bez „masa“, byť za cenu nákupu tohohle.
    Včera jsem nakupoval v Makru nějaký čokolády – ženská z ochranky, co tam namátkově kontroluje faktury za kasou se docela divila – jednak že někdo kupuje čokoládu s čilli a višněma a jednak že někdo kupuje čokoládu tak drahou. Přitom spousta lidí, který kupujou levný jakočokoládový pochoutky a jedí je po tabulkách určitě utratí za čokoládu víc než já, kterej si dám občas čtvereček nějaký kvalitní…

  11. Nejenom čokoláda, ale poloshnilé šumějící mandarinky, bledá vodnatá rajčata, šíleně výhodný toaleťák s návinem asi dva metry na cívce, škrobové jakojogurty, o kterých v televizi říkali, že je život v každém kousku – nemá cenu pokračovat. Vyhozené peníze za balast, neúcta ke kvalitě, hamižnost a nevychovanost. Zdaleka to ale není problém jen starších a chudých lidí.

  12. Proboha, jak s tim souvisi nevychovanost?

  13. Jsem se nějak rozvášnila, co? Myslela jsem to jako výchovu k určité zodpovědnosti za svoje zdraví, za to co spasu, že nebudu jíst a žít jako čuně jen kvůli tomu, že je něco levné a můžu toho mít plnou tašku.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.