MF Plus: Válka o maso RSS

Štítky: , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Velmi pěkný článek o českých řeznicích, masnách ad. je v MF Plus z 6. 3. Kdybyste chtěl někdo přepis, písněte mail, pošlu.
    Není to nic úplně objevného, ale dobře poskládáno a ozdrojováno, navíc na konci rady, jak kupovat maso:)

    „Jdete do restaurace, a tam vám v kuchyni , uvaří' tak, že šoupnou polotovar (obvykle z kuřete z velkochovu) do mikrovlnky. Buď jsou špičkové restaurace, kde dáte za – pravda, opravdu dobré – jídlo tisícovku, nebo takovéhle ohřívárny. Poctivých restaurací pro normální lidi moc není. A to je škoda, protože jídlo může být radost a kus kultury,“ soudí pan Sváček.

  2. Uzeniny od Sváčka jsou výborné! Dopručuji šunkovou klobásu (mini buřtíčky) a hlavně jejich taliány. :-)

  3. A skvělá je taky Hanka Michopulu v Pátku LN, píše o Ano, šéfe a o cooking shows v ČR (je mi blbě, tak dnes čtu monitoring:)):

    „Už proto, že obchodně nebyl vstup Jamieho Olivera na český trh úspěchem: sledovanost a prodeje knih kulhaly daleko za oblibou jeho značky. Důvodem byl fakt, že se český divák s britskou realitou nemohl ztotožnit. Můžete to zkusit, ale osobně mám neblahé tušení, že když si strčím plechovku piva do kapsy u džísky, sednu na skútr a pojedu na nejbližší trh nakoupit čerstvé ryby, nedopadne to dobře.“

  4. A ještě Blesk:

    „I v tak pohodové oblasti, jako je kulinářství, se vedou nesmiřitelné spory. Televizní kuchař Jiří Babica (47), který má své dobroty na Nově, dostal ťafku od kolegy Zdeňka Pohlreicha, jehož hvězda teprve vychází na konkurenční Primě. "To, co předvádí, je otřesné. Babica ničí chuťové buňky českému národu,“ vzkázal Pohlreich Jiřímu. „Podle mě není v pořádku, když prodavač lyží učí lidi vařit,“ prohlásil v televizním pořadu Zdeněk, za nímž stojí sedmatřicetiletá praxe v oboru. Je šéfkuchařem pražského Café Imperiál a zároveň majitelem restaurantu Divinis. Babica sice skutečně vlastní půjčovnu lyží Ski Bába v Praze 10, ale výuční list získal v pražských interhotelech a má zkušenost šéfkuchaře i z německého Kolína nad Rýnem. Svými dobrotami už na obrazovce nadchl miliony diváků. Na útoky nového kolegy reaguje s klidem. „Kuchař Pohlreich je mi ukradenej. Já mu přeju hodně štěstí. Vařím pro normální lidi a ne pro snoby, co si nechávají čerstvé ryby dopravovat letecky,“ odrazil Babica kritiku."
    :))

  5. A taky Vám přišel Macek v Reflexu zábavnější než nová verze reflexí gastro stránky?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.